"Βαράνε" άσχημα

Με ρωγμές, μικρότερες ίσως του αναμενομένου αλλά εξαιρετικά εμφανείς ειδικά στο πολυδιαφημιζόμενο προσωπικό του (και της FIFA) ηθικό πλεονέκτημα, αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο "Κωστάκης".
Μπορεί να εκτίμησε ο ίδιος και να διατυμπάνιζε στους δικούς του ότι αν θέλει ελέγχει εύκολα τους "βλαχοπροέδρους", αλλά οι πληγές που του άφησαν οι επιθέσεις του Τζώρτζογλου πολύ δύσκολα θα κλείσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι επιθέσεις στο ηθικό και πολιτικό επίπεδο, που εξαπέλυσε εναντίον της FIFA ουσιαστικά που τον επέλεξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, ήταν τόσο σκληρές και καίριες, ώστε να αναγκάσουν τον "Κωστάκη" να τις κάνει, κατά την πάγια συνήθειά του, "γαργάρα" και να δώσει τόπο στην οργή (έτσι ήθελε να δείχνει), προτιμώντας την άτακτη φυγή και αρνούμενος να απαντήσει.
Ο "Κωστάκης" χθες το πρωί στο κτίριο της ΕΟΕ κατάλαβε, με πολύ σκληρό τρόπο και ενώπιον κοινού διαφορετικού από ότι μέχρι τώρα τον ενδιέφερε να συνδιαλέγεται, ότι το μέλλον του στην κοινή επιτροπή FIFA/UEFA είναι εξαιρετικά δυσοίωνο.
Η περίοδος που λειτουργούσε αποκομμένος από κάθε άλλη επαφή πλην των κυβερνητικών του εταίρων, φίλων και συνεργατών, ρύθμιζε εν κρυπτώ όλες τις υποθέσεις, άδειαζε την εκλεγμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας, επιβεβαίωνε πολιτικούς διαύλους και εξέθετε ανεπανόρθωτα την ισχυρότατη ελληνική παροικία της UEFA που τον επέλεξε πέρασε ανεπιστρεπτί.
Από εδώ και εμπρός "τα κόζα" άλλαξαν. Θέλει δεν θέλει θα έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις του και τις επιλογές του. Θα αναγκαστεί να βγει στο φως και να απαντήσει σε εξαιρετικά ζωτικά ερωτήματα που αφορούν όχι μερικές χιλιάδες ευρώ αλλά την ίδια την ιστορική συνέχεια της ΕΠΟ, όπως την προσδιόρισαν δεκαετίες τώρα οι αφανείς εργάτες του αθλήματος στην Ελλάδα.
Κι εκεί οι "βλαχοπρόεδροι", την εξαφάνιση των οποίων όλοι δείχνουν να επιθυμούν, έχουν ένα κακό ελάττωμα.

Βαράνε άσχημα.