Κανονίστε την πορεία σας

Στην έδρα της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το πρωί ο Αντζελο Ρηγόπουλος, Ελληνοϊταλός υπάλληλος της Νομικής Υπηρεσίας της UEFA, με εντολή από το αφεντικό του "να μείνει όσο χρειαστεί στην Αθήνα για να τελειώσει το θέμα της εναρμόνισης των κανονισμών της ΕΠΟ με αυτούς της FIFA και της UEFA, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες εναρμόνισης της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της FIFA, εξέλιξη απολύτως απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η σημερινή διοικητική ανωμαλία που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στις αρμοδιότητες του Ρηγόπουλου (θα ) είναι να επιβλέψει τη διαδικασία εναρμόνισης και όπου (και αν) απαιτηθεί να παρέμβει για να θέσει τη σφραγίδα των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών στις περιπτώσεις που παρουσιαστεί σύγκρουση απόψεων με την εσωτερική έννομη τάξη.
Είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι ο Ρηγόπουλος θα μεταφέρει "στον πόντο" τις απόψεις και τις εντολές του αφεντικού του, η επιβολή των οποίων στο εσωτερικό ποδοσφαιρικό δίκαιο δεν συζητείται καν. Αρα, προκύπτει αυτόματα ένα θέμα σχετικά με το τι είδους εντολές μεταφέρει ο Ρηγόπουλος, έως ποιου σημείου μπορεί να δράσει αυτόνομα και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές στο κανονιστικό πεδίο που δεν μπορεί να ξεπεράσει.
Το παρελθόν ανάλογων διαδικασιών, επί υπουργίας Κοντονή, δεν είναι καθόλου αισιόδοξο για τις διαθέσεις της UEFA να περιορίσει στα πραγματικά της όρια την κρατική εξουσία στο ποδόσφαιρο, να επιβάλει την άνευ ορίων εφαρμογή της Ρήτρας Ανεξαρτησίας και να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Η αμέσως προηγούμενη ανάλογη απόπειρα κατέληξε στο κανονιστικό έκτρωμα του ν. 4326/2015, εξαιτίας του οποίου το ελληνικό ποδόσφαιρο βίωσε για ενάμισι χρόνο την νεοκομμουνιστική παράνοια, την προσωπική ιδεοληψία, την κομματική νοοτροπία του εμμονικού κομισάριου, την αυθεντία του ξυπόλητου.
Έργο της FIFA  και της UEFA ήταν ο ν. 4326/2015 όσο και αν πειράζει στα φανερά και κρυφά αφεντικά τους να το παραδεχθούν. Τώρα ήρθε η ώρα να το βρουν μπροστά τους και τον τότε έγκυρο συνομιλητή τους Υπουργό Δικαιοσύνης.
Άρα, είναι διπλή η ευθύνη όσων ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουν τις κεραίες τους υψωμένες για να προλάβουν αυτή τη φορά τα αφεντικά του Ρηγόπουλου μήπως και ξαναπουλήσουν ελαφρά τη καρδία την ΕΠΟ στο κράτος.

Υ.Γ. Αυτή τη φορά κανείς δεν πρόκειται να σιωπήσει λεβέντες. Κανονίστε την πορεία σας και μη σκεφθείτε να ξαναστείλτε τον Κωστάκη να λέει στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ  “μας είπε ψέμματα ο Κοντονής" και " να κλαίει με μαύρο δάκρυ" για το (δήθεν) κακό που έπαθαν σαν μικρά παιδιά που τους ξεγέλασε ο Κοντονής με μια σοκολάτα... Η απόδοση ευθυνών πλέον θα είναι ατομική, όπου κι αν χρειαστεί να φτάσει.