Επιστροφή Καλύβα στην ΚΕΔ



Ενας έμπειρος παράγοντας της διαιτησίας επέστρεψε στην ΚΕΔ. Ο Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας) αναλαμβάνει τους ορισμούς της Γ’ Εθνικής και των πρωταθλημάτων υποδομών, σύμφωνα με απόφαση της ΠΔΕ/ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα είναι η τρίτη φορά που ο Καλύβας αναλαμβάνει πόστο στην ΚΕΔ. Την σεζόν 2012-13 έκανε τους ορισμούς της Football League, ενώ συνέχισε και την σεζόν 2013-14 με τους ορισμούς της Football League. Την περίοδο 2014-15 για δυο μήνες διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και αντικαταστάθηκε μετά από τον Χριστόφορο Ζωγράφο.
Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε προτείνει τον εκπαιδευτικό στο επάγγελμα να αναλάβει πρόεδρος της ΚΕΔ. Μετέπειτα, την ίδια εποχή, «έπαιξε» να αναλάβει εκπρόσωπος της διοργανώτριας στους ορισμούς στο ισπανικό μοντέλο. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Καλύβας στελέχωσε την ΚΕΔ μαζί με τους Μπίκα, Τσαχειλίδη. Όμως, παραιτήθηκε μετά το κάψιμο του σπιτιού του πρώτου και ενώ είχαν προηγηθεί φραστικές απειλές κατά του δεύτερου, με επίσκεψη αγνώστων στο σπίτι του Τσαχειλίδη. Όταν την ΚΕΔ είχαν αναλάβει οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης του είχε προταθεί πάλι το ίδιο πόστο, δηλαδή οι ορισμοί της Γ’ Εθνικής και των πρωταθλημάτων υποδομών αλλά τότε αρνήθηκε.
Τουλάχιστον ο Καλύβας έχει τα τυπικά προσόντα από τον κανονισμό και όχι όπως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης που χρειάστηκε να αλλάξουν τον κανονισμό, αν και μεσούσης της περιόδου αυτό απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Αρα, εξακολουθεί να υπάρχει θέμα με τους ορισμούς της Λίγκας και της Football League, εφόσον με βάση τον κανονισμό το δίδυμο δεν δικαιούται να είναι στην ΚΕΔ.
Την Τρίτη 20/8/13 ο Καλύβας είχε πέσει θύμα επίθεσης. Θυμίζουμε τις λεπτομέρειες από την τότε ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους την Τρίτη 20/8/2013 το μέλος της ΚΕΔ Δημήτρης Καλύβας μετά το τέλος προγραμματισμένων τεστ στην περιοχή της Φυλής.
Οι άνανδροι τραμπούκοι που χτύπησαν και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά τον κ. Καλύβα και βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες πρακτικές προκαλούν τρομοκρατία, ας γνωρίζουν ότι η ασύδοτη δράση τους δεν θα παραμείνει ατιμώρητη.

Η ΕΠΟ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συνεργάζεται με την αρχές για την αποκάλυψη των ενόχων και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος τους».