Αποκάλυψη τώρα


Είναι βέβαιο ότι ο κ, Βασιλειάδης, φέρελπις Υφυπουργός Αθλητισμού, μέλος του στενού "οικογενειακού περιβάλλοντος" του Μεγάρου Μαξίμου και πολιτικά "παρακοιμώμενος" ( λένε όλες οι εσωκομματικές πληροφορίες) του κ. Παππά, ξέφυγε στη διάρκεια της χειμμαρώδους τοποθέτησης του στη Βουλή σε ερώτηση " για την τύχη της ΠΔΕ και την επιστροφή της κανονικότητας - μέσω εκλογών- στην ΕΠΟ." και αποκάλυψε ( άθελά του;) τις πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας που βιώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τι έκανε, ως μη όφειλε, ο κ. Βασιλειάδης; Ανέλαβε, μόνος αυτός και αθώος του αίματος των προηγούμενων, να υπερασπιστεί δημόσια ένα νομικό και ποδοσφαιρικό έκτρωμα (όπως είναι η ΠΔΕ) για προφανείς κομματικούς και κυβερνητικούς λόγους.
Έργο βαρύ και απολύτως άκαιρο για τον ίδιο και για τον καθένα που σέβεται, υποτίθεται, την διεθνή αθλητική έννομη τάξη, την Ρήτρα Ανεξαρτησίας του αθλητισμού, όπως την έχουν καταγράψει στα καταστατικά τους η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς ομοσπονδίες και την απολύτως αναγκαία διαδικασία εναρμόνισης της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με τα καταστατικά αυτά.
Αντί, λοιπόν, ο κ. Βασιλειάδης να αποστεί ( αν όπως λένε όλες οι πληροφορίες επιθυμεί να διαχωρίσει τη θέση του από τον προκάτοχό του) από την κυβερνητική πολιτική των ακραίων παρεμβάσεων στην αυτονομία της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, να τονίσει, με κάθε πρόσφορο τρόπο τον σεβασμό του στην παγκόσμια αθλητική έννομη τάξη και να μεταφέρει, με μια απλή, καθημερινή διατύπωση, το βάρος των μελλοντικών επιλογών στη FIFA και την UEFA ( που έχουν θεωρητικά και πρακτικά τον τελευταίο λόγο), έπραξε το ακριβώς αντίθετο.
Υιοθέτησε αυτούσια την πολιτική του προκατόχου του ( με τις πληροφορίες να επιμένουν πως ούτε να τον βλέπει δεν θέλει), έμεινε πιστός στην περιβόητη κομματική νομιμότητα, στάθηκε ως άλλος "Ηρακλής του Στέμματος" δίπλα στον πολιτικό μέντορά του και πήρε στις πλάτες του όλο το βάρος των αποδείξεων της ορθότητας της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του ποδοσφαίρου (καθώς είναι σαφές, πως πολιτική για τον αθλητισμό υπάρχει μόνο στα νεοσοβιετικά συρτάρια κάποιου ανύπαρκτου τομέα) και ... έπεσε, νέος και αγνός όπως είναι, στην απόλυτη παγίδα.
Επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τον απόλυτο κρατικό, κυβερνητικό και κομματικό έλεγχο της ΠΔΕ της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου από την κυρίαρχη πολιτικά και κομματικά ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και τους περί αυτήν "ποδοσφαιρικούς συνεργάτες".
Ο κ. Βασιλειάδης, χθες στη Βουλή, ομολόγησε, με τη στάση του και την παρέμβασή του, αυτό που ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινωνία γνωρίζει και μόνο κάτι ποδοσφαιρικά νούμερα, που κατοικοεδρεύουν στην Ελβετία, θέλουν, πεισματικά, να αγνοούν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο παραδόθηκε πλήρως στον κρατικό έλεγχο, τον οποίο καθοδηγεί ασφυκτικά μια κυβερνητική παρέα με γνωστούς ποδοσφαιρικούς συνεργάτες.
Κι επειδή, αυτός που έχει, θεωρητικά τουλάχιστον, την πολιτική ευθύνη της διαχείρισης (άσχετα με το αν κανείς δεν τον λαμβάνει υπόψη του), είναι ο κ. Βασιλειάδης, είναι προφανές πως η χθεσινή του ομιλία είναι η πολιτική αυτοκτονία του. Ο λόγος; Όταν θα έρθει η ώρα να συγκρουστεί ( γιατί αυτό θα πάθει) με τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα δεν θα υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να βγει κερδισμένος. Θα πληρώσει τη λέζα των προηγούμενων, που και κουμάντο εξακολουθούν να κάνουν και τον κάθε κ. Βασιλειάδη να εκθέτουν.