Προκλητική ατιμωρησία


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σιγά μην ξεσηκώνονταν και οι πέτρες, μετά την προκλητική εύνοια της διαιτησίας υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 3-0 τον Πλατανιά, όμως τα δύο πρώτα γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι δεν ακούσαμε τη… φωνή του Παράσχου, που σε άλλες περιπτώσεις θα γινόταν «ίνδαλμα» των ΜΜΕ της προπαγάνδας που εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ, όπως ξεπερνάμε ότι η προπαγάνδα δεν ζήτησε ακόμη την παρέμβαση του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και των… λοιπών δυνάμεων.
Ολα κυλούν φυσιολογικά στη Superleague εφόσον η διαιτησία ευνοεί προκλητικά τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Το παίζουν αδικημένοι, τη στιγμή που αλλοιώθηκε και η έννοια του 50-50, καθώς πλέον σημαίνει 50% υπέρ τους και 50% κατά των άλλων.
Τη 14η αγωνιστική η εύνοια υπέρ του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στο 1-0 κατά του Πλατανιά από τον Μάτος, ο Κρέσπο είναι εκτεθειμένος και ξεκάθαρα έκανε κίνηση προς την μπάλα, όμως ο βοηθός Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) δεν καταλόγισε το οφσάιντ. Πρόκειται για φάση που διδάσκεται στα σεμινάρια ως ορισμός του οφσάιντ, αλλά…
Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν το 2-0 της Τούμπας υπάρχει φάουλ του Αθανασιάδη, αλλά ο διαιτητής Γκράνας (Ξάνθης) έδωσε πλάγιο και από τη φάση αυτή ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα. Αν ο ρέφερι έπραττε σωστά, δεν θα γινόταν η επίθεση.
Προκλητικά τα λάθη, προκλητική και η ατιμωρησία. Νωρίς χθες η προπαγάνδα έσπευσε να μας πληροφορήσει ότι ο παρατηρητής Δάλλας (Ηπείρου) δεν τιμωρεί ούτε τον Καραγκιζόπουλο, επειδή θεωρεί πως ο Κρέσπο δεν επηρέασε τη φάση, ούτε τον Γκράνα, επειδή θεωρεί ότι άλλη η φάση του φάουλ που δεν δόθηκε, άλλη από το πλάγιο και μετά.
Με άλλα λόγια, μας… τετραγωνίζουν τον κύκλο. Η ατιμωρησία είναι προκλητική και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά.


ΦΕΪΓ ΒΟΛΑΝ γίνονται οι εκθέσεις των παρατηρητών επί θητεία των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην ΚΕΔ


Τους εκθέτουν οι νέοι
Για μια ακόμη αγωνιστική όλοι οι ρέφερι της Football League που έβαλαν στη Superleague εξέθεσαν την ανύπαρκτη ΚΕΔ. Ο Γρατσάνης (Τρικάλων) στο 26’ του αγώνα Παναιτωλικός-Ηρακλής 2-0 δεν απέβαλε τον Περόνε, με δεύτερη κίτρινη, αν και πάτησε εκτός φάσης τον Μύγα. Ο Κουτσιαύτης (Αρτας) δεν έδωσε κραυγαλέο πέναλτι υπέρ της Βέροιας στο εκτός έδρας 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) εκνεύρισε τους γηπεδούχους (Πανιώνιος-Κέρκυρα 1-0), επιτρέποντας τα σκληρά μαρκαρίσματα των «Φαιάκων», ενώ στο 85’ αντί να δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ του Ανσαριφάρντ στο ύψος της περιοχής της Κέρκυρας, το καταλόγισε ανάποδα.

Φάλτσο
Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή το κάνουν επίτηδες… Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης στο ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 3-0 έβαλαν παρατηρητή διαιτησίας τον Δάλλα (Ηπείρου), αν και ο τελευταίος είναι στον πίνακα της Football League. Λεπτομέρεια αποτελεί πως η ΕΠΣ Ηπείρου είναι μια ένωση η οποία έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ. Φυσικά, δεν φταίει ο Δάλλας, αλλά η ανύπαρκτη ΚΕΔ θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική.

Ενώσεις
Και εκ του αποτελέσματος, εξαιτίας των λαθών, οι επιλογές στο ΠΑΟΚ-Πλατανιάς ήταν αποτυχία. Ο παρατηρητής είναι από Ενωση που στήριζε την παράταξη των… συμμάχων. Ο Γκράνας από την Ξάνθη, δηλαδή μια από τα ίδια και ο Καραγκιζόπουλος είναι από την ΕΠΣ Ημαθίας που το ίδιο πρωί έγινε… συμμαχική. Απειροι αυτοί που ορίζουν;

Διαρροές
Τι θα κάνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης με αφορμή τις διαρροές των εκθέσεων; Τελευταίο παράδειγμα η έκθεση του Δάλλα διέρρευσε λίγο μετά το μεσημέρι, δηλαδή πριν καλά-καλά σταλεί, αν και η UEFA απαιτεί μυστικότητα. Ισχύει η έκθεση; Ποιος φταίει; Είναι δύσκολο να πειστεί κάποιος ότι αυτό δεν γίνεται για λόγους προπαγάνδας. Είναι δύσκολο να πειστεί κάποιος ότι με την τακτική αυτή δεν στέλνουν μηνύματα στους διαιτητές.

Πράξεις
Η UEFA είναι υπέρ των ορισμών για να αποφεύγονται κακοτοπιές. Δεν εννοούμε κάτι κακό, όμως η ΚΕΔ με τις άστοχες επιλογές δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση είναι πολύ απρόσεκτη. Πράττουν λες και έγιναν εκλογές και τις πήρε η παράταξη των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θέλουν να ταυτιστούν με συγκεκριμένη πλευρά;

Αρχισαν πάλι πιέσεις
Κάθε μέρα μάς πληροφορούν ότι βγαίνουν πίνακες και κάθε μέρα διαψεύδονται… Οι προπαγανδιστές άρχισαν πάλι τις γνωστές πιέσεις, τις οποίες παραδέχθηκε και ο Μπίκας ότι δεχόταν, και δεν κρύβουν πως θέλουν η ΚΕΔ θα συμπληρώσει τους πίνακες με διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές που δεν αξιολογήθηκαν το καλοκαίρι. Φαίνεται πως θα επιστρέψουν όσοι …προσκύνησαν στην εξυγίανση. Ομως, καμία αντίδραση, ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, ούτε από τον Κουτσοκούμνη. 

Το σχέδιο του καλοκαιριού
Οσοι παρατηρούν τις εξελίξεις και καταλαβαίνουν τι γίνεται, το σχέδιο ανωμαλίας στη διαιτησία καλά κρατεί από τον Αύγουστο που έγιναν οι αξιολογήσεις. Τότε που οι ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ δεν ήθελαν να κατέβουν στο πρωτάθλημα, όμως τώρα ευνοούνται από τον πίνακα των διαιτητών που δεν ήθελαν. Μάλιστα από την παράταξη των τριών ΠΑΕ δεν έκρυβαν ότι οι πίνακες θα αλλάξουν με την παράνομη προσθήκη των… φευγάτων. Θα επιβεβαιωθούν, κύριοι Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Κουτσοκούμνη;