Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Μια ιστορική ευκαιρία

***Στο… βάθος κατάργηση της δομής της ΕΠΟ που θα την μετατρέψει σε δευτεροβάθμια ομοσπονδία με μέλη τα σωματεία και τις ενώσεις σε ρόλο τοπικών επιτροπών διεξαγωγής πρωταθλημάτων

Αρνείται, τελικά, (γιατί περί άρνησης πρόκειται) ο "εκπρόσωπος" της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο και επίσημος εξομαλυντής Κωστάκης Κουτσοκούμνης (εκ Κύπρου ορμώμενος) να συνομιλήσει με τις Ενώσεις - Μέλη της ΕΠΟ στο περιθώριο της σημερινής Γενικής Συνέλευσης.
Θα περιοριστεί, αυτός ο μέγας θεσμικός και τοποτηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στον ρόλο που επισήμως του έχει ανατεθεί (σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της UEFA στη συνέλευση) και μέχρι εκεί. Ποιοι είναι αυτοί άλλωστε οι περίεργοι και ταλαίπωροι που έχουν την απαίτηση ένας Μέγας Ναπολέων (στα ελληνικά Κωστάκη τον λένε και διαθέτει και ...μωράκι) να συνομιλήσει μαζί τους;
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα;
Θεμιτό το ερώτημα για το λόγο αυτό ας περάσουμε στα όντως σοβαρά.
Η σημερινή πρώτη συνάντηση - μετά τον διορισμό της ΠΔΕ/ΕΠΟ από το κράτος- του συνόλου των Ενώσεων - μελών της ΕΠΟ μπορεί και πρέπει, υπό προϋποθέσεις, να αποδειχθεί ιστορική για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και το δικό τους. Αρκεί να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά και να προκαλέσει, καλή τη πίστη, συμπεράσματα που θα ακουμπάνε στην πραγματικότητα και θα διαλύουν κάθε νέφος αμφιβολίας και παραπληροφόρησης που εσκεμμένα, οργανωμένα και σχεδιασμένα "όλοι οι Κωστάκηδες του κόσμου" θέλουν να τους επιβάλουν.
Οι πληροφορίες, οι φήμες, οι διαδόσεις και -το σημαντικότερο- οι εκτιμήσεις από την πλούσια συνεργασία του κυρ-Κωστάκη με διάφορα υπουργεία οδηγούν ευθέως στο συμπέρασμα ότι αυτό που σχεδιάζεται για τις Ενώσεις και την συμμετοχή τους στη νέα δομή και οργάνωση του ποδοσφαίρου είναι τραγικό σε σχέση με το παρελθόν.
Ρόλο περιθωριακός, παραπληρωματικό, περιορισμένης ευθύνης ετοιμάζονται να τους αναθέσουν οι σχεδιαστές του νέου διοικητικού συστήματος της ΕΠΟ, χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να το κρύψουν πλέον, ούτε να αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν κάποιον ή κάποιους. Σχεδιαστές κυβερνητικής κοπής , σε χώρους μακριά από το υφυπουργείο αθλητισμού ( τον νέο υφυπουργό τελικώς ούτε τον βλέπουν μπροστά τους) σε άμεση συνεργασία με τον Κωστάκη ( η αλληλοενημέρωση είναι σε εξέλιξη εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο) ετοιμάζονται να εκδικηθούν το βασικό διοικητικό κύτταρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον πιο απλό τρόπο.
Με την άμεση κατάργηση της δομής της ΕΠΟ που θα την μετατρέψει σε δευτεροβάθμια ομοσπονδία με μέλη τα σωματεία και τις ενώσεις σε ρόλο τοπικών επιτροπών διεξαγωγής πρωταθλημάτων.
Αυτό το μέλλον των Ενώσεων είναι πια κοινό μυστικό και με μεγαλύτερη ή μικρότερη ενάργεια παρουσιάζεται παντού και δημοσιοποιείται " με βαριά καρδιά" και σε ιστοσελίδες που έχουν άριστη σχέση με υπουργεία.
Οι άνθρωποι των Ενώσεων το ξέρουν κι αν κάποιοι αρνούνται να το πιστέψουν είναι επειδή παραμένουν ρομαντικοί και πιστεύουν ακόμη έναν ποδοσφαιρικό σαλτιμπάγκο που νομίζει ότι με τα κουδούνια κρεμασμένα πάνω του ο ανατριχιαστικός θόρυβος που κάνει είναι μουσική.
Αύριο, οι Ενώσεις στο σύνολό τους, χωρίς καμία αποχή και χωρίς καμία επιφύλαξη έχουν μια χρυσή ευκαιρία. Να δείξουν παντού ποιος είναι το αφεντικό. Οι τρόποι για να αποφασίσουν και να το δείξουν είναι πολλοί. Καλό είναι να διαλέξουν τους πλέον θορυβώδεις για να εγγράψουν δυναμικά την επιστροφή τους.

Αλλιώς πολύ σύντομα θα κλαίνε πάνω από το πτώμα του ποδοσφαίρου που αγάπησαν, στήριξαν και ανέπτυξαν όλα αυτά τα; χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.