"Βόμβα" στα θεμέλια της αλήθειας
Όντως πρόκειται για βόμβα. Μόνο που δεν αφορά στην ΕΠΟ  και στην οικονομική διαχείριση της αλλά στην αλήθεια και στα θεμέλια που τη στηρίζουν.
Κι εξηγούμαι. Το "έλλειμμα" που ο τρομερός και φοβερός έλεγχος στην ΕΠΟ αποκάλυψε είναι 15,5 εκατομμύρια ευρώ και καμία σχέση δεν έχει με κακοδιαχείριση.
Πως προέκυψε; Έως το 2004 υπήρχε ένα λογιστικό έλλειμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε αποκλειστικά στις περιβόητες κρατικές επιχορηγήσεις, που είτε υπολείπονταν σημαντικά από τα προϋπολογιζόμενα ποσά, τα οποία αυθαίρετα καταγράφονταν στον προϋπολογισμό της ΕΠΟ  με την ένδειξη "διεκδικούμενα" ( χαρακτηρισμός που οφείλονταν στους ρομαντικούς της κρατικής συμμετοχής στο ποδόσφαιρο), είτε δεν καταβάλλονταν καθόλου. Είναι χαρακτηριστική η χρονιά του 2004 όπου επί προϋπολογισθέντος ποσού κρατικής επιχορήγησης οχτώ εκατομμυρίων ευρώ μπήκαν στο ταμείο της ΕΠΟ πεντακόσιες χιλιάδες.
Το 2005 στα ποσά αυτά προστέθηκαν είκοσι έξι εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν στο κόστος της πριμοδότησης των διεθνών ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τημ (Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης ) για την κατάκτηση του Euro 2004.
Το συνολικό ποσό έφτασε στην περίοδο 2006 (επί προεδρίας Γκαγκάτση και με την Ε.Π.Ο. αποκλεισμένη παντελώς από τις κρατικές επιχορηγήσεις) στα 48 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Πιλάβιος το 2010 διέγραψε, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, 22 εκατομμύρια ευρώ από τα διεκδικούμενα από το κράτος προηγούμενων περιόδων και το έλλειμμα έφτασε, μαζί με κάποιες άλλες περικοπές, στα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Από τη χρονιά εκείνη και μετά από μια συνετή, σφιχτή και ελεγχόμενη οικονομική πολιτική  των διοικήσεων της Ομοσπονδίας το έλλειμμα περιορίστηκε στα 15,5 εκατομμύρια ευρώ και ο φετινός σχεδιασμός το ήθελε να μειώνεται και άλλο και να φτάνει στα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Κι όλα αυτά με την ΕΠΟ να συνεχίζει να υφίσταται όλα αυτά τα χρόνια από το 2005 μέχρι και το 2016  τον πλήρη οικονομικό αποκλεισμό από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να ζει, αυτή μόνη, τις Ενώσεις - Μέλη της και ταυτόχρονα να μειώνει κάθε χρόνο το έλλειμμά της.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Η άλλη που διοχετεύθηκε στα πρόθυμα παπαγαλάκια είναι η κανονική βόμβα στα θεμέλια της αλήθειας.
Την αλήθεια που εδώ διαβάζετε κανένα ξάσπρισμα δημοσιογραφικό δεν μπορεί να την καλύψει, ούτε να την διαστρεβλώσει.

Μόλις αφαιρεθεί το περιτύλιγμα της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης θα λάμψει, όπως συνέβη πάντα μέχρι σήμερα.