Τι δεν καταλαβαίνεις;


Προς τους απανταχού εραστές της μονοκρατορίας των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων:
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Σε ποιο σημείο ακριβώς της διατύπωσης δυσκολεύεστε;
Τι είναι αυτό που δεν θέλετε να παραδεχθείτε;
Η διατύπωση είναι σαφέστατη, ειλικρινέστατη και καθαρότατη.
Τι λέει το σκεπτικό της απόφασης 120/2016 του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου που ακύρωσε τις Γενικές Συνελεύσεις των εκλογών:
"... Από την ισχύ του άρθρου 15 του ν. 4326/2015 (σ.σ. Μάϊος 2015) καταργήθηκε το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 29 του ν. 3479/2006 το οποίο επεφύλαξε  μια ειδική, εξαιρετική ρύθμιση για το ποδόσφαιρο σε σχέση με τα λοιπά αθλήματα... Κατά συνέπεια από την ισχύ του ν. 4326/2015 κάθε αναγνωρισμένη αθλητική Ένωση με Γενική Συνέλευση διενεργεί αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων - εκλεκτόρων
 ...Φανερό καθίσταται εκ των ανωτέρω ότι ο νομοθέτης με την προπαρατεθείσα διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4326/2015, ρητώς και χωρίς καμία επιφύλαξη, κατήργησε την ειδική, σε σχέση  με τα άλλα αθλήματα, ως άνω διάταξη του άρθρου 12 του ν. 3479/2006  που προέβλεπε ότι για το άθλημα του ποδοσφαίρου όλα τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας...... ρυθμίζονται αυτόνομα από την Ε.Π.Ο. και τα  όργανά της κ.λ.π.
Η ρύθμιση δε αυτή και για το άθλημα του ποδοσφαίρου πλέον, ουδόλως παραβιάζει το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο., ούτε και καθοιονδήποτε τρόπο περιορίζει ή περιστέλλει αυτό.
Απεναντίας διευρύνει και ισχυροποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι των μελών των Ενώσεων, πρωτοβάθμιων αθλητικών σωματείων, τα οποία αποτελούν τη βάση και το θεμέλιο της Ε.Π.Ο., καθιστώντας το υπέρτατο καταστατικό όργανο αυτής, τη Γενική Συνέλευση της πιο αντιπροσωπευτική και παρέχοντας σε αυτή τη δυνατότητα εκλογής των καταστατικών της οργάνων από ευρύτατο πλέον σώμα αντιπροσώπων εκλεκτόρων...."
Θέλετε κι άλλα για να καταλάβετε τι σημαίνουν οι φράσεις πρώην και νυν υπουργών για τον εκδημοκρατισμό της Ε.Π.Ο.;

Υπομονή. Η αποκρυπτογράφηση θα συνεχιστεί εδώ. Μείνετε σε επαφή.

Σχόλια