Και παράνομοι, και προκλητικοί

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με βάση τον κανονισμό διαιτησίας, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και είναι εγκεκριμένος από την UEFA: 1) Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν θα είχαν θέση στην ΚΕΔ, επειδή δεν έχουν θητεία ενός έτους ως παρατηρητές διαιτησίας, 2) Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ποτέ δεν διαψεύστηκε ότι ο Κρητικός δεν προχώρησε σε δήλωση αποχώρησης από την ενεργό δράση!
Συμπέρασμα: Παρότι η… εξομάλυνση του Κουτσοκούμνη τον άλλαξε μεσούσης της περιόδου, χωρίς αυτό να προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ, το δίδυμο που κάνει τους ορισμούς της Superleague είναι παράνομο. Τάχα τους ήθελε η FIFA
Ετσι βλέπουμε τα αποτελέσματα: Επειδή το δίδυμο της ΚΕΔ δεν διαθέτει και τα απαιτούμενα προσόντα, δείχνει και την απειρία του να διαχειριστεί καταστάσεις… κρίσης, εκτός αν δεν θέλουν, χωρίς με βάση όσα δείχνουν στους ορισμούς να αποκλείεται το τελευταίο.
Το τελευταίο αποκλείεται (σ.σ. κάθε απάντηση δεκτή), επειδή μετά τους Παπαπέτρου (ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2), Μάνταλο (Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2), Βάτσιο (Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1), Φουκάκη (Πλατανιάς-Ολυμπιακός 2-2), Κύζα (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0), οι οποίοι αδίκησαν τον Ολυμπιακό, στο αυριανό ματς με την Ξάνθη όρισαν τον Γιώργο Κομίνη (Θεσπρωτίας), ο οποίος στο ματς της περσινής περιόδου  με τον Πλατανιά (2-2 για το Κύπελλο στις 28/10/2015) είχε περάσει… πριονοκορδέλα τον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό δυο πέναλτι!
Εάν λάβουμε υπόψη και την προχθεσινή διαιτησία του Κύζα στην Τρίπολη, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι στον Φορτούνη και δεν απέβαλε τον Ιγκλέσιας, για μια ακόμη φορά έπεσαν οι μάσκες. Οι προκλήσεις συνεχίζονται. Πάντα με βάση τις επιλογές τους, γιατί οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν παίρνουν μέτρα, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες κακές διαιτησίες κατά του Ολυμπιακού; Γιατί αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» στέλνουν έναν ρέφερι που στο παρελθόν έχει αδικήσει τον Θρύλο και όχι κάποιον που τον σφύριξε 50-50;


Μετά τους Παπαπέτρου, Μάνταλο, Βάτσιο, Φουκάκη, Κύζα, όρισαν τον Κομίνη που έχει… μητρώο κατά του Ολυμπιακού

Ο… ασκός
 Είναι γνωστό πως ο Παπαπέτρου (Αθηνών) δεν τιμωρήθηκε για το ματς στα Γιάννινα, καθώς δεν έδωσε δυο πέναλτι στον Θρύλο, με αποτέλεσμα η μια αδικία κατά του Ολυμπιακού να διαδέχεται την άλλη. Ετσι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και σφυρίζονται μόνο πέναλτι κατά του Ολυμπιακού. Αναμένεται να επιστρέψουν και οι Μάνταλος (Καβάλας), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Φουκάκης (Ηρακλείου) και μετά 2-3 αγωνιστικές και ο Κύζας (Δράμας).

Πρόβλεψη
 Υπάρχουν και χειρότερα; Αυτά που γίνονται τώρα με τη διαιτησία είναι… μηνύματα ενόψει των αγώνων με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Μια νίκη θέλουν οι… σύμμαχοι για να δείξουν έχουν κάτι που μοιάζει με ομάδα. Ετσι πήρε μπροστά και η εγκληματική οργάνωση της προπαγάνδας, προσπαθώντας να μας πείσει ότι δεν… τρέχει τίποτα.


Το… σύστημα
 Η… στροφή της προπαγάνδας, που υπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ, είναι ορατή και στους πλέον άσχετους. Κράτησαν… χαμηλά τη μπάλα με τα λάθη του Παπαπέτρου, ο οποίος στο προχθεσινό Παναιτωλικός-ΑΕΚ 3-2 δεν έδωσε δυο πέναλτι στους γηπεδούχους και δεν απέβαλε τον Μπάρκα, του Μάνταλου, του Κύζα κτλ. Κατά σύμπτωση είναι οι ίδιοι διαιτητές που λασπολογούσαν, επειδή τάχα ήταν του… συστήματος που μόνο οι ίδιοι φαντάζονταν!

Ερχονται
 Ένα είναι το μήνυμα από την επιλογή του Κομίνη για το ματς Ολυμπιακός-Ξάνθη. Οι Μάνταλος, Κύζας, Παπαπέτρου (φυσικά και ο… κορυφαίος) είναι υποψήφιοι για τα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, αρχίζοντας από το ΟΑΚΑ. Θα τους ξαναβάλουν στον Ολυμπιακό, τάχα για επίδειξη δύναμης! Το συνεργείο που λειτουργεί (υπό την ανοχή) των αρμοδίων δεν πρόκειται να σταματήσει. Τέλος, πολύ σύντομα αναμένεται και ο… Καλογερόπουλος…

Ένα «τσουβάλι» λάθη
 Στο ματς Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2, της προηγούμενης περιόδου για το Κύπελλο, ο Κομίνης ούτε φάουλ έδινε, ούτε έβγαζε κάρτες στους φιλοξενούμενους. Στο 27’ δεν καταλόγισε πέναλτι του Δημήτρη στον Ζντιέλαρ, ούτε σε χέρι του Δημήτρη στο 55’. Στο πρωτάθλημα (Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1, στις 10/05/15), ο Κομίνης δεν έδωσε πάλι δυο πέναλτι στον Χάρα στο 62’ και στο 84’, αντίστοιχα. Στις 11/01/12 (Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 2-0 στο Κύπελλο) δεν είχε αποβάλει Βασιλείου που τραυμάτισε τον Πάντελιτς.

Δίδυμο της συμφοράς

Εκτός από τον Κύζα, φρένο στον Ολυμπιακό στην Τρίπολη έβαλε και ο δεύτερος βοηθός  Μερκενίδης (Μακεδονίας). Στο πρώτο ημίχρονο του… ξέφυγαν φάσεις που έπρεπε να υποδείξει οφσάιντ σε βάρος του Αστέρα.