Το ρεκόρ της εξυγίανσης με τα πέναλτι!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα του Ολυμπιακού με την...διαιτησία της κάθαρσης.

Έφυγε λοιπόν και το 2016. Μία χρονιά την οποία οι αντιΟλυμπιακοί συνδέουν με την…κάθαρση και την…εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, και τώρα ο Ολυμπιακός είναι μακράν πρώτος, αλλά τέλος πάντων…
Απλά με αφορμή την…εξυγίανση που επιχειρείται στο χώρο της διαιτησίας, σκέφθηκα να κάνω ένα απολογισμό του 2016 αναφορικά με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχει ρε παιδί μου ένα ενδιαφέρον, π.χ. να μαθαίναμε πόσα πέναλτι κέρδισε ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη το 2016 στους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
Φαντάζομαι λίγοι θα πόνταραν στο…μηδενικό! Λίγοι θα πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε ένα πέναλτι μέσα στο σπίτι του το 2016!
Αλλά και γενικότερα, εντός κι εκτός έδρας, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πόσα πέναλτι λέτε να έδωσαν οι διαιτητές στον Ολυμπιακό μέσα στους 12 μήνες το 2016; Δύο είναι η απάντηση! Ένα το Γενάρη στο 3-0 στα Γιάννινα κι ένα το Σεπτέμβρη στο 2-1 στον Ηρακλή, εννιά μήνες μετά. Αν συνεχίσουμε έτσι, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ένα ακόμη πέναλτι κατά τον Απρίλιο!
Για να έχουμε την σωστή εικόνα: μέσα στο 2016 ο Ολυμπιακός έδωσε 37 παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Και σημείωσε 96 γκολ! Από τα 96 γκολ, με πέναλτι ήταν τα δύο!!!…Γιατί έχει κι αυτό σημασία: ο Ολυμπιακός είναι η μακράν πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος, αυτή που παίζει το λεγόμενο κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Κι έτσι έβαλε σχεδόν 100 γκολ! Ποιός άλλος έστω πλησίασε τέτοια νούμερα;
Προσέξτε, μιλάμε για την ομάδα που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα με 28 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο! Για την ομάδα που φέτος είναι ήδη στο +9 από τον δεύτερο. Η ομάδα που μέσα στο 2016 είχε όλες κι όλες τέσσερις-πέντε απώλειες!!!
Νομίζω ότι η εξυγίανση της διαιτησίας το πάει καλά! Κακώς και που έδωσαν οι διαιτητές δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό μέσα στο 2016! Κανένα δεν έπρεπε να δώσουν! Τι δύο, τι κανένα μέσα σε ένα χρόνο!

Καλύτερα να μην έδινε κανένα, λέω εγώ!