Η ΚΕΔ είναι χέρι χέρι με την προπαγάνδα

***Πως εκτίθενται Τριτσώνης, Κουκουλάκης με τους ορισμούς των αρεστών και των κολλητών τους
***Πάντα με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις επιλογές διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όταν τα προβλήματα μπαίνουν κάτω από το… χαλί, προκύπτει το μαύρο …χάλι της διαιτησίας. Με δεδομένους τους παράνομους αποκλεισμούς διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών από τους ορισμούς (οι οποίοι φτάνουν σε διψήφιο αριθμό) και σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλοι αυτοί συμπεριλαμβάνονται σε «μαύρες λίστες» ΠΑΕ με αποτέλεσμα να στοχοποιούνται και να διασύρονται ως προσωπικότητες και επαγγελματίες, όπως φαίνεται και από τις… μαρτυρίες της προπαγάνδας, η οποία υπηρετεί τα συμφέροντά τους, αν η ΚΕΔ ήθελε να αποδείξει ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει θα έφτιαχνε από μόνη της «μαύρη λίστα» με τους διαιτητές που κάνουν εξόφθαλμα λάθη.
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας), ο οποίος στο ματς Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-1 έδωσε «πέναλτι για γέλια», όπως το χαρακτήρισαν οι Χανιώτες, σε …βουτιά του νεαρού Ευαγγέλου. Το ίδιο ισχύει και για τον βοηθό Ανέστη Δουδούμη (Φθιώτιδας), ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο, υπέδειξε δυο οφσάιντ «άστα να πάνε» σε βάρος των φιλοξενουμένων.
Όμως, όλα αυτά πέρασαν στα… σβηστά. Και από την στιγμή που η προπαγάνδα, οι δούλοι των «συμμάχων» δεν έκαναν θόρυβο, θα δούμε και πάλι στα γήπεδα τους Καραντώνη, Δουδούμη, αν και με τα ίδια τα δικά τους κριτήρια (αυτά που βάζουν για τους… ανεπιθύμητους στις ΠΑΕ) δεν πρέπει να οριστούν ξανά. Άλλωστε κανείς από τους ανεπιθύμητους και στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, η ανεξαρτησία των οποίων έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα με την υιοθέτηση της «μαύρης λίστας» των ΠΑΕ, δεν έκανε λάθη σαν αυτά στη Λεωφόρο. Και εφόσον βλέπουμε να ορίζονται διαιτητές με αγωνιστικά φάλτσα σαν του Καραντώνη και βοηθοί με λάθη σαν του Δουδούμη, ενώ άλλοι… εξαφανίζονται, προκύπτει το συμπέρασμα πως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης είναι χέρι χέρι με την προπαγάνδα.

ΑΝ αντιμετώπιζαν το ίδιο όλους τους διαιτητές, δεν είχαν ανάγκη στήριξης από τους… δούλους των «συμμάχων»

Εκτίθεται το δίδυμο
Ξεκινάμε από τους τωρινούς ορισμούς. Η προπαγάνδα δεν έκανε θόρυβο για τον Γκράνα (Θράκης) που ευνόησε τον ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά (3-0) και τον Παναθηναϊκό (στο 1-0 επί της Κέρκυρας προηγείται επιθετικό φάουλ του Μολέδο), όχι μόνο δεν τον τιμώρησε σε κανένα από τα δυο ματς αλλά τον όρισε ξανά στον ΠΑΟΚ (που παίζει στα Γιάννινα)! Το ίδιο ισχύει και για τον βοηθό Καραγκιζόπουλο, αν και στο πρώτο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά υπήρχε οφσάιντ, όμως μπήκε Ηρακλής-Κέρκυρα που δεν έγινε και αύριο ΑΕΛ-Πλατανιάς. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης εκτίθενται;


Για γέλια
Ο Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) έκανε σοβαρό λάθος στο ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0, όμως ορίστηκε μετά από μια αγωνιστική, συγκεκριμένα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ. Οι βοηθοί δεν κρίνονται από την απόδοσή τους; Βέβαια απέφυγαν να τον βάλουν στο σημερινό παιχνίδι Ολυμπιακός-Ξάνθη, αν και συνήθως …πάει μαζί με τον Κομίνη και ίσως οφείλεται στα λάθη που έκανε κι αυτός σε βάρος των «ερυθρολεύκων» στο περσινό εντός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά.

Το… ρεκόρ
Ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), που σφυρίζει Ολυμπιακός-Ξάνθη, μπαίνει συχνά στην ΑΕΚ. Φέτος μπήκε σε τρία ματς (4-1 με Ξάνθη, 2-1 στη Λάρισα, 0-0 με ΠΑΟ), ενώ πέρσι σφύριξε 11 και τα πέντε ήταν της ΑΕΚ (3-0 τον Πλατανιά, 1-0 και 0-1 με τον Ατρόμητο, 1-2 με Λεβαδειακό, 0-0 με ΠΑΟΚ).

Ερωτήσεις
Γιατί έπρεπε να μείνει ο Βάτσιος στον πίνακα από τη στιγμή που στο Βέροια-ΠΑΟ 1-1 δεν έδωσε πέναλτι και αποβολή του Κουτρουμπή, ο οποίος απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή, και να μπει Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1, όπου έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι; Γιατί πρέπει να συνεχίζει ο Καλογερόπουλος, ο οποίος στο ΠΑΟ-Αστέρας 3-1 έδωσε δυο ανύπαρκτα πέναλτι και ανύπαρκτη αποβολή; Αντίθετα οι αποκλεισμένοι δεν παίζουν λόγω στοχοποίησης.

Οι φιλίες
Γιατί πρέπει να παίρνουν ορισμούς οι Γρεβένης και Μπαλτάς, παρότι έκαναν εξόφθαλμα λάθη; Επειδή είναι φίλοι του Κουκουλάκη και έπαιζαν μαζί στην Ευρώπη; Αντίθετα ο Κούρεντας (Τρικάλων) παραμένει στην… κατάψυξη αν και δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1. Ετσι επιβεβαιώνεται ο Σπανός, ο οποίος τον απείλησε ότι «θα τον τελειώσει».

Ο χαμηλότερος βαθμός

Πέναλτι και με τη… βούλα του παρατηρητή (σ.σ. Καλαθενός της ΕΠΣ Δωδεκανήσου) ήταν η ανατροπή του Φορτούνη στην Τρίπολη που ο Κύζας θεώρησε θέατρο και του έδειξε κίτρινη! Ο Καλαθενός του βάζει χαμηλό βαθμό, ο οποίος γίνεται ακόμη χαμηλότερος και επειδή δεν απέβαλε τον Ιγκλέσιας στη φάση που ο Μανθάτης τραυματίστηκε, όπως του επεσήμανε και ο παρατηρητής του. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρέπει να είναι ο χαμηλότερος βαθμός που μπήκε σε διαιτητή.

«Παρέα» και ο βοηθός

Σύμφωνα με τον Καλαθενό, από την ανάλυση που έγινε στα αποδυτήρια, τραγικός στην Τρίπολη (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0) ήταν και ο δεύτερος βοηθός Μερκενίδης (Μακεδονίας), ο οποίος έκανε λάθος σε τέσσερις περιπτώσεις οφσάιντ που επίσης τον τιμώρησε. Και για αυτόν ο Ολυμπιακός είχε παράπονα. Ακόμη ο παρατηρητής θεωρεί ότι κακός αποβλήθηκε ο Μάσα (61’), όχι ότι του έγινε πέναλτι, όμως η αποβολή του Ιγκλέσιας που δεν έκανε ο διαιτητής Κύζας είναι στο 45+1. 

Τιμωρείται και ο Παπαπέτρου
«Καμπάνα» και για τον Παπαπέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρατηρητής Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) «κούρεψε» τον βαθμό του Παπαπέτρου (Αθηνών), καθώς θεωρεί ότι στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ 3-2 έπρεπε να δώσει ένα ακόμη πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και να αποβάλει τον Μπάρκα. Όμως, ο Παπαπέτρου θα επιστρέψει σύντομα στους ορισμούς. Αλλοι είναι στοχοποιημένοι.

Ενας ακόμη λόγος που δεν έπρεπε να μπει
Κανονικά ούτε ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), ο οποίος σφυρίζει Ολυμπιακός-Ξάνθη, έπρεπε να οριστεί. Εκανε λάθη στο ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0, όμως δεν τον… περίλαβε η προπαγάνδα. Ο διεθνής ρέφερι έδειξε ότι είναι αγωνιστικά ντεφορμέ, όμως από το γεγονός ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τον επέλεξαν ξανά, δείχνει ότι μπορεί να μην είδαν το αθηναϊκό ντέρμπι. Η μπορεί να τους έφερε νύστα η άθλια απόδοση των ομάδων.



Σχόλια