Τον… έκοψαν από το Περιστέρι

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχει εξήγηση για τον μη ορισμό του βοηθού Δαμιανού Ευθυμιάδη (Πιερίας) στον αγώνα Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, αν και είναι ο πρώτος βοηθός του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) στους ευρωπαϊκούς αγώνες του. Αντί για τον Κατερινιώτη, ο οποίος ορίστηκε με διαιτητή τον Μάνταλο (Καβάλας) στο ματς Ξάνθη-ΑΕΛ, στο Περιστέρι έβαλαν τον Δημητριάδη (Μακεδονίας). Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης γνώριζαν ότι είναι ανεπιθύμητος από τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό;  Θυμίζουμε ότι πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, του είχε πει: «Θα δούμε τώρα πότε θα παίξεις ξανά».
Αυτό έγινε μετά το ματς Ξάνθη-Ατρόμητος 2-2, στις 16/01/16, που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος και ο Σπανός είχε παράπονα επειδή ο Ευθυμιάδης δεν είδε ότι ο Καπετάνος ήταν οφσάιντ στο 1-1 της Ξάνθης. Μετά τη λήξη του ματς επισκέφτηκε τα αποδυτήρια των διαιτητών και από την πόρτα, σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνα είπε στον διεθνή βοηθό: «Όποτε μας παίζεις μας κάνεις κηδεία. Μας έχεις γ… Θα δούμε τώρα πότε θα παίξεις ξανά».
Να λοιπόν που ο πρόεδρος του Ατρομήτου εν μέρει επιβεβαιώνεται. Ο Ευθυμιάδης παίζει ξανά, όμως όχι στην ομάδα του.
Παράλληλα εκλείπει και η… ευαισθησία των αντικειμενικών. Ηθελαν τον Κατερινιώτη βοηθό στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ, όμως «αφήνουν» τον Σιδηρόπουλο, ιδιαίτερα τώρα που είναι ντεφορμέ, να πάει χωρίς τον πρώτο του βοηθό στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός. Αντί για τον Ευθυμιάδη, ο ένας βοηθός του Σιδηρόπουλο θα είναι ο Δημητριάδης (Μακεδονίας), ο οποίος είναι τέταρτος στην ευρωπαϊκή διαιτητική ομάδα του αποκαλούμενου κορυφαίου.
Η ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη δείχνει ότι κάνει διακρίσεις. Κάθε απάντηση δεκτή, όμως η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί σε τέτοιους είδους επιλογές είναι ότι κάτι φοβήθηκαν, παρότι ο Σπανός είναι τιμωρημένος με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Αφενός η ΚΕΔ απέδειξε ότι δεν τολμά, αφετέρου δείχνει να φοβάται τις ομάδες

Υπεύθυνος χωρίς ευθύνη
Μέσα στα στοιχεία που κάνουν έναν διαιτητή κορυφαίο, με πρώτο τη σταθερότητα στην απόδοσή του, είναι και η προσωπικότητά του. Για τα περί απόδοσης να τονίσουμε ότι στο ματς Παρί Σεν Ζερμέν-Λουντογκόρετς 2-2, ο Σιδηρόπουλος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει τεράστιο πρόβλημα με την εσχάτη των ποινών. Όμως, το να προσπαθεί να πείσει ότι ένας διαιτητής δεν έχει ευθύνη σε μια απόφαση για να δώσει ή να μη δώσει πέναλτι, σημαίνει ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Επειδή, καλός διαιτητής θεωρείται αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του.

Στήριξη

Στο δίκτυο στήριξης του Σιδηρόπουλου, εννοούμε στα ΜΜΕ της προπαγάνδας, κυκλοφόρησε ότι ο παρατηρητής του αγώνα χρέωσε την ευθύνη για το μη καταλογισμό της πεναλτάρας στο Παρίσι στον Καλογερόπουλο, στον Νο 2 «αγαπημένο» της προπαγάνδας. Ποιος είχε συμφέρον να βγει μια τέτοια είδηση; Γιατί δεν γράφουν και το όνομα του παρατηρητή που είναι ο Σκοτσέζος Γουίλιαμ Γιανγκ; Οι απαντήσεις είναι προφανείς και δεν χρειάζονται περισσότερα.

Περίπτωση

Φταίει και ο Καλογερόπουλος. Όμως, πρώτος από όλους φταίει ο Σιδηρόπουλος, καθώς πρόκειται για περίπτωση πέναλτι που είναι 100 % απόφαση του ρέφερι και αυτό το παραδέχονται όλοι. Δεν πρόκειται για περίπτωση αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή για να έχει ο επιπρόσθετος το 100 % της ευθύνης.

Η UEFA

Αυτοί που μας λένε ότι δεν φταίει ο Σιδηρόπουλος μίλησαν και με τον Κολίνα; Επειδή πρόκειται για αλλοίωση βαθμολογίας του πρώτου ομίλου, καθώς αν η Παρί νικούσε δεν θα τερμάτιζε πρώτη η Αρσεναλ, η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA είναι αυτή που θα αποφασίσει. Και στην πορεία, από Φεβρουάριο και μετά, θα φανεί πόσο επηρέασε την καριέρα του το λάθος που έκανε ο Σιδηρόπουλος στο Παρί-Λουντογκόρετς 2-2.

Συγκρίσεις

Ο Σιδηρόπουλος είναι στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης, μάλλον διασώθηκε επειδή η UEFA αποφάσισε να μην κάνει αλλαγές, καθώς δεν έχει την ανάλογη εξέλιξη. Δεν μπορεί να τα καταφέρει σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια όπως αυτό στο Παρίσι. Αντίθετα ο Πολωνός Μαρτσίνιακ που είναι σειρά του έβγαλε με άνεση το Ρεάλ-Ντόρτμπουντ 2-2.

Ξανά και ξανά τα ίδια

Στο Παρίσι ήταν ο Καλογερόπουλος, νωρίτερα έφταιγαν άλλοι. Στο ματς Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2, όπου ο Σιδηρόπουλος έδωσε κάρτα σε άλλος παίκτη της Ρωσικής ομάδας και αν έδινε σε αυτόν που πράγματι έκανε την παράβαση, έπρεπε να τον αποβάλει, έφταιγε ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά), ο οποίος ήταν επιπρόσθετος στο «Ετιχάντ». Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 για τη μη αποβολή του Πατίτο έφταιγε ο Ευθυμιάδης και ο Σιδηρόπουλος πήρε καλό βαθμό για την απόδοσή του.

Αγνωστος Χ των ορισμών

Επιλογή των διαιτητών και των παρατηρητών σημαίνει ευθύνη. Με τις προηγούμενες ΚΕΔ γνωρίζαμε ποιος ορίζει και σε ποια κατηγορία. Με την τωρινή, των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, δεν ξέρουμε ποιος ορίζει και σε ποια κατηγορία. Οι αρμόδιοι προτιμούν το σκοτάδι. Επίσης, το (σύμφωνα με τον κανονισμό) παράνομο δίδυμο, δεδομένου ότι δεν είχαν δικαίωμα να μπουν στην ΚΕΔ, αν και είναι άπειροι παράγοντες κάνουν δουλειά που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν τέσσερις έμπειροι και δεν προλάβαιναν κιόλας!

Με τον Κάκο που τον είχαν βάλει παρατηρητή στη Λίγκα, να το καταλάβουμε, επειδή υπήρξε διεθνής διαιτητής. Όμως, ο Ταπαντζάς (Θράκης) των 23 αγώνων, σε τρία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, με λογική τον ανέβασαν; Γιατί επέλεξαν τον πρώην βοηθό Δάλλα (Ηπείρου), από την στιγμή που υπάρχουν άλλοι της Superleague που δεν ορίζονται;


 Ο Ταπαντζάς των 23 αγώνων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, θα βαθμολογήσει τον διεθνή διαιτητή Σταύρο Μάνταλο στο ματς Ξάνθη-Λάρισα. Επίσης, ο Μάνταλος διανύει την έκτη του χρονιά στην Superleague και στα Πηγάδια θα διαιτητεύσει το 77ο παιχνίδι του. Δηλαδή η μέχρι τώρα εμπειρία του ρέφερι είναι υπερδιπλάσια από αυτή του Ταπαντζά. Για ποια αναβάθμιση του πίνακα των παρατηρητών μιλάμε;