Για μια ... παραδρομή

Δεν ευτύχησε στην παράθεση στοιχείων στην ομιλία του στη Βουλή  ο κ. Βασιλειάδης, σε σημείο μάλιστα που να αναρωτιέται κανείς αν αυτός που του έγραψε την ομιλία τον …μισεί θανάσιμα.
Ολάκερος υπουργός να παραθέτει νούμερα και ποσά απολύτως ψευδή μόνο για να εντυπωσιάσει τα πλήθη και να στηρίξει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για θέματα διαφθοράς δεν έχει ματαγίνει. Το ίδιο, δεν έχει ματαγίνει στη Βουλή να εμφανίζεται υπεύθυνος υπουργός, να λέει ό,τι λέει σε πλήρη γνώση των συνεπειών του νόμου και στη συνέχεια να παριστάνει τον εν πλήρει συγχύσει αθώο ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε μια ... παραδρομή!!!!
Τι είναι αυτή η παραδρομή; Συνεργάτης του στο Υπουργείο; Εργάζεται στο γραφείο του; Την πληρώνει το ελληνικό κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη για λογαριασμό του υπουργού; Έχει μπει  με ΑΣΕΠ στο δημόσιο ή είναι μια ακόμη από εκείνες τις μετακλητές που στη δεκαετία του 1980 διάβαζαν και Πασκάλ και Μπρυκνέρ και Ζαν και Πωλ και Σαρτρ και βρέθηκαν μετά από κάποια χρόνια σε ένα υπουργείο ως βοηθοί κομματικοί κομισάριοι;
Που ακούστηκε υπουργός, με ολόκληρη κουστωδία συμβούλων και σφουγγοκωλάριων δίπλα του, να εμφανίζεται στη Βουλή, να κατακεραυνώνει τους αμφισβητίες της μίας και μοναδικής κυβερνητικής αλήθειας, να δέχεται θερμά συγχαρητήρια για το πάθος του λόγου του και για την πληρότητα του κειμένου, να ακούει, έμπλεος ικανοποίησης, δεκάδες "μπράβο μεγάλε, τους έσκισες" και στη συνέχεια, ο ίδιος υπουργός, με την ίδια άνεση και την ίδια αυταρέσκεια να παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ... την παραδρομή λες και είναι ...  πρώτη ξαδέρφη του και φταίει αυτή για την τεράστια πατατιά που έγινε από του βήματος του κοινοβουλίου.
Αρκούσε, δηλαδή, μια απλή ανακοίνωση, ενός συλλόγου υπαλλήλων από τις χιλιάδες που υπάρχουν στη χώρα, που όμως ήξερε πολύ καλά τι έγραφε και τι έλεγε, για να ψάχνει έντρομος ο υπουργός ... την παραδρομή.

Που είσαι νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος...