Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

Αγωνίζονται σκληρά, όσοι επιχειρούν να αποκτήσουν λόγο στην διαδικασία τροποποίησης των κανονισμών της ΕΠΟ ( υπενθυμίζω ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΠΔΕ η τροποποίησή τους ώστε να εναρμονιστούν με τους αντίστοιχους της FIFA "αν είναι απαραίτητο", όπως αναφέρει η επιστολή από 14.10.2016) να ανακαλύψουν πτυχές των διατάξεων που θα μπορούσαν , έστω και τραβηγμένα, να δικαιολογήσουν, μέσω της τροποποίησης τους, τον διορισμό τους, κατόπιν της γνωστής κυβερνητικής εντολής.
Αποφάσισαν, λοιπόν, να ρίξουν στην αγορά αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα και γέλασε ο κάθε πικραμένος.
Τι "ανακάλυψαν" οι αθεόφοβοι;
α. Τις δηλώσεις Κούγια για τον Παναθηναϊκό!!!! Λες κι αυτές αποτελούν ποδοσφαιρική διαφορά ή παράβαση κάποιου κανονισμού που υφίσταται στο διεθνές ποδοσφαιρικό δίκαιο και δεν έχει εισέτι εισαχθεί στην Ελλάδα.
Τρίχες και δη κατσαρές!!! Οι δηλώσεις Κούγια πουθενά στον πλανήτη δεν αποτελούν αντικείμενο ποδοσφαιρικού κώδικα. "Λύνονται" μόνο στα αστικά δικαστήρια μιας και δεν αφορούν ποδοσφαιρική διαφορά, ούτε συνιστούν παράβαση κανονισμού. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν έχει προχωρήσει σε καμία καταγγελία στα ποδοσφαιρικά όργανα ο Παναθηναϊκός.
β. Την αναλυτική καταγραφή "ίδιων ποινών για ίδια αδικήματα", ώστε, όπως λένε, να μην επιβάλλονται, από τους τακτικούς δικαστές που συγκροτούν τα πειθαρχικά όργανα, διαφορετικές ποινές για ίδιες περιπτώσεις αδικημάτων.
Τόμπολα!!! Ποιο αδίκημα είναι ίδιο με ένα άλλο το ξέρει κανείς; Ποια διαδικασία ενοποιεί σε ειδικές κατηγορίες τα αδικήματα τη γνωρίζει κανείς; Που ακούστηκε να καθοδηγείται η συνείδηση του δικαστή στην επιβολή ποινής; Πως γίνεται, για αδικήματα που πρέπει να επιληφθεί η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, να προεξοφλείται το ύψος μιας ποινής αυτόματα, χωρίς την ιδιαίτερη ανάγνωση των συνθηκών, τα μαρτυρικά δεδομένα, τις εκθέσεις των αρμοδίων κ.λ.π.; Έχει δει κανείς από τους φωστήρες της εξομάλυνσης την ουσία και το γράμμα των πειθαρχικών κανονισμών της FIFA και της  UEFA για να δει με τα ματάκια του την αποθέωση της δικαστικής ευθύνης και το απόγειο της δικαστικής ερμηνείας επί κανονισμών που είναι απολύτως ερμηνεύσιμοι στα πάντα και συνειδητά απλώς περιγραφικοί;
γ. Την δυνατότητα των πειθαρχικών οργάνων να τιμωρούν ακόμη και με εκθέσεις που θα συντάσσουν και θα καταθέτουν έξω - ποδοσφαιρικοί οργανισμοί.
Τι υπονοείται εδώ είναι σαφές. Οι διορισμένοι της εξομάλυνσης έχουν πάρει εντολή να ενσωματώσουν στο πειθαρχικό δίκαιο την ύπαρξη και την αρμοδιότητα της Δ.Ε.Α.Β., οι εκθέσεις της οποίας θα έχουν την ίδια, ίσως και ανώτερη, ισχύ με την έκθεση του παρατηρητή αγώνα και του διαιτητή.
Θα εισάγουν στο πειθαρχικό δίκαιο την παρουσία μιας κρατικής (δηλαδή υπουργικής) επιτροπής, συνοθύλευμα από άσχετους, διορισμένους κομματικούς κομισάριους, πρόθυμους υπουργικούς υπηρέτες και εντεταλμένα οπαδικά φερέφωνα η άποψη των οποίων θα έχει βαρύνουσα συμμετοχή στην διακρίβωση της παράβασης και στην επιβολή της ποινής.
Που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ανάλογη πρακτική; Αναφέρεται πουθενά στον Πειθαρχικό Κώδικα FIFA/UEFA κάποια κρατική επιτροπή που διορίζεται από υπουργό για να κάνουν μεροκάματο κομματικοί και προσωπικοί φίλοι, η οποία να έχει λόγο στις ποδοσφαιρικές εξελίξεις και να προκαλεί, με τις κατευθυνόμενες από τα γραφεία των υπουργών εκθέσεις της, πολιτικές εξελίξεις με βάση τις ποδοσφαιρικές διαφορές;
Αυτή είναι η εντολή για ποδοσφαιρική εξομάλυνση που πήρες από την κυβέρνηση Κωστάκη;

Υ.Γ. Περιμένετε... Θα έρθουν κι άλλα!!! καλή χρονιά με πολύ ... κανονιστικό γέλιο από τους άσχετους.