Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας

Υπουργός πράμα ο κ. Βασιλειάδης και συλλαμβάνεται να ψελλίζει διατυπώσεις για ποδοσφαιρικό Grexit, χωρίς να δείχνει ικανός να ξεχωρίσει δύο διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα.
Η αποβολή των ελληνικών ομάδων (εθνικών και των συλλόγων) από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι μέρος μόνο των επιπτώσεων ενός Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ανάλογη ποινή στα καταστατικά FIFA και UEFA δεν προβλέπεται. Για το λόγο αυτό αποβολές ή σωστότερα απαγόρευση συμμετοχής ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις επιβάλλει ένας εσωτερικός εθνικός φορέας (π.χ. μια κυβέρνηση, όπως έκανε η Θάτσερ) και όχι οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές.
Η FIFA επιβάλλει μια και μόνη ποινή. Αναστολή ιδιότητας μέλους, δηλαδή Grexit, που σημαίνει πως η Ομοσπονδία που αποβάλλεται δεν μπορεί να επικοινωνήσει καν σε ολόκληρο τον πλανήτη με καμία άλλη εθνική ομοσπονδία και για κανένα λόγο.
Μιλάμε, δηλαδή, για την απόλυτη καταστροφή, καθώς διαλύονται τα πάντα στο ποδόσφαιρο που θα του επιβληθεί τέτοια ποινή.
Κύριε Βασιλειάδη, ξεκαθαρίστε την κατάσταση στο μυαλό σας για να μην μπερδεύεστε και μπερδεύετε και τους γύρω σας.

Άλλο μη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις ( εξέλιξη που σήμερα, στην ενωμένη Ευρώπη, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο) και άλλο αναστολή ιδιότητας μέλους (δηλαδή Grexit) που σημαίνει την τέλεια καταστροφή και επιβάλλεται μόνο από τη FIFA.