Οι… συνήθειες του Θόδωρου: Από την "κρατική” ΕΠΟ και τον Αλαφούζο ενημερώνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο! - Δεν έχει άποψη για την... κωμωδία της εξομάλυνσης;



Χαμένος στη… μετάφραση είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης ή μήπως… κάτι τρέχει; Από τη μια πλευρά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον γενικό γραμματέα της UEFA πως δεν έχει προσωπική άποψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη ο Θόδωρος επιτρέπει να …χρησιμοποιούν το όνομά του και εμμέσως να προβάλλεται η στήριξή του στην… κωμωδία που την αποκαλούν και εξομάλυνση, η οποία έχει κρατική… σφραγίδα αλλά και “χρώμα” συγκεκριμένων ΠΑΕ.
Όλα αυτά τα γράφουμε με αφορμή τελευταία ρεπορτάζ που προέκυψαν αναφορικά με κάποιους συνομιλητές του για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρχικά, συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου, είχαμε την αποκάλυψη του Κώστα Καίσαρη στο contra περί συνομιλίας του με τον Αλαφούζο για την οποία (σ.σ. μπορείτε να διαβάσετε και αναλυτικά πιο κάτω) εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από το σχόλιό του πως «αν ο γ.γ. της ΟΥΕΦΑ, μίλαγε με τους παράγοντες των ομάδων από τις 55 χώρες που είναι μέλη της, για θέματά τους, δεν θα έκανε καμία άλλη δουλειά».
Ακολούθησε και η χθεσινή (17/01) ενημέρωση από την «δοτή» διοίκηση της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρός της Γιάννης Δρόσος «είχε μακρές, και ιδιαίτερα φιλικές και παραγωγικές συνεργασίες». Μετά από αυτό δεν προκαλεί έκπληξη (σ.σ. πάλι αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας) πως έγινε «σε βάθος ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με θέματα οργάνωσης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και τις δραστηριότητες της ΠΔΕ. Η ηγεσία της UEFA ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της ΠΔΕ, δήλωσε την ετοιμότητά της για υποστήριξη σε κάθε επίπεδο και την ενθάρρυνε να προχωρήσει αποφασιστικά στην αποστολή που της ανατέθηκε».
Προσέξτε ιδιαίτερα το «αναφορικά με τις δραστηριότητες της ΠΔΕ». Της διοικούσας που έχει… άρωμα Κοντονή αλλά και Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ!
Διαβάστε αναλυτικά:


Τηλέφωνο Αλαφούζου στον Θόδωρο Θεοδωρίδη

ΠΗΓΗ: www.contra.gr
Ο Κώστας Καίσαρης αποκαλύπτει το τηλεφώνημα του Γιάννη Αλαφούζου στον Θόδωρο Θεοδωρίδη. Τι είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".
Ο Νίκος Αλέφαντος λέει και ξαναλέει να βγει στο τηλέφωνο ο Δούρος. Ο Γιάννης Αλαφουζος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τηλέφωνο τον Θόδωρο Θεοδωρίδη κι ο τελευταίος (επίσης κανένα πρόβλημα για) να το σηκώσει. Όπως άλλωστε επιβάλλουν οι κανόνες της ευγένειας και καλής συμπεριφοράς.

Τόσο για τον Νο2 της ΟΥΕΦΑ, όσο και για τον Νο1 του Παναθηναϊκού. Ο Θ. Θεοδωρίδης άλλωστε είχε δεχθεί, εκτός πρωτοκόλλου, τον Γ. Αλαφούζο στο γραφείο του στη Νιόν κι είχε παραχωρήσει μάλιστα και συνέντευξη στη "Δίκη" του Σκαι. Ωστόσο, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ήταν, όταν είχε εξαπολυθεί μπαράζ επιθέσεων κατά του Θόδωρου Θεοδωρίδη για τις διαιτησίες του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λίγκ: "Θόδωρε Θεοδωρίδη δεν ντρέπεσαι" κλπ. Ειδικότερα μετά το ματς στη Λιέγη με τη Στανταρ (2-2).
Ότι: "ο Παναθηναϊκός έπεσε ξανά θύμα (μετά τα παιχνίδια με Άγιαξ και Θέλτα) των πρωτοπαλίκαρων της ΟΥΕΦΑ του Θόδωρου Θεοδωρίδη". Στοχευμένα δημοσιεύματα. Με σαφείς και ξεκάθαρους υπαινιγμούς ότι ο Θ. Θεοδωρίδης έχει την ευθύνη για τις αλλεπάλληλες διαιτησίες εις βάρος του Παναθηναϊκού. Κι επειδή η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και τίποτα δεν μένει κρυφό, ο Χρήστος Παναγόπουλος, δεξί χέρι του Αλαφούζου, επικοινωνούσε με στελέχη των άλλων ομάδων της Συμμαχίας, να συντονιστούν στον δημοσιογραφικό πόλεμο εναντίον του Θ. Θεοδωρίδη. Παρά ταύτα, ο Γιάννης Αλαφούζος επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ ("που στήνει τον Παναθηναϊκό") κι ο τελευταίος ανταποκρίθηκε στο τηλεφώνημα.
(Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι, αν ο γ.γ. της ΟΥΕΦΑ, μίλαγε με τους παράγοντες των ομάδων από τις 55 χώρες που είναι μέλη της, για θέματά τους, δεν θα έκανε καμία άλλη δουλειά). Το αντικείμενο της συζήτησης δεν έγινε γνωστό. Πέρα από κάποιες γενικές αναφορές του Γ.Αλαφούζου, οτι στην Ελλάδα τίποτα δεν πάει καλά. Σχετικά με την καθυστέρηση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" αλλά και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.


Στο ΤΕΡ της UEFA οι κ. Δρόσος, Βρύζας & Δέδες
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ:

Ο πρόεδρός της Ιωάννης Δρόσος και τα μέλη της ΠΔΕ Ζήσης Βρύζας και Αλέξης Δέδες εκπροσώπησαν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις εργασίες του ΤΕΡ (Top Executive Programme), που διεξήχθησαν επί διήμερο στη Λωζάννη υπό την αιγίδα και διοργάνωση της UEFA.
Στη διάρκεια του ΤΕΡ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υπό διαβούλευση διοικητική αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, την ανάπτυξη των διασυλλογικών διοργανώσεων για τα έτη 2018-2021 και το υπό διαμόρφωση μοντέλο διεξαγωγής της UEFA Nations League, που αρχίζει το 2018.
Στο πλαίσιο του ΤΕΡ, ο πρόεδρος της ΠΔΕ κ. Δρόσος είχε συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν και μακρές, και ιδιαίτερα φιλικές και παραγωγικές συνεργασίες, με τον γενικό γραμματέα Θόδωρο Θεοδωρίδη και τον διευθυντή ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς, οι οποίες έλαβαν και συγκεκριμένο περιεχόμενο σχετικά με την ενίσχυση της ΕΠΟ για ποδοσφαιρικές δραστηριότητες που στοχεύει να αναπτύξει.
Έγινε επίσης σε βάθος ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με θέματα οργάνωσης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και τις δραστηριότητες της ΠΔΕ.

Η ηγεσία της UEFA ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της ΠΔΕ, δήλωσε την ετοιμότητά της για υποστήριξη σε κάθε επίπεδο και την ενθάρρυνε να προχωρήσει αποφασιστικά στην αποστολή που της ανατέθηκε.