Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Μπαλαφούτης: «Θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα και στη Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Δημήτρης Μπαλαφούτης, με δήλωσή του τοποθετήθηκε για  όσα συμβαίνουν στην Ενωση. Αναλυτικά:
«Στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣΑ, πριν από τέσσερα σχεδόν χρόνια, τα μέλη-σωματεία της ΕΠΣ, τίμησαν τον συνδυασμό στον οποίο ήμουν επικεφαλής και τον ανέδειξαν πρώτο, ενώ τίμησαν και μένα προσωπικά εκλέγοντάς με ως τον πρώτο υποψήφιο σε σταυρούς και επόμενο Πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας. Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μου προσπάθησα να μιλάω μέσα από το έργο της ΕΠΣΑ καθώς και να είμαι αρωγός στα εκάστοτε προβλήματα του αχαϊκού ποδοσφαίρου παλεύοντας μαζί με τα μέλη-σωματεία μας για λύσεις και όχι ευχολόγια. Ο δρόμος ήταν δύσκολος και με προβλήματα, αλλά φτάνοντας προς το τέλος θεωρώ ότι, παρά τα τυχόν λάθη μας και τις όποιες παραλείψεις μας, το πρόσημο ήταν θετικό. Ο τελικός βέβαια κριτής του έργου μας θα είναι τα ίδια τα μέλη-σωματεία της ΕΠΣΑ στις επικείμενες εκλογές. Τέλος, καθ' όλη την διάρκεια της θητείας μου αυτό που δεν διαπραγματεύτηκα ήταν η τήρηση της αρχής της νομιμότητας και η τήρηση του Καταστατικού της ΕΠΣΑ.

Δυστυχώς, όμως για κάποιους, η νομιμότητα, μπροστά στις προσωπικές τους φιλοδοξίες-οφέλη και επιδιώξεις πάει περίπατο. Έτσι είδαμε πρόσφατα ορισμένα μέλη του ΔΣ να ξυπνούν από τον λήθαργο των τεσσάρων σχεδόν ετών και αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του αχαϊκού ποδοσφαίρου, να νοιάζονται μόνο για το ποιος θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές της ΕΠΟ και για το πως θα ανατρέψουμε τον Πρόεδρο για να πάρουνε μια επιπλέον ψήφο στις εκλογές. Το αποτέλεσμα των ανωτέρω ''φιλοδοξιών'' ήταν να οδηγηθούν τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ σε αυτόκλητη συνεδρίαση και να πάρουν μια ανυπόστατη, άκυρη, παράνομη και καταχρηστική απόφαση παραβιάζοντας κατάφωρα το Καταστατικό της ΕΠΣΑ και την νομιμότητα.

Η απάντηση μας ήταν άμεση. Αμέσως μετά τις πράξεις των ανωτέρω μελών του ΔΣ που διατάρασσαν την νομιμότητα, ομαλότητα και την εύρυθμη λειτουργία των οργάνων της ΕΠΣΑ, δημιουργώντας ταυτόχρονα ανασφάλεια δικαίου στα μέλη της και στους τρίτους, προβήκαμε -ως είχαμε θεσμική υποχρέωση για την διασφάλιση της νομιμότητας-, σε κατάθεση Αιτήσεως Ασφαλιστικών Μέτρων με αίτημα Προσωρινής Διαταγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας. Τα μέλη του ΔΣ που παραβίασαν το Καταστατικό, παραστάθηκαν και υποστήριξαν με πάθος την ''νομιμότητα'' των πράξεων τους στις τρεις συνολικά συνεδριάσεις του δικαστηρίου με τέσσερα συνολικά δικηγορικά γραφεία από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα!!! Δυστυχώς όμως γι' αυτούς το Δικαστήριο δεν είχε την ίδια άποψη για την νομιμότητα των πράξεων τους και δικαίωσε την νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση την ΕΠΣΑ, ενώ αναμένεται η έκδοση της τελικής απόφασης του Δικαστηρίου.

Σε αυτό το σημείο θεωρώ υποχρέωσή μου, πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω τον συντοπίτη δικηγόρο Αθηνών κ. Μιχάλη Τσιχλιά και τους συνεργάτες του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αυτού του αγώνα μας, στάθηκε αρωγός δίπλα μας, κερδίζοντας όλες τις δικαστικές μάχες που μέχρι σήμερα δώσαμε. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις 26 ομάδες-μέλη της ΕΠΣ, οι οποίες παρά τις πιέσεις και τις απειλές που δέχτηκαν, στάθηκαν στο πλευρό μας και ήρθαν στο Δικαστήριο ζητώντας να επανέλθει η νομιμότητα και η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία στην ΕΠΣΑ.

Όμως δυστυχώς οι μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις δεν αποτέλεσαν μάθημα για τα ανωτέρω μέλη του ΔΣ. Έτσι επανήλθαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (02.12.2016) και πάλι στο αγαπημένο τους σπορ, δηλαδή στην παρανομία και στην παραβίαση του Καταστατικού της ΕΠΣΑ. Για τα τελευταία κατορθώματά τους παραπέμπουμε στην επίσημη Ανακοίνωση που εξέδωσε αρμοδίως η ΕΠΣΑ.

Οι τελευταίες ενέργειες τους όμως, αναδεικνύουν και πάλι περίτρανα την ιδιοτέλεια τους. Ειδικότερα, ενάμισι μήνα σχεδόν πριν την λήξη της θητεία τους και ενώ ως θέμα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του ΔΣ ήταν η Προκήρυξη Εκλογών, τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ επιχείρησαν, πρώτον, να εισάγουν παράνομα θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης και συγκεκριμένα την αλλαγή της στελέχωσης όλων των Επιτροπών της ΕΠΣΑ, δεύτερον να μην παρθεί απόφαση επί του Θέματός της Προκήρυξης των Εκλογών και τρίτον να διαταράξουν για άλλη μια φορά την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της ΕΠΣΑ διαδίδοντας εν γνώσει τους ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να διαταράξουν την ομαλότητα και εύρυθμη λειτουργία τόσο των Πρωταθλημάτων, του Κυπέλλου και των Πρωταθλημάτων Υποδομής όσο και την αποτελεσματική λειτουργία των οργάνων της ΕΠΣ Αχαΐας. Τώρα, στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται δηλαδή, 1) γιατί η στελέχωση των Επιτροπών μέχρι σήμερα τους κάλυπτε, ενώ τώρα λίγο πριν τις εκλογές δεν τους καλύπτει;

2) γιατί αφού μας κατηγορούν ότι εμείς δήθεν καταστρατηγούμε το Καταστατικό και παρανομούμε, δεν απευθύνθηκαν προς υπεράσπιση των ''θιγομένων'' δικαιωμάτων τους στην δικαιοσύνη όπως εμείς πράξαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά προτιμούν πράξεις αυτοδικίας και παραπληροφόρησης;

3) γιατί εφόσον εμείς κατά την άποψη τους είμαστε το ''καρκίνωμα'' και αυτοί οι ''εξυγιαντές'' παρά τις επανειλλημένες οχλήσεις μας να το πράξουν, δεν έχουν θέσει Θέμα μομφής ή Εκλογών στην ΓΣ;

4) τέλος, γιατί εφόσον αυτοί δεν τολμούν, όταν εμείς φέραμε ως Θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ την Προκήρυξη των Εκλογών για να αποφασίσει η ΓΣ το μέλλον της ΕΠΣΑ, αυτοί κάνανε τα πάντα για να μην συζητηθεί και παρθεί η απόφαση επί του θέματος αυτού και επεδίωξαν την επ' αόριστο αναβολή του;

Στα ανωτέρω εύλογα ερωτήματα, ο καθένας μπορεί να βρει τις απαντήσεις.

Εμείς, παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε θεματοφύλακες της ορθής τήρησης του Καταστατικού και της νομιμότητας, θα συνεχίσουμε να θέτουμε στόχους και να τους υλοποιούμε. Επίσης, επειδή θεωρούμε ότι στην δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν, καλούμε όποιο μέλος του ΔΣ νομίζει ότι αυθαιρετούμε, είτε να μας οδηγήσει στην Δικαιοσύνη για να αποφανθεί, είτε να συναινέσει στην Προκήρυξη των Εκλογών για να αποφασίσει το ανώτατο όργανο της ΕΠΣΑ η ΓΣ για το μέλλον της, αλλιώς να σωπάσει και να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία της ΕΠΣΑ. Τέλος, υιοθετώντας μια ιστορική φράση, δηλώνουμε στους αντιπάλους μας ότι ''Θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα και στη Δημοκρατία"».