Σενάρια στην Κύπρο για «τέλος εποχής Κουτσοκούμνη στην ΚΟΠ»

ΠΗΓΗ: www.reporter.com.cy

Τέλος εποχής για Κουτσοκούμνη, αποχωρεί από την ΚΟΠ

Μετά από πολυετή (15 χρόνια) παρουσία στην προεδρία της ΚΟΠ, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της απόσυρσης για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
Ο διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας δεν πείστηκε να παραιτηθεί για πυρά ομάδων, αλλά αυτό που ακουγόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό επιβεβαιώνεται, μιας και είναι έτοιμος να αναλάβει πόστο στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης»: «Δυο είναι οι θέσεις που «παίζουν» για τον κ. Κουτσοκούμνη. Η μια έχει να κάνει με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της FIFA. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Απρίλιο με τους Ευρωπαίους εκπρόσωπους να εκλέγονται από τα 54 μέλη της UEFA.
H άλλη θέση που αναμένεται να επισημοποιηθεί για τον πρόεδρο της ΚΟΠ, είναι αυτή του επικεφαλής της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών. Θέση την οποία ανεπίσημα κατέχει τα τελευταία δυο – τρία χρόνια, καθώς ο κ. Κουτσοκούμνης έχει στο ενεργητικό του πολλές αποστολές σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου υπάρχουν ποδοσφαιρικές διαφορές.

 Αμέσως μετά το Χριστούγεννα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα και ο ίδιος ο κ. Κουτσοκούμνης θα πάρει τις τελικές αποφάσεις του τις οποίες θα κοινοποιήσει προς την UEFA και τη FIFA και βέβαια προς τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. της ΚΟΠ».