Ζήτημα ανεξαρτησίας για το δίδυμο της ΚΕΔ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οσο το παράνομο, σύμφωνα με τον κανονισμό, δίδυμο της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης, δείχνει να επηρεάζεται από τέτοιου είδους πρακτικές, όπως φυσικά και οι προκάτοχοί τους, τόσο θα συνεχίσουν τα… σχετικά μηνύματα της προπαγάνδας. Και οι συγκεκριμένοι παράγοντες της διαιτησίας δείχνουν στους φιλάθλους ότι κάθε άλλο παρά ανεξάρτητοι είναι, με πρώτη χαρακτηριστική απόδειξη ότι παραμένουν στον… καταψύκτη οι διαιτητές που είναι ανεπιθύμητοι σε συγκεκριμένες ΠΑΕ, οι οποίες παραπαίουν αγωνιστικά.
Ετσι, η προπαγάνδα που υπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των ΠΑΕ, και όλοι μαζί θέλουν να κάνουν κουμάντο στη διαιτησία, προβάλλει νέες… απαιτήσεις. Να μην ξαναπαίξει ο βοηθός Δόσης, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων -περισσότερο πρέπει να επικεντρωθούμε σε όσους είδαν το ματς- αναγνωρίζει ότι το λάθος του στο γκολ του Ιντέγε δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Αλλωστε, το να ασχολείται κάποιος με τη διαιτησία σε ένα παιχνίδι όπως το Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0 είναι σαν να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα. Γιατί δεν μας λένε ότι ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν καταλόγισε πέναλτι στον Νιγηριανό; Αυτό δεν είναι σημαντικό λάθος; Το να παρουσιάζουν τη μια όψη δείχνει και τον οπαδισμό τους.
Μάταια προσπαθούν να διατηρήσουν στο κάδρο τη διαιτησία, τη στιγμή που κάθε αγωνιστική οι «σύμμαχοι» ξεγυμνώνονται αγωνιστικά και κλείνονται στα ξενοδοχεία για να βρουν τα αίτια. Υπάρχει περίπτωση οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να φοβούνται το… τέρας της προπαγάνδας, που όσο το ακούνε, τόσο θα προβάλλει τις παράλογες απαιτήσεις του για να αποδείξει ότι κάνει κουμάντο και να έχει λόγο ύπαρξης; Η απάντηση εν καιρώ…
Μέχρι τώρα οι νεόκοποι παράγοντες της ΚΕΔ δεν μας έχουν πείσει για το αντίθετο. Απόδειξη ότι οι Δελφάκης, Κούρεντας παραμένουν στο… ψυγείο για το ματς Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1, ενώ οι Καλογερόπουλος, Βάτσιος επέστρεψαν… δριμύτεροι.

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει και η κρίση της πλειονότητας των φιλάθλων και όχι οι… άρρωστες απαιτήσεις της προπαγάνδας.

Αλλοίωση υπέρ της ΑΕΚ

Η χειρότερη διαιτησία της 13ης αγωνιστικής έγινε στο Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1, όπου ο Καλογερόπουλος αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα υπέρ των φιλοξενουμένων, άρα και τη βαθμολογία. Στο 0-0 δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Φαιάκων (συγκεκριμένα στο 7’ σε τράβηγμα της φανέλας του Τουράμ από τον Ντίντακ), ενώ δεν απέβαλε τον Αλμέιδα σε επίδειξη ελληνορωμαϊκής πάλης κατά του Σπίνουλα στο 44’. Κανονικά ο Καλογερόπουλος δεν έπρεπε να είναι στους πίνακες, αφού στο ματς ΠΑΟ-Αστέρας 3-1 καταλόγισε δύο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ των «πρασίνων» και κάνοντας ανύπαρκτη αποβολή παίκτη του Αστέρα. Αλλη μια αλλοίωση της βαθμολογίας…

Αγνωστος

Στη σκιά του Λαχόθ, του Μπορμπαλάν, του Μαγένκο, του Καρμπάλιο που είναι στην ελίτ κατηγορία… Στη σκιά των Εστράδα, Τζιλ που είναι στην πρώτη κατηγορία της UEFA… Ενας άγνωστος Ισπανός ρέφερι, ο 40χρονος Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης, ορίστηκε στο ματς ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός για την έκτη αγωνιστική του Europa League. Εγινε διεθνής το 2013, όμως δεν είχε την παραμικρή εξέλιξη.

Δεύτερο
Ο Ντελ Θέρο ορίζεται για πρώτη φορά σε παιχνίδι ελληνικής ομάδας, όπως επίσης και κυπριακής. Φέτος άρχισε να σφυρίζει στους ομίλους του Europa League και το πρώτο του παιχνίδι ήταν Καμπάλα - Σεντ Ετιέν, που έγινε στις 3 Νοεμβρίου. Φαίνεται πως τον δοκιμάζουν για να τον ανεβάσουν. Το ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός είναι το 17ο διεθνές παιχνίδι του.

Στατιστικά
Σε 16 διεθνείς αγώνες του ο Ντελ Θέρο έδωσε επτά πέναλτι και απέβαλε τέσσερις παίκτες, ενώ ο μέσος όρος του στις κίτρινες είναι 4,2. Βοηθοί του στην Κύπρο θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γιούστε και Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια, επιπρόσθετοι οι Αλεχάντρο Χοσέ Χερνάντεθ και Ινιάκι Βιθάντι Γαρίδο και τέταρτος ο Μιγκέλ Μαρτίνεθ Μουνούερα. Τη διαιτητική ομάδα από την Ισπανία θα βαθμολογήσει ο Ιταλός Λουτσιάνο Λάκι.

Ο τελικός
Μπορεί ο Ντελ Θέρο να μην έχει σφυρίξει clasico, όμως ήταν ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας που έγινε στις 22 Μαΐου 2016, όταν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας 2-0 τη Σεβίλλη στην παράταση. Η σεζόν ήταν το 2014-15, όταν βγήκε δεύτερος στην τελική βαθμολογία όλων των διαιτητών.

Η… ιστορία στο Ισραήλ
Κατά κάποιον τρόπο ο Ντελ Θέρο, ο οποίος ορίστηκε στο εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ, είχε φέτος μια διαιτησία που είχε… σχέση με τους «ερυθρόλευκους». Ο Ισπανός διαιτήτευσε το πρώτο ματς Χάποελ Μπερ Σεβά - Σέριφ 3-2 για τον δεύτερο προκριματικό όμιλο. Μόνο γκολ δεν έβαλε υπέρ των Ισραηλινών, αφού καταλόγισε τρία ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ της Μπερ Σεβά, ενώ στο πρώτο, που οι γηπεδούχοι έχασαν, απέβαλε και παίκτη των Μολδαβών.

Πήγαν στα αποδυτήρια
Την επίσκεψη των Χρήστου Παναγόπουλου και Μάκη Γκαγκάτση δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου και οι βοηθοί του πριν από την έναρξη του ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0. Για να γίνει αυτό οι ρέφερι ζήτησαν την άδεια και ο Παπαπέτρου την έδωσε. «Την ξέρετε την κατάσταση, πόσο πιεσμένη είναι για τις δύο ομάδες. Το καλύτερο θα είναι στο τέλος να μην ασχοληθεί κανείς με τη διαιτησία. Να δίνετε ό,τι βλέπετε» είπε στους ρέφερι ο παράγοντας του ΠΑΟ.

Στον Παπαπέτρου και στους βοηθούς του πριν από το ντέρμπι μίλησε και ο Μάκης Γκαγκάτσης: «Και εγώ το ίδιο ήθελα να σας πω. Και οι δύο ομάδες βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς με τη διαιτησία. Παίξτε το παιχνίδι σας για να μην έχει κανένας να πει τίποτα στο τέλος».

Και ο Βάτσιος, που δεν καταλόγισε πέναλτι και αποβολή στο χέρι του Κουτρουμπή στο Βέροια-ΠΑΟ 1-1, έκανε σημαντικό λάθος, εκθέτοντας το δίδυμο της ΚΕΔ που έσπευσε να τον επαναφέρει στη δράση, ενώ άλλους τους ξεχνούν. Στο Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1 έδωσε ανύπαρκτη αποβολή υπέρ των γηπεδούχων, αφού ο Βλάχος δεν έκανε ούτε φάουλ στη δεύτερη κίτρινη που του έδειξε ο ρέφερι.