Υπάρχει καιρός ακόμη

Μόνο ως "παλαβή" (για να μην πούμε κάτι άλλο, πολύ χειρότερο) μπορεί να εκληφθεί η θέση της Super League πως η αναγραφή στις φανέλες της ομάδας της Λάρισας για τον σημερινό αγώνα του συνθήματος "Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας" συνιστά "Πολιτικό μήνυμα" και ως τέτοιο απαγορεύεται ρητώς να αναγραφεί.
Ο συμπληρωματικός λόγος απόρριψης ότι το αίτημα δεν κατατέθηκε προ πενθημέρου ανεβάζει το επίπεδο της απόρριψης στην πλήρη παράνοια.
Επειδή το σύνθημα δεν είναι πολιτικό, καθώς το προσφυγικό  είναι ένα ζήτημα που δεν υπακούει στα κλασικά κλισέ των πολιτικών συνθημάτων, δεν περιορίζεται στην κλασσική λογική της άμεσης ή έμμεσης πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν συνιστά πεδίο πολιτικής διαμάχης, δεν παράγεται από την υπέρ των προσφύγων (ειδικότερα δε των παιδιών) η παραμικρή πιθανότητα πολιτικής διακρίσεων καλόν είναι η Λίγκα να ξαναδεί, έστω και την ύστατη ώρα το θέμα και να ανακρούσει πρύμναν.
Ακόμη και τώρα, υπάρχει καιρός να αποκρουστεί, με τη θετική στάση της Λίγκας στο σχετικό αίτημα της Λάρισας, η ισοπεδωτική λογική "όλοι ίδιοι είναι", που οδηγεί στην απόλυτη παθητικότητα απέναντι μάλιστα σε πανανθρώπινα δράματα.
Στο κάτω - κάτω της γραφής το σύνθημα δεν παίρνει θέση ούτε για τον πόλεμο στη Συρία, ούτε προκρίνει κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές προς όφελος κάποιας άλλης, ούτε προκύπτει από αυτό πολιτικό όφελος υπέρ μιας πλευράς, ώστε να συνιστά επιλογή πολιτικής διάκρισης.
Η αστειότητα της απόλυτης παθητικότητας απέναντι σε ανάλογες καταστάσεις με την επίκληση μιας παλαβής ουδετερότητας δεν εκφράζει ούτε το ίδιο το καταστατικό, ούτε την πολιτική της FIFA, που ζητάει μετ΄επιτάσεως αποχή από κάθε πολιτική διακρίσεων.
Διάολε για παιδιά μιλάμε που πέρασαν δίπλα από τον θάνατο και ζητάνε την υποστήριξη όλων μας για να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους.

Μην τρελαθούμε κιόλας με την ουδετερότητα.