Περί Τουμπακάρη

*** Και εκβιασμών της προπαγάνδας
***Και μη ανεξαρτησίας της παράνομης ΚΕΔ των Κουκουλάκη, Τριτσώνη
Λύσσαξε η προπαγάνδα, επειδή (κατά πληροφορίες τους) ο παρατηρητής Γερασίμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας) δεν τιμωρεί τον βοηθό διαιτητή Γιάννη Τουμπακάρη (Αθηνών) για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0. Το βρώμικο σύστημα εκβιάζει ανοιχτά, για να επιβεβαιώσει όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη διαιτησία, υπηρετώντας φυσικά συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Για τέτοια ανεξαρτησία μιλάμε, από τα γνωστά «παπαγαλάκια»!
Ναι, ο Τουμπακάρης έκανε λάθη στο παιχνίδι του Σαββάτου, αν και εμείς έχουμε κάποιες ενστάσεις για τις γραμμές της NOVA, τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Όμως, για να τιμωρηθεί ένας βοηθός πρέπει ή να έχει κόψει επίθεση για προφανή ευκαιρία για γκολ, ή 3-4 υποσχόμενες επιθέσεις. Αυτές είναι οι οδηγίες της UEFA… Όπως, δεν τιμωρείται ένας διαιτητής αν δεν έδειξε κίτρινες κάρτες, εκτός αν κάποια «δίπλωνε», ή επειδή δεν έδωσε 5-6 φάουλ ή κάποια ανάποδα φάουλ…
Τι έκανε ο Τουμπακάρης στο Ολυμπιακός-Ξάνθη; Εκοψε τρεις επιθέσεις (δυο της Ξάνθης και μια του Ολυμπιακού) που είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται «να χαμε να λέμε». Χώρια που οι επιθέσεις αυτές εξελίχθηκαν. Άλλωστε αν τα λάθη του ήταν ουσιαστικά θα έβγαινε… εύκολα ανακοίνωση της Ξάνθης, η οποία είναι από τις ομάδες που δεν χαρίζεται σε θέματα διαιτησίας.
Τι έκανε ο Τουμπακάρης;
Στο 30’ υπέδειξε οφσάιντ στον Γουάλας, ο Κομίνης άργησε να το σφυρίξει, ο Βραζιλιάνος συνέχισε και δεν έβγαλε ούτε σέντρα, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.


Στο 42’ πάλι στο άκρο του γηπέδου, υπέδειξε οφσάιντ στον Τριάδη. Προσέξτε ότι μπροστά του υπάρχουν άλλοι τέσσερις παίκτες, ενώ δεν τίθεται λόγος για υποσχόμενη επίθεση, τόσο επειδή είναι πολύ πλάγια, όσο και επειδή οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι τρεις, με έναν αντίπαλο της Ξάνθης.

Στο 57’ έδειξε κακώς οφσάιντ στον Μιλιβόγεβιτς. Η φάση συνεχίστηκε, η μπάλα πήγε πίσω από τον Ιντέγιε σε παίκτες της Ξάνθης.


Εμείς παρά τις επιθέσεις λασπολογίας και συκοφαντίας που δεχόμαστε δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε τα βρώμικα σχέδιά τους. Απλά να προσθέσουμε ότι υπακούοντας στις εντολές τους οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, οι οποίοι στελεχώνουν παράνομα την ΚΕΔ, δείχνουν ότι δεν είναι ανεξάρτητοι.
Καμία αντίρρηση. Να τιμωρούνται οι διαιτητές και οι βοηθοί που κάνουν λάθη. Αλλά όχι να μας λένε και ότι και ο παρατηρητής το καλοκαίρι θα γράφει εκθέσεις από το σπίτι του, επειδή βαθμολόγησε σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται από την UEFA αλλά και από την εκπαίδευση που τους κάνουν. Κι αυτό εκβιασμός είναι… Φυσικά ο Μαζαράκης δεν θα είχε πρόβλημα, αν δεν τιμωρούσε τον Κομίνη!

Ας απαντήσει η ΚΕΔ πότε τιμωρούνται οι διαιτητές και οι βοηθοί, δηλαδή αν έχουμε δίκιο σε αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω. Η ας βάλουν τον υποβολέα τους, παράγοντα του Πάρκου, να ρωτήσει.