Καλαμοκαβαλάρηδες

Νομοθετική πρωτοβουλία έχει ζητήσει, προ ημερών, από τον κ. Βασιλειάδη η ΠΔΕ της ΕΠΟ σχετικά με την νομιμότητα του εκλογικού συστήματος που περιγράφεται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας και με το οποίο θα εκλεγεί ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου στην ΕΟΕ.
Τι σημαίνει η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή αν και όταν εξελιχθεί; Ότι ο κ. Βασιλειάδης θα καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων διάταξη ( τη μορφή της θα την βρει ως προς το τεχνικό μέρος)  που θα λέει, σε απλά ελληνικά, ότι το εκλογικό σύστημα που αναλυτικά καταγράφεται στο καταστατικό της ΕΠΟ υπερισχύει του ανάλογου που περιγράφεται στον νόμο Ορφανού.
Και για να το πει αυτό θα πρέπει να πει κάτι άλλο πριν. Ότι ο νόμος Κοντονή του 2015 που καταργούσε την ανεξαρτησία της ΕΠΟ δεν ισχύει, δηλαδή ακυρώνεται.

Κι αν το πει αυτό τι θα συμβεί; Θα καταρρεύσει όλος ο μύθος του καλού Κοντονή που τιμώρησε την κακιά ΕΠΟ που ήταν "κράτος εν κράτει" και έκανε ό,τι ήθελε για τις εκλογές της κι αυτός ( ο Κοντονής ντε) κατάφερε και επανέφερε τη νομιμότητα κ.λ.π.
Αντέχει ο Βασιλειάδης (και όλος ο Σύριζα που κατάπιε αμάσητο το παραμύθι του Κοντονή τόσο καιρό) σε μια τέτοιας έκτασης ανατροπή των δεδομένων;
Από την άλλη πλευρά, αν δεν ακυρωθεί ο νόμος Κοντονή και δεν επιβεβαιωθεί η ισχύς του καταστατικού της ΕΠΟ,. πως θα αντιμετωπίσει ο υπουργός τη FIFA, που δεν καταλαβαίνει γρι από το νόμο και από το πρωί ως το βράδυ λέει "ζήτω το καταστατικό της Ομοσπονδίας;".
Αδέρφια έτσι είναι η ζωή. Δύσκολη και δυσκοίλια ώρες ώρες. Κι αν δεν μπορείς να μαζέψεις όσο είναι νωρίς μερικούς καλαμακαβαλάρηδες της κομματικής νομενκλατούρας, που χρησιμοποιούν την εξουσία τους απέναντι σε κοινωνικά μορφώματα ιδιωτικού χαρακτήρα για να γίνουν αρεστοί στις χειρότερες κομματικές κλίκες τότε θα πιείς το πικρό ποτήρι ως το τέλος.