Ψιλά γράμματα

Έπρεπε να παρέμβει η κυβέρνηση δια του αρμόδιου εισαγγελέα για να ακυρωθεί η παρανοϊκή απόφαση της ΠΑΕ Ηρακλής να μην εκδώσει εισιτήρια για επίσημο αγώνα πρωταθλήματος και να αιτείται τη διεξαγωγή του με κλειστές τις πόρτες.
Όπερ και εγένετο.
Και το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα θεσμοθετημένα όργανά του (Superleague και ΕΠΟ) τι έκανε όλες αυτές τις μέρες. Προφανώς κοιτούσε το δάχτυλο που έδειχνε το φεγγάρι. Άκρα του τάφου σιωπή, καμία αντίδραση, ούτε κουβέντα έτσι για την τιμή των όπλων.
Κι ας υπάρχουν κανονισμοί (ΚΑΠ Επαγγελματικών πρωταθλημάτων λέγεται , άρθρο 26 με θέμα "οικονομική διαχείριση- Οργάνωση και επιστασία αγώνων πρωταθλημάτων)), ας υπάρχουν προκηρύξεις πρωταθλημάτων και κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων (Superleague), που ρητώς αναφέρουν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσης και διαχείρισης εισιτηρίων και στις οποίες πουθενά να προβλέπεται ότι μπορεί ΠΑΕ να δηλώνει αγώνα χωρίς έκδοση εισιτηρίων παρά μόνο αν υπάρχει λόγος ποινής κεκλεισμένων των θυρών ή άλλος που να συνδέεται με απόφαση της διοργανώτριας ή της Ομοσπονδίας.
Ποια Superleague και ποια ΕΠΟ επέτρεψαν στην ΠΑΕ Ηρακλής να λέει αυτές τις καταπληκτικές αρλούμπες για τόσο χρόνο και να μην μπορούν να απαντήσουν;
Τι στο καλό. Ούτε για τα θεσμοθετημένα ποσοστά τους από την διάθεση των εισιτηρίων των αγώνων δεν ενδιαφέρονται;
Δικαιούνται η μεν διοργανώτρια ποσοστό 4% η δε ΕΠΟ 4,5%, από το οποίο μάλιστα το 0,5% καταβάλλεται για την περίθαλψη και ενίσχυση των τραυματισθέντων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Σκέφτηκε ένας έστω από τις δύο πηγές εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι η συναίνεση, έστω και άτυπη, στις μπαρούφες της ΠΑΕ Ηρακλής συνιστά απιστία, καθώς συνδέεται άμεσα με απώλεια θεσμοθετημένων εσόδων υπέρ τους;

Ψιλά γράμματα θα πείτε. Ευτυχώς βρέθηκε ο εισαγγελέας και το κόλπο με την δήθεν μη τήρηση από τον Ηρακλή όσων συμφωνήθηκαν στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας του αγώνα και σώθηκε η κατάσταση.