Το μήνυμα του Κομίνη και η Κουτσοκούμνεια εξομάλυνση



Στην αρχική εκτίμηση ότι ο Κομίνης δεν σφύριξε το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Μανθάτη ( στην ανατροπή του από τον αντίπαλο τερματοφύλακα) επειδή "είναι άσχετος" διακρίνεται μια εξαιρετικά μεγάλη δόση επιείκειας προς το πρόσωπο του διαιτητή, η οποία, εκτεινόμενη για λίγο ακόμη και με τη λογική "τόσα ξέρει, τόσα κάνει", μέχρι που τον δικαιώνει στην επιλογή του να μην σφυρίξει το πέναλτι.
Προφανώς πρόκειται για βασικό λάθος στη συλλογιστική της ανάλυσης του αγώνα.
Ο Κομίνης, επειδή πρόκειται για φάση ορισμός, άρα κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε μη σφυρίζοντας το πέναλτι υπέρ του Μανθάτη. Ήξερε ότι η φάση είναι σαφής παράβαση του κανονισμού, ήξερε ότι έπρεπε να καταλογίσει την προβλεπόμενη ποινή ( το πέναλτι), ήξερε ότι ο μη καταλογισμός της ποινής συνιστά εκ μέρους της βαρύτατη παράβαση της ρήτρας αντικειμενικότητας του διαιτητή (και μάλιστα ενός διαιτητή FIFA). Όλα αυτά τα γνώριζε πολύ καλά. Αλλιώς δεν κάνει για διαιτητής.
Ο Κομίνης επέλεξε, έναντι όλων αυτών που γνώριζε ότι αποτελούν παράβαση εκ μέρους του, να συνταχθεί με την οργανωμένη αντί - ολυμπιακή ομάδα της εξομάλυνσης Κουτσοκούμνης, Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Αλλωστε το γράφουμε κι αυτό στο προηγούμενο κείμενό μας, απλά επανερχόμαστε για να το τονίσουμε.
Ο ρέφερι επέλεξε να κινηθεί στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές υποδείξεις της ομάδας αυτής, όπως αυτές προκύπτουν από τους ορισμούς αφού ορίζονται όσοι αδικούν τον Ολυμπιακό και όσοι ευνοούν του άλλους, για το πως οι διαιτητές (πρέπει να) αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό. Και αίμα να έτρεχε από το πόδι του Μανθάτη, έχουμε την εντύπωση ότι ο Κομίνης δεν θα καταλόγιζε την προβλεπόμενη από τους κανόνες του παιχνιδιού ποινή.
Στα μάτια της ηγετικής ομάδας της " αντι - ολυμπιακής εξομάλυνσης" ( Κουτσοκούμνης, Τριτσώνης, Κουκουλάκης) ο Κομίνης απέδωσε άριστα και σύμφωνα με τους Κουτσοκούμνειους κανονισμούς της FIFA. Αναλόγως θα βαθμολογηθεί και θα πορευτεί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Παρότι παραπέμπεται, σε λίγο καιρό θα τον ξαναδούμε δριμύτερο.
Από κανένα δεν πρέπει να διαφεύγει η ουσία του διορισμού της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Ήταν, είναι και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της (που θα είναι εξαιρετικά σύντομο και θορυβώδες) η εξομάλυνση του πεδίου μήπως και καταφέρουν οι τρεις καμπαλέρος της εξυγίανσης να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Για αυτό το είδος της εξομάλυνσης μιλάμε και σε αυτό εντάσσεται και ο Κομίνης με την διαιτησία του.
Καμία σχέση, λοιπόν, με άγνοια κανονισμού ( αυτό υπονοεί ο όρος "άσχετος") η απόφαση του διαιτητή από την Θεσπρωτία. Συνειδητή απόφαση ήταν και μπράβο του.

Έδωσε καθαρό το μήνυμα και στον τελευταίο ρομαντικό για το τι ακριβώς σημαίνει Κουτσοκούμνης και Επιτροπή Εξομάλυνσης.