Συνεργείο σε λειτουργία

***ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο στη... φόρα
Απαριθμούμε τις ενέργειες:

α. Καμία επιστολή προς την ΕΠΟ σχετική με ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει αποστείλει η FIFA, ούτε βεβαίως σκοπεύει να το κάνει για ένα απλό λόγο. Σέβεται πλήρως το γεγονός πως η διαιτησία στην Ελλάδα ήταν οργανωμένη και λειτουργούσε "προ Κωστάκη" με βάση τις προβλέψεις του κανονισμού διαιτησίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας και τη σύμβαση διαιτησίας της UEFA, στην οποία η ΕΠΟ έχει ενταχθεί από το ξεκίνημα εφαρμογής της.

β. Τα δεδομένα αυτά παρουσίασε ενώπιον της κοινής επιτροπής FIFA/UEFA, παρόντος και του τότε προέδρου της Ε.Π.Ο. Γιώργου Γκιρτζίκη, ο Κύρος Βασσάρας σε μια συγκλονιστική, για την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση, παρουσίαση που έκανε ο κορυφαίος εγχώριος διαιτητικός παράγοντας. Ήταν τέτοια η ένταση της παρουσίασης και τόσο αμείλικτο το ύφος του Βασσάρα που ο Κωστάκης και η παρέα του (μαζί και το λεβεντόπαιδο της κάθαρσης κ. Κορβάρο) έμειναν άφωνοι, δεν κατάφεραν να συντάξουν ούτε μία απαντητική πρόταση και μόνο ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της UEFA δήλωσε, ευθαρσώς κι επειδή δεν ήταν σε κανένα κόλπο ο άνθρωπος ενταγμένος, ότι ο Κύρος έχει απόλυτο δίκιο και ουδέν μεμπτόν προκύπτει για τα θέματα διαιτησίας στην Ελλάδα. Σωστά Κωστάκη;

γ. Ποτέ η FIFA δεν έθεσε με επιστολή της ζήτημα να καταργηθεί η ΚΕΔ/ΕΠΟ ή να αλλάξουν οι πίνακες διαιτητών ή να τροποποιηθούν άρθρα του σχετικού κανονισμού ή να υποβιβαστούν ή να προβιβαστούν διαιτητές. Όλα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν για τα ζητήματα αυτά και παρουσιάστηκαν ως εντολές της FIFA είναι παραπλάνηση του αισχίστου είδους και εξυπηρετούν μόνο το συνεργείο που έχει ξεκινήσει και δουλεύει στη διαιτησία.

δ. Ποτέ η FIFA δεν απαίτησε να καταργηθεί με τόσο βάναυσο τρόπο ο κανονισμός διαιτησίας (είναι πλήρως εναρμονισμένος με τον αντίστοιχο κανονισμό της FIFA και την σύμβαση διαιτησίας της UEFA) και να προβιβαστούν στην πρώτη κατηγορία διαιτητές της δεύτερης κατηγορίας που δεν έχουν πιάσει τα όρια που προβλέπονται για ένταξη στην ανώτερη διαιτητική κατηγορία. Αυτό κι αν είναι καραμπινάτη παράβαση του κανονισμού. Έχεις αντιληφθεί Κωστάκη ότι αγώνες που έχουν διευθύνει αυτοί οι διαιτητές είναι, πιθανόν, άκυροι;

ε. Όλα όσα φαίνεται να εξελίσσονται παρασκηνιακά στη διαιτησία οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στη διαπίστωση ότι προκύπτει πως έχει συγκροτηθεί, οργανωθεί και λειτουργεί (πάντα παρασκηνιακά) στη διαιτησία "ειδικό συνεργείο" για την εξυπηρέτηση, με εντελώς παράνομο και παράτυπο τρόπο, συμφερόντων συγκεκριμένων "κουμπάρων" και "παλιών συνεργατών", που βρήκαν την ευκαιρία ( ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται) να κάνουν παιχνίδι, όπως πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, εξυπηρετώντας το σενάριο της εξυγίανσης.

στ. Το "εν λειτουργία συνεργείο" (παρέα με τα γνωστά παπαγαλάκια της δήθεν εξυγίανσης) θέλει να συνεχίσει και στην "μετά ΠΔΕ" περίοδο να έχει παρασκηνιακά τον έλεγχο του μαγαζιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται , όπως έκανε και στην περίοδο της ακμής του. Οι αρμόδιοι (ΠΔΕ/ΕΠΟ, ΚΕΔ, υφυπουργός κτλ) οφείλουν να βάλουν φρένο σε αυτά τα… σχέδια.

ζ. Η FIFA  αγνοεί παντελώς όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην ελληνική διαιτησία. Δεν έχει καθόλου ενημέρωση για τις εξελίξεις, δεν ασχολείται καν με το θέμα και δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση. Ούτε βεβαίως (όπως αποκαλύφθηκε) έχει δώσει εντολή για τριετή συμβόλαια στους δύο λεβέντες που νομίζουν ότι διοικούν την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Όλα όσα εξελίσσονται είναι αποκλειστικές ενέργειες του συνεργείου.