Μόνο άσχετος δεν δίνει τέτοιο πέναλτι, πρέπει να ντρέπεται ο Κομίνης!

***Σαπίλα και με μόνο στόχο να σταματήσει τον Ολυμπιακό η… εξομάλυνση των Κουτσοκούμνη, Τριτσώνη, Κουκουλάκη
***Γιατί δεν αντιδρούν; Τους αρέσουν αυτά που βλέπουν;
***Διαιτησία: 50 % κατά του Ολυμπιακού και 50 % υπέρ των... συμμάχων
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/01/2017)

Κάθε φορά νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, όμως με διαιτητικά λάθη σαν το χθεσινό του διεθνούς Γιώργου Κομίνη (Θεσπρωτίας), τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Η σαπίλα της… εξομάλυνσης των Κουτσοκούμνη, Τριτσώνη και Κουκουλάκη, που πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους επειδή υπάρχει κίνδυνος ο κόσμος θα βγάλει το συμπέρασμα ότι τους αρέσουν αυτά που γίνονται με τη διαιτησία, αποδεικνύει πως μόνο στόχο έχει να σταματήσει τον Ολυμπιακό, πάντα με βάση συμπεράσματα που προκύπτουν απ’ όσα βλέπουμε στο γήπεδο και η κριτική είναι πάντα αγωνιστική.
Δεν περνάει αγωνιστική που να μην αδικούνται οι «ερυθρόλευκοι» από τη διαιτησία, τη στιγμή που Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ευνοούνται σκανδαλωδώς, άσχετα αν η προπαγάνδα προσπαθεί να το κρύψει. Ομως, οι φίλαθλοι έχουν μάτια, βλέπουν και καταλαβαίνουν άριστα τι γίνεται. Οι διαιτητές, με την ανοχή των αρμοδίων (Κουτσοκούμνης, Τριτσώνης και Κουκουλάκης), για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να τους… χειροκροτούν κιόλας βάσει των συμπερασμάτων από τους ορισμούς που κάνει η παράνομη ΚΕΔ, δίνουν την εντύπωση ότι έχουν επιδοθεί σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα αδικήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα ποιος θα ευνοήσει τους άλλους.
Ενα ερώτημα που απασχολεί και τους φιλάθλους είναι το εξής: Μήπως τελικά οι ρέφερι περνούν από εξετάσεις και δεν το ξέρουμε; Ομως, δεν μπορούν να αλλοιώσουν το πρωτάθλημα, επειδή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ομάδα που νικούν και τους διαιτητές.
Δεν περνά αγωνιστική που να μην αδικείται ο Ολυμπιακός και μάλιστα με προκλητικά λάθη. Μετά τους Παπαπέτρου (ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2), Μάνταλο (Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2), Βάτσιο (Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1), Φουκάκη (Πλατανιάς-Ολυμπιακός 2-2), Κύζα (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0), τη… σκυτάλη παρέλαβε ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).
Οπως φάνηκε, κάτι πρέπει να… έπαθε ο ρέφερι, μόλις ο Ολυμπιακός προηγήθηκε. Πέναλτι σαν αυτό του τερματοφύλακα της Ξάνθης Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη στο 69’ θα το έδινε ένας διαιτητής που πρώτα από όλα σέβεται τον εαυτό του. Δεν είναι απλά ορισμός, είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ!!!
Αν ένας διαιτητής, και μάλιστα διεθνής, δεν μπορεί να δώσει τέτοια παράβαση, τότε θα πρέπει να παραδίδει μόνος του τη σφυρίχτρα, επειδή δεν κάνει. Ο Κομίνης ήταν μπροστά στη φάση και είχε καθαρό οπτικό πεδίο, είναι αδικαιολόγητος που δεν καταλόγισε μια παράβαση που στα διαιτητικά σεμινάρια διδάσκεται ως ο ορισμός του πέναλτι.
Τέτοια λάθη αποδεικνύουν ότι οι διαιτητές είναι φοβισμένοι και εγκλωβισμένοι στη σαπίλα της… εξομάλυνσης. Δεν ντρέπονται οι Κουτσοκούμνης, Τριτσώνης, Κουκουλάκης να προκαλούν οι διαιτητές και αυτοί να μην παίρνουν αποφάσεις για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα;
Ο Κομίνης έκανε κι άλλα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως με ανύπαρκτα φάουλ. Απόδειξη ότι η Ξάνθη πήρε 18 υπέρ της και ο Ολυμπιακός 14.
Στο 56’ καταλόγισε φάουλ σε βάρος του Μάριν, πήγε να του βγάλει κίτρινη, όμως τον πρόλαβε ο τέταρτος διαιτητής Ευαγγέλου (Αθηνών) και του είπε ότι ο Γερμανός δεν είχε κάνει ούτε φάουλ!
Στο 76’ δεν έδωσε κίτρινη στον Σολτάνι που χρησιμοποίησε και τον αγκώνα σε φάουλ κατά του Μανθάτη. Ο επιθετικός της Ξάνθης προκάλεσε και στο 87’, σπρώχνοντας εκτός φάσης τον Ντε λα Μπέγια. Ακόμη στο 90’ δεν έδωσε κίτρινη στον Βασιλακάκη για σκόπιμο φάουλ στον Φορτούνη, καθώς είχε πρόθεση μόνο να τον σταματήσει.


Σχόλια