Τι δεν είπε το ντουέτο στον Μελισσανίδη

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί η προπαγάνδα να έδινε… δικαίωμα στον Μελισσανίδη να επισκεφθεί την ΚΕΔ, όμως είναι ανεπίτρεπτο, με τη σύμφωνη γνώμη των παραγόντων της ΠΔΕ/ΕΠΟ, να γίνεται συνάντηση ενός μη θεσμικού προσώπου -δεδομένου ότι δεν παρουσιάζεται ούτε ως ιδιοκτήτης ούτε ως μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ- με την ΚΕΔ. Ομως, πού να τολμήσουν να του κλείσουν την πόρτα; Αδεια τού έδωσαν… Αλλωστε, θα μπορούσε να μιλήσει με τον Δέδε, νυν μέλος της διοικούσας της ΕΠΟ και πρώην υπάλληλο-διευθυντή της ομάδας του.
Μάλιστα, το πιο συγκλονιστικό είναι ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, «επειδή εκείνη τη στιγμή (σ.σ.: ο Τριτσώνης) δεν ήταν στα γραφεία, τον ειδοποίησαν (σ.σ.: από την ΕΠΟ) να πάει ως τις 13:00, κάτι που έγινε, και λίγο αργότερα πήγε και ο “ισχυρός άνδρας” της ΑΕΚ. Βρήκε εκεί τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη και τους μίλησε με σκληρή γλώσσα, ζητώντας ίση αντιμετώπιση με τις υπόλοιπες ομάδες». Αν αληθεύει, υπάρχει ή όχι νοοτροπία… υποτακτικών στο νέο «σύστημα» της Ομοσπονδίας; Ο πρόεδρος της ΚΕΔ πρέπει να πάει τρέχοντας στο γραφείο του και να ακούει τα παράπονα του καθενός; Τι νέα… κόλπα είναι αυτά από τη δοτή διοίκηση;
Στην ΑΕΚ δεν κρύβουν ότι έχουν παράπονα από τον βοηθό Κωσταρά (Αιτ/νίας), θεωρώντας ότι το γκολ του ΠΑΣ (1-1) είναι οφσάιντ. Φυσικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν τόλμησαν να του πουν ότι ο διεθνής είναι ένας από τους δύο για τους οποίους αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου, προκειμένου να μπει κι αυτός μαζί με τον Σιδηρόπουλο. Τότε ο Κωσταράς ήταν καλός και τώρα όχι, άρα πρέπει να τιμωρηθεί για να κάνει και ο Μελισσανίδης επίδειξη δύναμης, όπως ο Σπανός με τους Δελφάκη, Κούρεντα;
Είπατε κάτι για ανεξάρτητη διαιτησία;

ΝΑ τιμωρηθεί ο Κωσταράς για να κάνει επίδειξη δύναμης, αφού έπιασε του Σπανού;

Μόνο το συμφέρον τους…
Η χθεσινή κίνηση του Μελισσανίδη (αφού έκανε τέτοια, δεν θεωρεί ανθρώπινο το λάθος του Κωσταρά και, αν ναι, τι άλλαξε σε σχέση με τον τελικό;) δείχνει ότι κάποιοι κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους. Ηταν καλός ο Κωσταράς τον Μάιο; Ο διεθνής Κωσταράς της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, μιας ένωσης που έχει άριστες σχέσεις με την ΑΕΚ, και ο πρόεδρός της Τάκης Παπαχρήστος είχε πάει ως μάρτυρας υπέρ της στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ σε υπόθεση ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Γκιρτζίκη. Οπως φαίνεται, η κίνηση του Μελισσανίδη έγινε και για επικοινωνιακούς λόγους.

Τα ίδια
Και στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 υπήρξαν αντιδράσεις και για τον άλλον βοηθό που είναι στη διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου και δεν δεχόταν να γίνει ο τελικός Κυπέλλου αν δεν έμπαινε κι αυτός αντί των Πετρόπουλου, Αλεξέα. Πρόκειται για τον Ευθυμιάδη (Πιερίας), ο οποίος αντί για άουτ καταλόγισε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων. Δεν είναι δυνατόν να κρίνεις κατά πώς σε βολεύει…

Χαμπάρι
Ο Μελισσανίδης έχει αντιληφθεί ότι πλέον ο Γκιρτζίκης δεν είναι πρόεδρος στην ΕΠΟ; Γνωρίζει πως η διοικούσα, όπως φαίνεται, έχει τη… σφραγίδα του «μεγαλύτερου υπουργού που έχει περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως είχε πει για τον Κοντονή; Τουλάχιστον στη διαιτησία δεν υπάρχει χατίρι που να μην έχουν κάνει στις ΠΑΕ.

Εύνοια
Το ντουέτο της ΚΕΔ μίλησε στον Μελισσανίδη για τη διαιτησία του Τίκα; Τόλμησαν να πουν ότι ο ρέφερι της ΕΠΣ Καρδίτσας ευνόησε την ΑΕΚ, καταλογίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι, άσχετα αν το έχασε ο Μάνταλος; Αραγε ο Κάκος, που ήταν παρατηρητής, παρέπεμψε τον ρέφερι ή… έστειλε μήνυμα εξυγίανσης; Οσον αφορά στην αποβολή του Αραβίδη, δεν υπάρχει άνθρωπος, ακόμη και στην ΑΕΚ, που να μη θεωρεί ότι είναι σωστή.

Παρέμβαση
Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ΠΑΕ απαγορεύεται να έχουν λόγο για τη διαιτησία. Ομως ο Μελισσανίδης ζήτησε από την ΚΕΔ την αποπομπή των Δελφάκη, Λαμπρόπουλου και με τον τρόπο αυτόν φάνηκε γιατί δεν τους ορίζουν, ή μάλλον τους έβαλαν στη Football League οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Ρεζίλι έγινε το… ντουέτο με τόσο ωμή παρέμβαση.

Αποβολή και με τη… βούλα
Χαμηλό βαθμό, για τιμωρία, έβαλε ο παρατηρητής Δημήτρης Καλύβας στον Δημήτρη Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) για τη διαιτησία του στο ματς Λάρισα-Παναθηναϊκός 0-0. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καλύβας θεωρεί πως ο ρέφερι του αγώνα έπρεπε να αποβάλει τον Μπεργκ από το 8’, για το σκληρό μαρκάρισμα στον Γκόλια. Δηλαδή ότι κακώς του έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη. Επίσης, θεωρεί ότι έπρεπε να τον αποβάλει και για την αγκωνιά στον Φατιόν ένα λεπτό μετά.

«Πάγος» και για Σιδηρόπουλο
Τιμωρεί Σιδηρόπουλο, Γρεβένη για τα δύο γκολ στο ματς Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1 ο παρατηρητής Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας). Είναι ο πρώτος που βάζει χαμηλό βαθμό στον κορυφαίο επειδή έκανε λάθος, καθώς όλοι οι προηγούμενοι του είχαν χαριστεί! Ο Σπυρόπουλος… στέλνει τον Σιδηρόπουλο επειδή δεν είδε πώς ο Μπέρτος του Αστέρα σκόραρε, αφού πρώτα χρησιμοποίησε το χέρι του. Ο δε Γρεβένης πάει κι αυτός για ψυγείο επειδή στο γκολ του Ηρακλή είχε προηγηθεί οφσάιντ.


Η άνεση του Σιδηρόπουλου δεν του βγαίνει σε καλό. Δείχνει κακή εικόνα. Στο ματς Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1 είχε ολόκληρη κουβέντα με τον Περόνε, επειδή ο παίκτης του Ηρακλή διαφώνησε με απόφασή του. Η συζήτησή τους διήρκεσε περίπου ένα λεπτό! Αν ο διεθνής ρέφερι το έκανε αυτό με όλους, δεν θα παιζόταν ποδόσφαιρο!

Εκτός από τον Τίκα, και ο δεύτερος βοηθός, ο Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας), είχε απόφαση υπέρ της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο πρώτο ημίχρονο έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Κοζορώνη του ΠΑΣ Γιάννινα. Σημειώστε, επίσης, πως η 15η αγωνιστική ήταν η χειρότερη όλων των εποχών. Αυτό σημαίνει πως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν πρόβλημα, ορίζοντας διαιτητές που δεν κάνουν. Αλλωστε, ορισμοί σημαίνουν ευθύνη.