Χωρίς ισονομία θα βλέπουμε… τέρατα


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καταλαβαίνει πολύ καλά τι γίνεται στη διαιτησία η παράνομη ΚΕΔ, όμως σφυρίζει αδιάφορα και δεν παίρνει μέτρα. Οι ορισμοί είναι πολιτική και δείχνουν φιλοσοφία και όσο άπειροι και αν θεωρούνται οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, είναι αδύνατον να μην το γνωρίζουν. Οπως είναι αδύνατον να μη βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός αδικείται συστηματικά, τα φάλτσα εναντίον των «ερυθρόλευκων» ξεπέρασαν μέχρι και τα όρια του σκανδάλου, ενώ το τελευταίο ισχύει και με τα φάλτσα υπέρ των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι… σύμμαχοι ευνοούνται εξωφρενικά. Κοινώς στη διαιτησία βλέπουμε… τέρατα και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, επειδή δεν υπάρχει ισονομία.
Δεν είμαστε υπέρ της εξόντωσης των διαιτητών και ξεκαθαρίζουμε ότι η κριτική είναι αγωνιστική. Ομως δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε μπλόκα κατά του Ολυμπιακού.
Είναι αδιανόητο η παράνομη ΚΕΔ, αν θέλει να θεωρείται ανεξάρτητη, να είναι παρανόμως… δεσμευμένη με τη «μαύρη λίστα» των ΠΑΕ και να μην ορίζονται συγκεκριμένοι διαιτητές, βοηθοί, μέχρι και παρατηρητές. Γιατί οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης (που έχουν τη σθεναρή στήριξη του Κουτσοκούμνη) θέλουν να ταυτίζονται με τα «θέλω» κάποιων ΠΑΕ. Γιατί τα καλά παιδιά της διαιτησίας δίνουν δικαιώματα στη μέχρι τώρα θητεία τους;
Η βαθμολογική απόσταση των… συμμάχων από τον Ολυμπιακό δείχνει ότι η διαιτησία αποτελούσε ένα άλλοθι γι’ αυτούς. Ευνοούνται, αλλά… σέρνονται, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» νικάνε και τους ρέφερι, άσχετα αν κάποια… μπλόκα έπιασαν.
Τι χειρότερο από τους Παπαπέτρου, Βάτσιο, Μάνταλο, Φουκάκη, Κύζα, ακόμη και με τον Σιδηρόπουλο, έκαναν οι Παππάς, Δελφάκης, Λαμπρόπουλος, Γιάχος, Μήτσιος, Σπάθας και Δημητρόπουλος; Γιατί οι τελευταίοι παραμένουν στην… κατάψυξη και δεν έχουν πάρει ούτε μια ευκαιρία, όντες στοχοποιημένοι και υποβαθμισμένοι, αν και έμπειροι, όχι μόνο ως ρέφερι, αλλά και ως προσωπικότητες;
Τριτσώνης και Κουκουλάκης δεν έχουν δικαιολογίες. Μπορούν να απαντήσουν στα παραπάνω;

Με βάση το σκεπτικό της προπαγάνδας πρέπει να… εξαφανιστούν και οι Βάτσιος, Παπαπέτρου, Μάνταλος, Κύζας, Φουκάκης, μέχρι και ο Σιδηρόπουλος;


Τα παιδία παίζει…

Κάθε φορά που κάνουν ορισμούς οι Κουκουλάκης και Τριτσώνης, δεν χάνουν την ευκαιρία να εκτίθενται, άλλοι μπορούν να πουν ότι ξεφτιλίζονται, όμως εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε τόσο κακοί. Ορισαν τον διεθνή Αλέξανδρο Αρετόπουλο σε παιχνίδι της Football League, συγκεκριμένα Αρης-ΟΦΗ. Εν ολίγοις, τα παιδία παίζει… Βρήκαν τον κανονισμό περί ανοιχτών πινάκων και άρχισαν τα καψόνια στους διαιτητές. Είναι δυνατόν να απαξιώνουν διεθνή διαιτητή, τη στιγμή που η UEFA θέλει να σφυρίζουν συχνά; Ποιο είναι το φοβερό λάθος που έκανε ο Αρετόπουλος, ώστε να δικαιολογεί τον υποβιβασμό του; Ντροπή για την παράνομη ΚΕΔ…

Για γέλια
Για να… δικαιολογήσουν τον υποβιβασμό του Αρετόπουλου, του έβαλαν παρατηρητή τον Μπίκα. Ο διεθνής παρατηρητής έχει δει αρκετές φορές τον Τρικαλινό ρέφερι και έχει, θεωρούμε, θετική άποψη για τις ικανότητές του. Οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης περιμένουν από τον Μπίκα να τους πει αν ο Αρετόπουλος αξίζει να είναι στη Λίγκα; Ουσιαστικά η παράνομη ΚΕΔ είναι αυτή που προκαλεί γέλια από τέτοιους ορισμούς που δεν γίνονται πουθενά αλλού.

Κωμωδία
Οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης, που δεν έχουν δικαίωμα να ορίζουν, θα κάνουν το ίδιο και με τους Μάνταλο, Κομίνη, Κύζα που επίσης είναι διεθνείς και έκαναν σημαντικά λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που πήραν την απόφαση-κωμωδία, υποβιβάζοντας τον Αρετόπουλο; Με τους Σιδηρόπουλο και Παπαπέτρου δεν τόλμησαν να το κάνουν.

Νέο… έργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο… σχέδιο της προπαγάνδας, αφού βλέπουν ότι ικανοποιούνται οι… επιθυμίες τους. Αφού μπορούν να στέλνουν μηνύματα που όλως τυχαίως γίνονται πράξη από την ΚΕΔ με εξοντώσεις και εξαφανίσεις διαιτητών, τώρα περίλαβαν και τους παρατηρητές, με αφορμή ότι ο Μαζαράκης (Κεφαλληνίας) τόλμησε να παραπέμψει τον Κομίνη, επειδή δεν έδωσε την πεναλτάρα κατά του Ολυμπιακού. Στοχοποίηση και λασπολογία είναι μέσα στο πρόγραμμά τους.

Προσοχή
Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, επειδή όλως τυχαίως γίνονται αυτά που θέλουν οι «εργολάβοι της εξυγίανσης». Στην ΚΕΔ, όταν διαβάζουν αυτές τις… επιθυμίες, στέκονται προσοχή ή γελάνε; Θα έπρεπε να γίνεται το δεύτερο και κάθε απάντηση δεκτή. Γιατί προαναγγέλλουν ότι το καλοκαίρι κάποιοι παρατηρητές θα γράφουν εκθέσεις στο σπίτι τους;

Αμάν, με Στυλιαρά!
Επέστρεψε παράνομα στους πίνακες, αφού είχε χαμηλές βαθμολογίες και δεν αξιολογήθηκε το καλοκαίρι. Ο λόγος για τον Στυλιαρά. Τον έβαλαν στο Πλατανιάς-Ατρόμητος 3-0 (15η), όπου περπατούσε. Παρ’ όλα αυτά μπήκε στο Αστέρας-ΑΕΚ 3-2, δεν έδειξε απευθείας κόκκινη στον Βράνιες για… δολοφονικό μαρκάρισμα και πέναλτι σε βάρος της ΑΕΚ. Χθες επιβεβαιώθηκε και το σκάνδαλο με τον παρατηρητή Καρατζά (Εύβοιας), ο οποίος δεν τον παρέπεμψε, καθώς μετά από δύο αγωνιστικές τον όρισαν στη Football League (Απόλλων-Λαμία).


Υπάρχει και… λόγος
Με την ασυλία που έχει ο Στυλιαράς και τους συχνούς ορισμούς, τουλάχιστον θα αποκτήσει καλή φυσική κατάσταση για να βγάλει και τα τεστ. Ουσιαστικά ο ορισμός του στη Ριζούπολη είναι… χαλί για να επιστρέψει γρήγορα στη Λίγκα. Με την επιλογή του «δικαιολογούν» και τον απαράδεκτο υποβιβασμό του Αρετόπουλου. Ετσι νομίζουν οι άπειροι της παράνομης ΚΕΔ. Πάντως, και με τον Στυλιαρά ισχύει ό,τι και με τον Αρετόπουλο. Τον δοκιμάζουν επειδή δεν τον ξέρουν;



Αν βρεθεί μια ομάδα, η οποία θα κάνει ένσταση κακού ορισμού του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), έχει πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσει. Και οι λόγοι θα είναι δύο: Ο πρώτος ότι έπρεπε να γυρίσει στους πίνακες το καλοκαίρι και ο δεύτερος ότι πέρασε τα τεστ των διαιτητών της Γ’ Εθνικής!



Πρώτα ήταν η προσφυγή του Μαλάτου, ακολούθησε η αγωγή της ΟΔΠΕ, η ΠΔΕ/ΕΠΟ έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν δικαστικές προσφυγές, είτε στην τακτική δικαιοσύνη είτε στα πειθαρχικά όργανα, από ομάδες, τόσο για την παράνομη στελέχωση της ΚΕΔ όσο και για παράνομους ορισμούς διαιτητών; Τι να υπολογίσει μια ομάδα που υποβιβάζεται; Αν αυτά τα έκανε ο Γκιρτζίκης ακόμα θα τον… έτρεχαν.