"Ευ αγωνίζεσθαι" και ...ροζ άλογα

Ιδού, λοιπόν, το νέο μεγάλο σκάνδαλο της ΕΠΟ το οποίο έκπληκτος ανακάλυψε, σύμφωνα με τα αναλυτικά δημοσιεύματα των "εξυγιαντών", ο πολυπράγμων κ. Δρόσος (στη διάρκεια της ανακάλυψης μάλλον δεν είχε στο νου του κανένα νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες) και για το λόγο αυτό ζήτησε εξηγήσεις στη συνεδρίαση της ΠΔΕ/ΕΠΟ και μάλιστα σε έντονο ύφος.
Η εταιρεία "Ευ αγωνίζεσθαι" της ΕΠΟ για την ύπαρξη της οποίας δεν είχε ενημερωθεί ο προεδρεύων της ΠΔΕ, άρα καταλαβαίνετε εύκολα περί τίνος "συγκλονιστικού σκανδάλου" ομιλούμε και ποιες οργιώδεις λεπτομέρειες διασπάθισης χρήματος κρύβονται πίσω του....
Η εν λόγω εταιρεία συγκροτήθηκε την περίοδο της παντοκρατορίας Γκαγκάτση, σε άμεση επαφή και συνεννόηση με κορυφαία εταιρεία λογισμικού στοιχηματικών υπηρεσιών, με δήθεν αντικείμενο την εκ μέρους της παροχή υπηρεσιών προκαθορισμένου στοιχήματος. Ήταν η περίοδος κατά την οποία η ΕΠΟ σε οικονομικό επίπεδο δεν υπήρχε για το ελληνικό κράτος, δεν εισέπραττε από αυτό ούτε ένα ευρώ και ταυτόχρονα ήταν αναγκασμένη να πληρώνει από ίδια έσοδα ολόκληρη τη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, των εθνικών ομάδων, των πρωταθλημάτων υποδομής κ.λ.π. Οι οφειλές είχαν φτάσει στο Θεό ( τότε δημιουργήθηκε και το τεράστιο έλλειμμα που χρόνια μετά ο κακός Γκιρτζίκης μείωσε αποτελεσματικά) και έπρεπε, επικοινωνιακά, να διασκεδαστούν με μια πολιτική κίνηση μηδενικού ρίσκου, αλλά αναμενόμενης υψηλής αποτελεσματικότητας.
Στην ουσία ήταν μια εταιρεία - φάντασμα που δεν λειτούργησε ποτέ, δεν έκανε ποτέ καμία πράξη. Διέθετε βεβαίως ως ανώνυμη εταιρεία και Διοικητικό Συμβούλιο, και Πρόεδρο και διαχειριστή. Συστήθηκε για να πιέσει επικοινωνιακά την τότε  κυβέρνηση, με προοπτική να ακυρωθεί μόλις αποκαθίσταντο κανονική ροή επιχορηγήσεων προς την Ομοσπονδία.
Στη συνέχεια, υπό το φως νέων εξελίξεων και μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ το κομμάτι της ίδρυσης και λειτουργίας εταιρείας προκαθορισμένου στοιχήματος απαλείφθηκε και παρέμειναν, για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους ( για την υποστήριξη συγκεκριμένων διατάξεων του καταστατικού), ως εξυπηρετούμενοι, οι τομείς της διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων, της εκμετάλλευσης του ποδοσφαιρικού προϊόντος κλπ.
Η μοναδική περίοδος λειτουργίας της εταιρείας υπήρξε το 2008 (για λίγους μήνες), όταν, μέσω αυτής, η ΕΠΟ προχώρησε στη διάθεση επίσημων προϊόντων της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Euro 2008 στην Αυστρία με οικονομικό αποτέλεσμα "ίσα βάρκα ίσα πανιά".
Έκτοτε δεν έπραξε τίποτε. Ούτε μια οικονομική συναλλαγή. Παρέμεινε τύποις σε λειτουργία και ανανέωνε την ύπαρξή της για τυπικούς λόγους, ενόψει μιας, πιθανής, δυνατότητας της ΕΠΟ να δημιουργήσει τους όρους κανονικής εκμετάλλευσης, μέσω δικής της εταιρείας, των προϊόντων του ποδοσφαίρου ειδικώς σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
Τέλος! Αυτή είναι η "Ευ αγωνίζεσθαι" με αυτόν τον αντί - τουριστικό τίτλο, την αστεία έως ανύπαρκτη δραστηριότητα και την αναντίστοιχη με τους καιρούς διοικητική της συγκρότηση.
Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για ενημέρωση, δεν ζητήθηκε ποτέ καμία επιπλέον ενημέρωση, δεν έγινε ποτέ αντικείμενο κάποιας διαμάχης όλα αυτά τα χρόνια για ένα απλό λόγο. Επειδή, στην ουσία δεν υπήρχε.
Οπότε; Ζήτω το νέο, πιθανό και πάλι," σκάνδαλο" της Ε.Π.Ο.

Υ.Γ. Έχει ο καιρός γυρίσματα για όλους.