Το... θάψιμο στη λάσπη

***Μπορεί κάποιος να αποκλείσει ότι επιβάλλουν αυτούς που μιλάνε;
                              
Αφού ξεπεράσουμε δυο βασικά ερωτήματα αναφορικά με την ΚΕΔ, δηλαδή ποιος από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη ορίζει σε ποια κατηγορία και πως είναι δυνατόν δυο άτομα να προλαβαίνουν να κάνουν ορισμούς σε όλες τις κατηγορίες αν και στο παρελθόν για αυτό τον ρόλο δεν έφταναν τέσσερις παράγοντες της διαιτησίας, προκύπτουν κι άλλα εξίσου βασικά ερωτήματα. Το πιο βασικό από αυτά είναι πως είναι δυνατόν το ντουέτο της ΚΕΔ να δέχεται υποδείξεις από παράγοντες συγκεκριμένων ΠΑΕ, οι οποίες ταυτόχρονα διαρρέουν εν χορδαίς και οργάνοις στα ΜΜΕ;
Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν ένιωσαν, πάντα με βάση τους ορισμούς, την ανάγκη να απαντήσουν έστω και μέσω των ορισμών, αν και τους στριμώχνουν στον τοίχο; Δεν θέλουν να δείξουν ότι είναι ανεξάρτητοι; Δεν προκύπτει κάποια αντίδρασή τους με τις απαιτήσεις συγκεκριμένων παραγόντων, είτε κουμανταδόρων, είτε υπαλλήλων ΠΑΕ, οι οποίοι τους επισκέφθηκαν, αλλά φαίνεται πως συμφωνούν κιόλας, από τη στιγμή που φρόντισαν πάλι να εξαφανίσουν συγκεκριμένους διαιτητές, όπως ζητήθηκε.
Θυμίζουμε πως ο κανονισμός δεν επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις από την πλευρά των παραγόντων των ομάδων. Από την άλλη πλευρά το ντουέτο της ΚΕΔ γελιέται αν νομίζει ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο από την ελεγχόμενη, από συγκεκριμένες ΠΑΕ, προπαγάνδα.
Αντί να ασχοληθούν με το πώς θα μειωθούν τα διαιτητικά λάθη που αποδεικνύουν ότι πόσες άστοχες είναι οι επιλογές τους στους ορισμούς, από την ΚΕΔ ακολουθούν την αποτυχημένη συνταγή που όλοι γνωρίζουν από ποια… κέντρα επιβλήθηκε, με αποτέλεσμα να ταυτίζονται και μαζί τους. Παράλληλα έχουμε το… θάψιμο στη λάσπη όχι μόνο διαιτητών και βοηθών, εσχάτως και παρατηρητών, με την αιτιολογία ότι τάχα κάλυπταν τους ρέφερι. Μόλις, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης ξεφεύγουν από τη… γραμμή, να και οι υποδείξεις!
Βέβαια αποδείξεις για τους αποκλεισμένους δεν υπάρχουν, επειδή αλλιώς θα τους τελείωναν οριστικά από τους πίνακες. Εκείνο που προκύπτει, ως συμπέρασμα και πάντα με βάσει τους ορισμούς, είναι πως επειδή οι ΠΑΕ δεν θέλουν συγκεκριμένα άτομα στους πίνακες, εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι επιβάλουν αυτούς που μιλάνε, από τη στιγμή που στις τάξεις τους έχουν και παράγοντες "ειδικούς" με τη διαιτησία.
Φυσικά ο Κωστάκης είναι εξαφανισμένος και δεν πήρε ποτέ θέση, αν και με το ξεκίνημα της εξομάλυνσης οι διαιτητές αντιμετωπίζονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά, επειδή είναι γνωστό πως οι αποκλεισμένοι δεν πήραν καμία ευκαιρία για να κριθούν αγωνιστικά. Μόνο κριτήριο, επαναλαμβάνουμε πάντα με βάση τα συμπεράσματα από τους ορισμούς, αποτέλεσαν οι απαιτήσεις συγκεκριμένων ΠΑΕ.

Κι αυτό η FIFA το θέλει;