Οι… ατακτούληδες της ΕΠΟ

***Κύριε Βασιλειάδη, έχετε πάρει χαμπάρι τι πρόκειται να γίνει αν δικαιωθεί η ΕΠΟ στην δικαστική της αντιπαράθεση με την ΟΔΠΕ;
Κύριον Γεώργιον Βασιλειάδη/ Υφυπουργό Αθλητισμού  
Ενταύθα.

Κύριε Υπουργέ, κάτι δεν πάει καλά στο "βασίλειο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού". Κάτι που έχει σχέση με την ΕΠΟ, το καταστατικό και τους κανονισμούς της και όσα η Ομοσπονδία καταθέτει, ως θέσεις και απόψεις, ενώπιον της δικαιοσύνης για να αντικρούσει αντίστοιχες φορέων του ποδοσφαίρου.
Εξηγούμαστε:
1)Το άρθρο 15, παρ. 1 του ν. 4326/2015 κατάργησε την αυτονομία και ανεξαρτησία της ΕΠΟ που είχε θεσπίσει η παράγραφος 12 του άρθρου 29 του ν. 3479/2006 και επέβαλε στην ΕΠΟ να εναρμονίσει υποχρεωτικά το κανονιστικό της πλαίσιο με τους εθνικούς νόμους και το σύνταγμα, σύμφωνα με τα οποία πρέπει πλέον η ΕΠΟ να λειτουργεί, άρα να οργανώνει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλήματος του ποδοσφαίρου.
2)Οπως είναι φυσικό διάφοροι είτε ως άτομα (Μαλάτος) είτε ως φορείς (ΟΔΠΕ και Σύνδεσμοι Διαιτητών) πήραν παραμάσχαλα τη διάταξη του άρθρου 15 του ν. 4326/2015 και άρχισαν να προσφεύγουν ενώπιον της δικαιοσύνης με ένα εξαιρετικά εύλογο αίτημα. Την εφαρμογή του αθλητικού νόμου στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ, άρα και του ποδοσφαίρου. Σκοπός τους να πετύχουν τη δικαστική εκείνη απόφαση που θα επιβάλει (όπως είναι σωστό και απολύτως εύλογο) την εφαρμογή του νόμου και θα "αναστήσει" τους ίδιους ως φορείς, με αποκλειστική αρμοδιότητα, συγκεκριμένων τομέων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
3) Απέναντι στις προσφυγές αυτές η ΕΠΟ της Κουτσοκούμνειας εξομάλυνσης, της διορισμένης κρατικής ΠΔΕ και της διορισμένης παράνομης ΚΕΔ εμφανίζεται να καταθέτει προτάσεις που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 15 του ν. 4326/2015, αλλά είναι εντελώς αντίθετα. Ξεφτιλίζουν το νόμο, τον αρνούνται κατηγορηματικά, δεν αναγνωρίζουν καμία κρατική αρμοδιότητα στον έλεγχο της ΕΠΟ, υπεραμύνονται της απόλυτης ανεξαρτησίας της και δηλώνουν ευθαρσώς πως καμία συνταγματική εξουσία δεν μπορεί να ασκηθεί πάνω στην ΕΠΟ.
Θέλετε απόδειξη; Σας προτρέπω να (ξανα) διαβάσετε την παράγραφο εκείνη των προτάσεων της ΕΠΟ ( έχουν φαντάζομαι την πλήρη κάλυψη του εξαιρετικού νομομαθή και συνταγματολόγου Ιωάννη Δρόσου, γνωστού και ως …τηλεορασόπληκτου) που αναφέρεται στην ΕΠΟ και  λέει ότι " ειδικά ως προς το άθλημα του ποδοσφαίρου, αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρωτογενής, με δυνατότητα πλήρους αυτονομίας και ανεξαρτησίας της έναντι άλλων εννόμων τάξεων, έτσι ώστε η ύπαρξη, λειτουργία και εγκυρότητά της να μην υπόκειται στην έγκριση της έννομης τάξης του ελληνικού κράτους ή να αμφισβητείται από αυτήν, κατά τη θεμελιακή αρχή της εκατέρωθεν ανοχής".
4) Αντιλαμβάνεστε κύριε Βασιλειάδη τι λένε (και γράφουν) αυτοί οι ατακτούληδες με την υψηλή εποπτεία και έγκριση της διορισμένης και με τροπολογία του προκατόχου σας στη Βουλή Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής; Έχετε πάρει χαμπάρι τι πρόκειται να γίνει αν δικαιωθεί η ΕΠΟ στην δικαστική της αντιπαράθεση με την ΟΔΠΕ; Θα είναι και με τη βούλα της δικαιοσύνης όχι μόνο ανεξάρτητη αλλά και με πλήρη αυτονομία έναντι άλλων εννόμων τάξεων; Ποιες είναι οι άλλες έννομες τάξεις; Δικηγόρος είστε, το ξέρετε. Το Σύνταγμα και οι νόμοι του ελληνικού κράτους.
5) Πως τα καταφέρατε έτσι με την εξυγίανση της εξομάλυνσης, με διορισμένη από την κυβέρνηση ΠΔΕ, με τον Κύπριο Καλοχαιρέτα στο πλευρό σας και με ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό να σας συντρέχει; Τι στο καλό; Λάθος τηλέφωνα γράφετε και λάθος mail διαβάζουν οι υπηρεσίες σας;

Υ.Γ. Δεν τελειώσαμε ακόμη. Έχουμε κι άλλα να πούμε. Είστε έτοιμος να τα ακούσετε;

Σχόλια