Ξεφτιλίστηκε ο Μάνταλος στα Πηγάδια και έπεσαν οι μάσκες: Εξομάλυνση είναι πως θα σταματήσουν την επέλαση των «ερυθρολεύκων»;

***Άλλη μια κακή διαιτησία κατά του Ολυμπιακού
***Εκτίθενται Κουτσοκούμνης, Τριτσώνης, Κουκουλάκης
***Δεν έχουν άποψη για τα αίσχη στη διαιτησία;

Πρώτα ήταν ο Σιδηρόπουλος στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, μετά ο Παπαπέτρου, μετά ο Βάτσιος και το… αποκορύφωμα ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας). Τα λάθη που έκανε στο ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2 είχαν ως αποτέλεσμα, αγωνιστικά πάντα, να ξεφτιλιστεί ο ίδιος αλλά και το θέατρο του παραλόγου που έχουν ονομάσει εξομάλυνση. Στα Πηγάδια ο Μάνταλος έκανε μόνο λάθη κατά του Ολυμπιακού:
Αναλυτικά:
1)Από την αρχή ο Μάνταλος έδειξε τις προθέσεις του απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς στο 10’ αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Χατζητερζόγλου μετά από κεφαλιά του Ιντέγιε. Ο παίκτης της Ξάνθης το είχε απλωμένο, σε μη φυσιολογική θέση και ως εκ τούτου είχε μεγαλώσει τον αμυντικό του όγκο, ενώ όχι μόνο διέκοψε την πορεία της μπάλας αλλά την πήρε και στην κατοχή του. Επίσης, στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Χατζητερόγλου κάνει κίνηση προς τη μπάλα με το χέρι του.
2) Αν έβγαζε έγκαιρα την κόκκινη στον Λισγάρα για το μαρκάρισμα-αίσχος στον Σεμπά (58’) δεν θα γινόταν τίποτα από το… χάος που ακολούθησε. Τι ήθελε να σκεφτεί για μια κόκκινη που είναι ορισμός; Να του βγάλει κίτρινη; Παράλληλα έδειξε κίτρινη στον Μποτία, όταν σχεδόν όλοι οι παίκτες της Ξάνθης χτυπούσαν, έφτυναν ή έβριζαν. Είναι δυνατόν Σεμπά και Λισγάρας να τιμωρούνται με την ίδια ποινή;
3)Δεν έβλεπε τίποτα από ότι έκανε ο Σολτάνι. Καμία κάρτα ούτε για την αγκωνιά στον Μάριν στο 17’, ούτε για την κλωτσιά από πίσω στον Μάρτινς, ούτε για την αγκωνιά στο κεφάλι του Μιλιβόγεβιτς στον 64’.
3)Στο 64’ ο Μιλιβόγεβιτς σωριάστηκε στο έδαφος, μια περίπτωση που ο Μάνταλος φάνηκε πως έβγαλε κόμπλεξ. Σε περίπτωση τραυματισμού στο κεφάλι δεν υπάρχει fair play και ο ρέφερι όφειλε να διακόψει το παιχνίδι, κάτι που ο Καβαλιώτης, αν και διεθνής, δεν έκανε. Ο Μάνταλος είδε ότι ο Μιλιβόγεβιτς χτύπησε στο κεφάλι, άσχετα αν δεν έδωσε ούτε το φάουλ.
4)Στη φάση του 2-0 ακολουθεί πέναλτι του Καμαρά στον Ιντέγιε, όμως ο απίθανος Μάνταλος γύρισε τη φάση πίσω και καταλόγισε προηγούμενο φάουλ (του Χατζητερζόγλου στον Μάρτινς), από το οποίο σκόραρε ο Μιλιβόγεβιτς. Όμως, στο πέναλτι δεν υπάρχει πλεονέκτημα.
5)Εστω και υποψία να υπήρχε ο Μάνταλος καταλόγισε εύκολα φάουλ στην Ξάνθη, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού έπρεπε να πονέσουν από τα μαρκαρίσματα για να πάρουν φάουλ.