Κάθε φορά δείχνουν ότι δεν έχουν όρια

Διαιτησία: Ακροβατώντας στο κενό
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αυτά που γίνονται στη διαιτησία δεν υπάρχουν. Μέσω των ορισμών οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δείχνουν ότι δεν έχουν όρια πρόκλησης. Και χθες, με τις επιλογές ενόψει της 20ής αγωνιστικής της Superleague, επιβεβαίωσαν ότι εκεί που νομίζουμε πως τα έχουμε δει όλα, τελικά δεν έχουμε δει τίποτα.
Μετά την… επισήμανση της προπαγάνδας ότι τάχα τιμωρήθηκαν οι διαιτητές για τους οποίους γκρίνιαξε ο Ολυμπιακός, κατά σύμπτωση οι συγκεκριμένοι ρέφερι (Βάτσιος, Κομίνης, Κύζας και Φουκάκης) ορίστηκαν να σφυρίξουν αγώνες! Πάλι καλά που δεν έβαλαν και τον Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος στο προχθεσινό ματς Κυπέλλου Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0 δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Ζησόπουλου!
Ολα αυτά αποτελούν ένα μήνυμα ότι τα αγωνιστικά… μπλόκα θα συνεχιστούν. Ολα αυτά δείχνουν τι θα γίνει τον επόμενο μήνα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ και ενόψει των αγώνων των «ερυθρόλευκων» με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, οι οποίοι ακολουθούν.
Φυσικά και δεν τιμωρήθηκαν οι Βάτσιος, Κομίνης, Κύζας και Φουκάκης. Στις 04/01 ο Βάτσιος σφύριξε Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1, καταλογίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως στις 31/01 είχε σφυρίξει στο Κύπελλο (ΟΦΗ-Ξάνθη 2-1) και το Σάββατο ορίστηκε Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος. Ο Φουκάκης στις 14/01 (Πλατανιάς-Ολυμπιακός) δεν έδωσε πέναλτι του Βάντερσον στον Ντε λα Μπέγια (76’), στο 89’ λανθασμένα καταλόγισε έμμεσο σε βάρος του Ιντέγιε που πήρε την μπάλα από τον τερματοφύλακα και μπορούσε να σκοράρει και τη Δευτέρα θα διαιτητεύσει Ηρακλής-ΑΕΚ.
Στις 18/01 (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0) ο Κύζας δεν σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Φορτούνη από τον Γιαννούλη, ενώ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους δεν απέβαλε τον Ιγκλέσιας που χτύπησε τον Μανθάτη και ορίστηκε Ξάνθη-ΠΑΟΚ. Στις 21/01 (Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0) ο Κομίνης δεν έδωσε τον ορισμό του πέναλτι του Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη στο 69’, τον όρισαν κι αυτόν στο Κέρκυρα-Λεβαδειακός.

ΜΕ ΤΗ φόρα που πήραν, πάλι καλά που δεν έβαλαν και τον Παπαπέτρου!



Ασυλία
Ο Βάτσιος έμεινε εκτός για 25 μέρες, ο Φουκάκης και ο Κύζας για περίπου έναν μήνα και ο Κομίνης λιγότερες. Ποιες τιμωρίες; Ασυλία υπάρχει στους ρέφερι που κάνουν λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού, ενώ όταν η προπαγάνδα γκρινιάξει για λάθη βοηθών σε… τετ α τετ από τα 30 μέτρα (μεγάλη ανακάλυψη αυτό το τετ-α-τετ), η ΚΕΔ τον βάζει στη «μαύρη λίστα».

Κυκλοφορεί
Ολοι οι διεθνείς διαιτητές τυπικά βρίσκονται στη διάθεση της ΚΕΔ, ενόψει του αγώνα της μεθεπόμενης αγωνιστικής ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ομως, το όνομα του Αθηναίου Χάρη Καλογερόπουλου, παρότι τα έκανε… μαντάρα στο Λαμία-Αρης 1-0, κυκλοφορεί ευρέως, παρότι για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαιτητεύσει δύσκολα παιχνίδια ούτε στη Football League.

Διαγραφή
Αν άλλος διαιτητής έκανε σε βάρος άλλης ομάδας λάθη σαν αυτά στο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, ή σαν αυτά υπέρ του ΠΑΟ στο παιχνίδι του με τον Αστέρα Τρίπολης, ή έκανε διαιτησία σαν αυτή στη Λαμία, όπου δεν καταλόγισε δύο πέναλτι στον Αρη, θα είχε διαγραφεί από τους πίνακες. Επίσης, σημειώστε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει σφυρίξει πλέι οφ λόγω τραυματισμού του.

Απίστευτο
Παρατηρητής του Παπαπέτρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν ο Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας). Κι όμως, τον δικαιώνει για το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού στο χέρι του Ζησόπουλου. Κι όμως τέτοιο πέναλτι έδωσε τόσο ο Ριτσόλι στο ματς Ολυμπιακός-Αρσεναλ 0-3 όσο και ο Ερικσον κατά του Μανωλά στο Ρόμα-Μπάγερν 1-7.

Μαθήματα… γαλλικών

Μα καλά, ο Παπαπέτρου, ο τέταρτος Ανούσος και ο βοηθός Κούλα δεν άκουσαν τίποτα από αυτά που έλεγε ο Πλατέλλας, όταν δεν του έδωσαν πέναλτι, καθώς πάτησε το πόδι του Ρέτσου; Τέτοιο θράσος έχουν κάποιοι παίκτες και τόσο άτολμοι είναι κάποιοι διαιτητές; Αντίθετα ο Παπασταθόπουλος στη Γερμανία αποβλήθηκε με δύο κάρτες, στο ίδιο λεπτό αμφότερες, για διαμαρτυρία στο ματς Κυπέλλου της Ντόρτμουντ (08/02) με τη Χέρτα; Ομως, εδώ είναι… εξυγίανση!

Με… βροχή από λάθη

Ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης) ορίστηκε στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΛ. Ξεκίνησε καλά στα τρία πρώτα του ματς, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 3-0 δεν είδε φάουλ υπέρ των φιλοξενουμένων και το πρώτο γκολ ξεκίνησε από το αράουτ που έδωσε. Στο Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0 δεν σφύριξε επιθετικό φάουλ σε βάρος των «πρασίνων» στη φάση του γκολ. Στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1 δεν απέβαλε τον Μυστακίδη που χτύπησε στο πρόσωπο τον Κούτρη.