Ετοιμάζεται «καταδρομέας»

***Θράσος: Τα «παπαγαλάκια» δίνουν εντολές για τιμωρία διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είχαμε προειδοποιήσει για την οργάνωση και λειτουργία του «συνεργείου» στη διαιτησία, αμέσως μόλις η Κουτσοκούμνειος Επιτροπή Εξομάλυνσης διορίστηκε, δήθεν για να εξυγιάνει την κατάσταση στην ΕΠΟ, την ώρα που ο βασικός λόγος του διορισμού της ήταν η συμφωνία Κωστάκη-κυβέρνησης για να ανατραπεί η εκλεγμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας και να μη γίνουν ποτέ οι προγραμματισμένες, σύμφωνα με το καταστατικό, εκλογές, ώστε να πιστωθεί στην κυβερνητική πολιτική μια αστεία διαδικασία «εξυγίανσης» και να δικαιολογηθούν οι τρέλες της περιόδου 2015-2016, με κορυφαία τη διοργάνωση του τελικού αγώνα του Κυπέλλου.
Είχαμε μάλιστα επισημάνει, σε βαθμό βεβαιότητας, αφού αυτό προκύπτει από τους ορισμούς, πως οι πρώτες σκληρές παρεμβάσεις του προς τους διαιτητές των αγώνων του Ολυμπιακού θα έχουν συνέχεια ακόμη σκληρότερη. Σήμερα σας λέμε ότι ετοιμάζεται ομάδα «καταδρομέων» για τον μήνα Φεβρουάριο. Ο λόγος; Είναι ο μήνας των «μεγάλων» αγώνων και ειδικά αυτού με την ΑΕΚ. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα χρησιμοποιηθεί από πλευράς αποτελέσματος για να δικαιολογηθεί η χαμένη χρονιά και να στηριχθούν οι παντοιοτρόπως διωκόμενοι από τους οπαδούς διοικητικοί και άλλου είδους «ηγέτες» της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.
Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο γήπεδο για τον εν λόγω αγώνα έχοντας, αν είναι δυνατόν, μονοψήφια βαθμολογική διαφορά, ώστε να δικαιολογηθεί ο χαρακτηρισμός του ντέρμπι. Ενας χαρακτηρισμός που θα «επιτρέψει» στο συνεργείο να στείλει στο ΟΑΚΑ τον επικεφαλής των «καταδρομέων», για να διασφαλίσει ότι η ΑΕΚ, στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα χάσει.
Ο λόγος; Σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό, και μάλιστα στο Ολυμπιακό Στάδιο, δεν γλιτώνει κανένας. Ούτε φανερός, ούτε κρυφός ιδιοκτήτης ή ισχυρός άντρας ή διοικητικός ηγέτης ή όπως αλλιώς τον λένε.
ΥΓ.: Κωστάκη Κουτσοκούμνη, θα είσαι στην Αθήνα εκείνες τις μέρες;

Οι κακές διαιτησίες κατά του Ολυμπιακού θα συνεχιστούν. Δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι στους ορισμούς


Η… εντολή στο δίδυμο

Από τη στιγμή που στο παρελθόν κατάφεραν να τιμωρήσουν κι άλλους βοηθούς (π.χ. Δόσης, Κούρεντας) συνεχίζουν απτόητοι. Μπορεί ο παρατηρητής Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας) να μην παραπέμπει τον βοηθό Τουμπακάρη (Αθηνών), όμως η προπαγάνδα, που υπηρετεί δουλικά συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ, έδωσε… εντολή στο δίδυμο της ΚΕΔ ώστε να τιμωρήσει τον διεθνή βοηθό. Στόχος τους να αποδείξουν στα αφεντικά τους ότι είναι χρήσιμοι αλλά και ταυτόχρονα να γίνει νέα επίδειξη δύναμης. Η ουσία είναι ότι δεν έχουν και πολλές αφορμές, γι’ αυτό και προσπαθούν απεγνωσμένα να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι.


Υπακοή
Επειδή ό,τι γίνεται στη διαιτησία αρχικά το διαβάζουμε στην προπαγάνδα (π.χ. να επιστρέψουν οι τελειωμένοι του καλοκαιριού, να τιμωρηθεί ο Κούρεντας, να τιμωρηθεί ο Δόσης κτλ.), δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει με Τουμπακάρη και Μαζαράκη. Αλλωστε, όλως τυχαίως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, οι οποίοι παράνομα βρίσκονται στην ΚΕΔ, έχουν τις ίδιες απόψεις με το σύστημα της προπαγάνδας που προστατεύει ή στοχοποιεί διαιτητές.


Μηνύματα
Με επικοινωνιακούς εκβιασμούς, δηλαδή την ωμή απαίτηση να τιμωρηθεί ο Τουμπακάρης και ο Μαζαράκης επειδή δεν τον παρέπεμψε, η δουλική σε συγκεκριμένες ΠΑΕ προπαγάνδα στέλνει μηνύματα. Στο απυρόβλητο θα βρίσκονται μόνο όσοι… χορεύουν στον ρυθμό τους. Απόδειξη ότι περνούν σε δεύτερη μοίρα το κραυγαλέο λάθος του Κομίνη κατά του Ολυμπιακού.

Ασχετοι
Αναφέρουμε ότι με τον Τουμπακάρη προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι. Δεν ξέρουν ούτε με ποιον τρόπο βαθμολογούνται οι βοηθοί. Ο Αθηναίος θα είχε πρόβλημα αν στερούσε προφανή ευκαιρία για γκολ ή 2-3 υποσχόμενες υποθέσεις. Ομως, κανένα από τα τρία λάθη του Τουμπακάρη (δύο εις βάρος της Ξάνθης, ένα κατά του Ολυμπιακού) δεν είναι τέτοια. Ομως, οι προπαγανδιστές το βιολί τους και τη λάσπη τους.


Ο φόβος
Με την παράνομη ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη να κρατά παράνομα στην… κατάψυξη διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές που δεν θέλουν συγκεκριμένες ΠΑΕ, οι οποίες έχουν ασπίδα τους την προπαγάνδα της στοχοποίησης και της λάσπης, αλλά και να τιμωρεί όσους διαπομπεύουν με ψέματα, δεν πρόκειται οι ρέφερι και οι βοηθοί να παίζουν 50-50.

Εβαλε 7,9 στον Κομίνη
Στα αποδυτήρια ο Μαζαράκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Κομίνη για την πεναλτάρα που έκανε ο Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη που ο ρέφερι δεν καταλόγισε. «Είδα το χέρι του τερματοφύλακα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και τον επιτιθέμενο να πέφτει πάνω του» δικαιολογήθηκε ο ρέφερι, ενώ ο παρατηρητής, που όπως φάνηκε είχε άποψη διά γυμνού οφθαλμού, του απάντησε: «Εγώ είδα διαφορετικό πράγμα. Αλλά θα δω το βίντεο και βλέπουμε…». Ετσι, τον παραπέμπει με 7,9.

Ολοι την ίδια φιλοσοφία
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη (Παπαπέτρου, Βάτσιος, Μάνταλος, Φουκάκης, Κύζας, Σιδηρόπουλος) παύει να είναι σύμπτωση, αφού τα λάθη (πάντα αγωνιστική η κριτική) είναι επαναλαμβανόμενα. Και ο Κομίνης επέλεξε να σφυρίξει σύμφωνα με την ίδια φιλοσοφία που ανέχονται από την αρχή της… εξομάλυνσης οι Κουτσοκούμνης, Τριτσώνης και Κουκουλάκης. Ο Παπαπέτρου επέστρεψε νωρίς στους ορισμούς επειδή ήταν ο πρώτος, τώρα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Και για να καλύψουν το χαμένο έδαφος θα παίρνουν σερί παιχνίδια.


Στα… σβηστά πέρασε το λάθος του Θάνου στο Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-1, αφού η προπαγάνδα ανέδειξε δύο λάθη οφσάιντ από τον Σίπκα (ένα υπέρ και ένα κατά των «πρασίνων»). Ομως, στο 88’ δεν τόλμησε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Λουντ, ο οποίος σήκωσε ψηλά το πόδι και χτύπησε τον Ζορμπά. Σιγά μην τιμωρηθεί.


Εχουν προκαλέσει πολλές απορίες οι σερί ορισμοί του Τριαντάφυλλου Τίκα (Καρδίτσας), ο οποίος ορίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου Αρης-Ολυμπιακός. Είναι νέος στην κατηγορία, όμως η εξομάλυνση δεν τον αφήνει ούτε να ξεκουραστεί, αφού είτε επιλέγεται ως πρώτος διαιτητής είτε ως τέταρτος. Τέτοια αντιμετώπιση από την παράνομη ΚΕΔ δεν έχουν ούτε διεθνείς. Με σερί ορισμούς είχε πάει και ο Μάνταλος στην Ξάνθη.