Ευσεβείς πόθοι



Τρομάζει, από ένα σημείο και μετά, η χαρούμενη διάθεση του κ. Γραμμένου όταν διαπιστώνει, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν στην ώρα τους, επικαλούμενος, μάλιστα, διαβεβαιώσεις προς τούτο από τον κ. Κουτσοκούμνη.
Στις διαβεβαιώσεις αυτές, οι οποίες δόθηκαν, προφανώς, από τον Κύπριο Καλοχαιρέτα στον κ. Γραμμένο (καθώς κανείς άλλος δεν τις γνωρίζει, ούτε δημοσιοποιήθηκαν ποτέ) στηρίζεται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και αναγγέλλει την διενέργεια εκλογών έως τις 31 Μαίου 2016 στην Αθήνα.
Ως εδώ όλα καλά, από την ώρα μάλιστα που ο κ. Γραμμένος έχει τις ασφαλείς διαβεβαιώσεις του επιτετραμμένου της FIFA, τις οποίες και δημοσιοποιεί.
Τα ερωτήματα ξεκινούν από εδώ και πέρα:
Με ποιο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν οι εκλογές αυτές; Πλειοψηφικό (όπως μέχρι τώρα συνέβαινε) ή απλή αναλογική; Κατανοείτε, φαντάζομαι, τις τεράστιες διαφορές που προκύπτουν από το καθένα σύστημα.
Πως θα συγκροτηθεί η αρμόδια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ; Πως θα εκπροσωπούνται οι ΕΠΣ;
Ποια θα είναι η αναλογία στο συνολικό σώμα της Συνέλευσης των εκπροσώπων του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;
Πως θα εκπροσωπηθούν οι γυναίκες (στις οποίες δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία ο επιτετραμμένος της FIFA), οι διαιτητές οι προπονητές και το ποδόσφαιρο άμμου;
Από πόσα μέλη θα συγκροτείται το νέο ΔΣ της ΕΠΟ.
Ποια θα είναι η αναλογία μελών μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;
Ο νέος πρόεδρος θα προέρχεται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ή από όπου νάναι;
Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι που θα καθορίσουν το μέλλον της ΕΠΟ (και του ελληνικού ποδοσφαίρου) και όχι αν οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 31 Μαίου 2017 ή έξι μήνες αργότερα.

Όποιος δεν το κατανοεί αυτό ας ετοιμάζεται να δει τα ...ραπανάκια ανάποδα...