Ζήτημα πρόβλεψης

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις... ήρθαν τα μαντάτα τους! Ο λόγος για την ΕΠΟ., τη Superleague, τον Κανονισμό Αδειοδότησης, τις προβλέψεις του και την εφαρμογή τους.
Από αυτή εδώ τη γωνιά σας είχαμε ενημερώσει ότι η διάταξη για τη διεξαγωγή πρώτα των αγώνων κατάταξης ( play off)  και στη συνέχεια την έναρξη και ολοκλήρωση της αδειοδότησης θα βγάλει πολύ γέλιο. Οι λόγοι απλοί και εξαιρετικά ... ελληνικοί. Ο σοβαρότερος; Άντε να πείσεις ένα, έστω, Έλληνα ότι η ομαδάρα του κέρδισε στο γήπεδο τη συμμετοχή της στην προκριματική φάση του Champions League, αλλά δεν θα αγωνιστεί επειδή ... δεν πήρε άδεια από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.
Είχαμε πει "περιμένετε τον Μάϊο και τα λέμε", βέβαιοι όντες πως η νεοεισελθούσα στο σώμα του κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων διάταξη δεν είχε καμία τύχη να μακροημερεύσει, καθώς προσέκρουε στην παγιωμένη ελληνική νοοτροπία, στην ανίκητη λογική των εξυπηρετήσεων και στο ισχυρότατο μπλοκ των κάθε είδους πιέσεων (φυσικών και ... πνευματικών).
Δυστυχώς, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε πολύ νωρίτερα, καθώς, όπως σαφώς προκύπτει, κάποιοι στη Superleague διαβάζουν λίγο περισσότερο του κανονικού και αντιλαμβάνονται, ίσως ως εμπειρία από το πλούσιο παρελθόν, τι σημαίνει κάθε αλλαγή και πως μπορεί να εισπραχθεί στον μικρόκοσμο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Τώρα τι ακριβώς γίνεται; Εκτιμήσεις, αξιώσεις, προτάσεις, απαιτήσεις και στο βάθος αλλαγές. Τις τελευταίες δεν πρόκειται βεβαίως να τις επιβάλλει η ΕΠΟ., καθώς είναι αδύναμη για οτιδήποτε και δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, να πάρει το παραμικρό ρίσκο να βάλει απέναντί της τη Λίγκα. Ίσως και να μην χρειάζεται βεβαίως, καθώς μικρή σχετική πρόνοια αν είχε θα διάβαζε πριν καταλήξει στο σώμα του νέου κανονισμού αδειοδότησης τι λένε οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που, σημειωτέον, έχουν ισχύ κανονισμού.
Θα τις επιβάλλει η UEFA μέσω της γνωστής οδού της μετάθεσης ισχύος της σχετικής διάταξης για την επόμενη περίοδο, ώστε αυτή να αποτυπωθεί και στις σχετικές προκηρύξεις.
Κουίζ:  Ποιας ΠΑΕ, που πιθανολογεί τη συμμετοχή της στους αγώνες κατάταξης, η διάταξη του κανονισμού καθιστούσε αδύνατη τη συμμετοχή της στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA στην νέα περίοδο και πλέον, η ίδια ΠΑΕ., ανασαίνει βαθιά με τις επερχόμενες αλλαγές;

Υ.Γ. Για τις εκλογές της ΕΟΕ. θα τα πούμε σύντομα. Συλλέγουμε τα κανονικά στοιχεία. Για σήμερα κρατείστε αυτό. Εκλογές δεν υπάρχουν.