Για να ακριβολογούμε



Για να είμαστε απολύτως ακριβείς και να μην γράφουμε (και διαβάζουμε) ανακρίβειες περί "παραπομπής του τάδε διαιτητή και μη παραπομπής του δείνα" ( από ποιον άραγε;).
Η κλασσική έννοια της παραπομπής (προφανώς προς επιβολή ποινής) ενός διαιτητή με βάση την ( επίσης κλασσική) έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας δεν υπάρχει πουθενά στον ισχύοντα κανονισμό, δεν προβλέπεται στον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, ούτε στο UEFA Referee Convention τα οποία έχει πλήρως ενσωματώσει η ΕΠΟ στο δικό της κανονιστικό πλαίσιο εδώ και μια τετραετία,
Τι υπάρχει; Η απλή δυνατότητα του αρμόδιου για τους ορισμούς στην ανάλογη κατηγορία να ορίσει τον διαιτητή στις επόμενες αγωνιστικές μέρες ή να τον ξεκουράσει για κάποιο χρονικό διάστημα ή να τον στείλει να σφυρίξει αγώνες μικρότερης κατηγορίας. Έτερον ουδέν.
Κανείς δεν παραπέμπεται, κανείς δεν τιμωρείται ( με την κλασσική έννοια της τιμωρίας). Υπάρχει ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στην παλιότερη εκδοχή της παραπομπής με ότι ισχύει τα τελευταία χρόνια.

Υ.Γ. Οι ίδιοι κανονισμοί απαγορεύουν ρητά την δημοσιοποίηση της απόφασης του αρμόδιου μέλους της ΚΕΔ, την οποία μόνο εμμέσως πληροφορούνται όλοι.