Τι έγινε ρε παιδιά; Μας πιάσανε; (update)

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την κατάθεση ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ της προσφυγής του Α.Ο. Οινοιάδων βαίνουν προς κατάργηση οι νόμοι Κοντονή (4326/2015) και Ορφανού (3262/2004), υπό την βέβαιη, πλέον, αποδοχή της προσφυγής του σωματείου που θα οδηγήσει στην ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης και της εκλογής του εκπροσώπου στην ΕΟΕ.
Δεν υπήρχε περίπτωση οι ανώτεροι και ανώτατοι τακτικοί δικαστές του Δ.Δ.Π. να μην κάνουν δεκτή την προσφυγή του σωματείου, προοπτική που φάνταζε εφιαλτική για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, καθώς, σύμφωνα με μια, εξαιρετικά πιθανή,  ερμηνεία, κινδύνευε η ίδια η ύπαρξή της.
Τον κίνδυνο αυτό, άλλωστε, επικαλέστηκε ενώπιον του κ. Βασιλειάδη ο πρόσφατος συνομιλητής του για να πείσει τον υφυπουργό να προχωρήσει στην άμεση κατάθεση νομοθετικής διάταξης που θα "δικαιώνει" το εκλογικό σύστημα του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και να ακυρώσει αυτό του νόμου Ορφανού, έστω και για μια και μόνη εκλογική διαδικασία.
Η κατάθεση, εάν τελικά συμβεί, και η συνακόλουθη  της νομοθετικής διάταξης έρχεται να υπερθεματίσει την ισχύ του καταστατικού, άρα της Ρήτρα Ανεξαρτησίας της ΕΠΟ, απέναντι στο νόμο και να δικαιώσει όσους την υπερασπίστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έστω και χάνοντας τις θέσεις τους στη διοίκηση της Ομοσπονδίας με διαδικασίες περίεργες, τουλάχιστον,
Σαφώς προκύπτει πια ότι η θεσμική διασύνδεση της ΕΠΟ με την τακτική δικαιοσύνη, ως προς την στελέχωση των δικαστικών και διαιτητικών οργάνων της, είναι φύρα και πρέπει να αποκλειστεί στη νέα εκδοχή του καταστατικού όταν οι φοβεροί και τρομεροί νομομαθείς της ΠΔΕ το παρουσιάσουν.
Προς το παρόν, όλα συνηγορούν στην υπερψήφιση από την ελληνική βουλή διάταξης που θα λέει "κύριοι συγνώμη, αλλά τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, ο εθνικός νόμος προσωρινά καταργείται υπέρ του καταστατικού της ΕΠΟ. Τι θα γίνει μετά θα το βρούμε. Προς το παρόν, συγνώμη για την διακοπή!!!!"


Ε, ρε γλέντια...