Ζητείται ... Τσολάκογλου

***Ολα τα σχέδιά τους για τις ισορροπίες και για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ
***Ποια είναι η ακραία εκδοχή για τις ψήφους των ενώσεων
***Τα σενάρια για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ομοσπονδίας


Σας παρουσιάζουμε τα δεδομένα:
α. Η σημαντική μείωση της αριθμητικής συμμετοχής των Ενώσεων - μελών της ΕΠΟ στη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης είναι δεδομένη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Γίνεται λόγος για συμμετοχή στο ύψος του 50% στο σύνολο των εκπροσώπων (με το υπόλοιπο 50% να περιλαμβάνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ... άλλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις/διαιτητές, προπονητές κ.λ.π.) αλλά αυτή είναι η θετική εκδοχή.
β. Προς το παρόν προκρίνεται η άλλη εισήγηση που αναφέρει, ως ποσοστό συμμετοχής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Γενική Συνέλευση, ότι απομείνει αφού αφαιρεθούν το 50% που θα αντιστοιχεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ένα ποσοστό 15%-20% που θα κατανεμηθεί στις ... άλλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις. Δηλαδή, η ακραία εκδοχή αναφέρει ότι η εκλογική δύναμη των ΕΠΣ θα αντιστοιχεί στο 30%-35% της σύνθεσης της Γενικής Συνέλευσης.
γ. Η ίδια, περίπου, αντιστοίχηση προκύπτει ότι θα επιλεγεί και για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο θα έχει περιορισμένο, σε σχέση με το γνωστό "21" αριθμό μελών. Η πλειοψηφούσα επιλογή αναφέρει ένα αριθμό δεκαπέντε (15) μελών με τη δεύτερη επικρατέστερη να ανεβάζει τον αριθμό στα δεκαεφτά (17) μέλη, του προέδρου περιλαμβανομένου και στις δύο συνθέσεις.
δ. Στη σύνθεση του νέου ΔΣ θα κυριαρχούν οι "ποδοσφαιρικοί τεχνοκράτες" (έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ανεύρεσης τους, η οποία παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες λόγω τεράστιας λειψανδρίας σοβαρών περιπτώσεων) με κατοικία, κατά βάση, στην Αττική, θα έπονται οι ... άλλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις και θα ολοκληρώνουν, με ότι έχει απομείνει, οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ.
ε. Η εκλογή στο νέο ΔΣ όλων των εκτός ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα διασφαλίζεται με την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκλογικής ποσόστωσης για κάθε μία από τις ξεχωριστές περιπτώσεις.
στ. Ο πρόεδρος, στην πρώτη, τουλάχιστον, εκλογή, αυτού του νέου ΔΣ από την νέα, ως προς τη σύνθεσή της, Γενική Συνέλευση θα προέρχεται από τις Ενώσεις. Οι λόγοι είναι τόσο προφανείς που δεν χρειάζονται καν τη στοιχειώδη δικαιολόγηση.  Στην ουσία, δηλαδή, αναζητείται ... Τσολάκογλου.

Υ.Γ. Τα υπόλοιπα από αύριο σε συνέχειες. Και για τη διαιτησία.