Οχι σκάνδαλα… ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΕΣ!

***Με ευθύνη της ΠΔΕ/ΕΠΟ και της ΚΕΔ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πολλές φορές οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τις εξελίξεις. Στη διαιτησία έχουν φροντίσει από καιρό να προκαλούν. Δεν γίνονται σκάνδαλα, αλλά ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΕΣ. Γίνονται πράματα και θάματα που δεν προβλέπονται από τους κανονισμούς.
Εχουμε αποκαλύψει από καιρό τι θα συμβεί. Ομως, άλλο είναι να το ξέρεις και άλλο να γίνεται. Αλλωστε, η προπαγάνδα, η οποία στοχοποιεί και λασπολογεί διαιτητές, παράγοντες και δημοσιογράφους, έστελνε από καιρό τα… μηνύματά της.
Αρχικά οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τηρούσαν, με θαυμαστή… ευλάβεια, τις «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, μην ορίζοντας και τελευταία υποβιβάζοντας κάποιους διαιτητές, βοηθούς, παρατηρητές, οι οποίοι δεν είναι αρεστοί σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Κατά σύμπτωση έκαναν ό,τι ακριβώς είχε προαναγγελθεί αν τις εκλογές της ΕΠΟ κέρδιζε η παράταξη που στήριζαν ανοιχτά οι προαναφερόμενες ομάδες.
Χθες, όμως, από τα σκάνδαλα περάσαμε στις ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΕΣ. Με ευθύνη και της ΠΔΕ/ΕΠΟ η οποία αν και δεν έχει δικαίωμα ψήφισε σχετικό κανονισμό (οι διατάξεις απαγορεύεται από τη FIFA να αλλάζουν μεσούσης της περιόδου), η παράνομη ΚΕΔ (πάντα σύμφωνα με τον κανονισμό οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα για να τη στελεχώσουν, αφού δεν είχε θητεία ενός έτους ως παρατηρητές) επανέφερε διαιτητές και βοηθούς, οι οποίοι το καλοκαίρι είχαν βγει εκτός πινάκων. Ούτε αυτό προβλέπεται από πουθενά!
Στους διαιτητές σωστά μπήκαν στους πίνακες της Λίγκας οι Θάνος, Γιάχος, επειδή είχαν κρατηθεί θέσεις, δεδομένου ότι στα αγωνιστικά τεστ προβλέπεται δεύτερη ευκαιρία, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους Στυλιαρά, Ζαχαριάδη, επειδή ο πρώτος δεν αξιολογήθηκε το καλοκαίρι και ο δεύτερος πριν από δύο χρόνια!!! Για τους ίδιους λόγους στους βοηθούς σωστά επέστρεψαν οι Νταλούκας, Χαρίσης, όμως δεν θα λέγαμε το ίδιο για τους Καρατζίκα, Μπαλτά, Γκάγκα, Σταθόπουλο, Πασχάλη, Ποντίκη, Δουδούμη.

Επιστήμη
«Κάθε έτος και πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, η Κ.Ε.Δ. καταρτίζει τους πίνακες παρατηρητών διαιτησίας Εθνικών Πρωταθλημάτων κατά κατηγορία πρωταθλήματος», αναφέρει ο κανονισμός διαιτησίας. Κι όμως μεσούσης της περιόδου μπήκαν στον πίνακα των παρατηρητών επέστρεψαν οι Τεροβίτσας (Αιτ/νίας), Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας), Σταθόπουλος (Αχαΐας), Μητροφάνης (Αθηνών), Γκαϊτατζής (Δράμας), Βέλλιος (Ξάνθης). Η… επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια με αυτά που γίνονται στη διαιτησία.

Ευθύνες
Για να καταλάβετε τι γίνεται: Στο σάιτ της ΕΠΟ δεν έχει μπει κανένας κανονισμός από αυτούς που ψήφισαν. Ούτε αυτός για τα προσόντα των νυν στελεχών της ΚΕΔ, ούτε αυτός που… έδειχνε τους νέους πίνακες. Μήπως φοβούνται την περίπτωση να προκύψουν ευθύνες; Δεν φοβούνται την προσφυγή ομάδας για παράνομους ορισμούς κτλ.;

Μάντεις
Αμέσως μπήκαν κάποιοι από τους… τελειωμένους του καλοκαιριού. Πώς γνωρίζουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης σε ποιο επίπεδο φυσικής κατάστασης βρίσκονται; Πριν από μερικές μέρες ομάδα της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση παραπόνων κατά του Στυλιαρά. Ο οποίος Στυλιαράς είναι 40 ετών και τη σεζόν 2015-16 τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Επίτηδες
Οι Δελφάκης, Λαμπρόπουλος, που την προηγούμενη είχαν μια πολύ καλή σεζόν, ορίστηκαν στη Football League, όπως επίσης και κάποιοι βοηθοί. Από την άλλη πλευρά, η ΚΕΔ όρισε στη Λίγκα τους τελειωμένους του καλοκαιριού, αλλά και βοηθούς από τη δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Μπορούν να μας απαντήσουν ότι δεν τα κάνουν επίτηδες;

Κατσικογιάννης στον Ολυμπιακό
Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) ορίστηκε στο ματς Ολυμπιακός-Παναιτωλικός. Είναι ρέφερι της Football League, όπως ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) που σφύριξε στη Σπάρτη. Ο Κατσικογιάννης ορίζεται για τρίτη φορά στον Ολυμπιακό, καθώς πέρσι ορίστηκε στο Κύπελλο Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός 0-4 (02/12/15), όπου δεν έδωσε δύο πέναλτι στους Πειραιώτες και στις 13/01/16 Ολυμπιακός-Χανιά 6-0. Φέτος ορίζεται για τρίτη φορά στη Λίγκα, καθώς προηγήθηκαν οι αγώνες Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-1 και Πανιώνιος-Κέρκυρα 1-0.

Προκάλεσε για να οριστεί
Σε ρυθμούς… εξυγίανσης και ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Ο ρέφερι της Football League σφύριξε Σπάρτη-Ολυμπιακός 0-1 και στο 60’ οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν δίκαια για πέναλτι, καθώς ο Παπαχρήστος ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Ανδρούτσο μέσα στην περιοχή του Μελίσσα. Μάλλον ο ρέφερι δεν το έδωσε για να οριστεί ξανά, αφού αυτό γίνεται με όσους αδικούν τον Ολυμπιακό. Σημειώστε ότι είναι το τρίτο σερί ματς που δεν δίνουν πέναλτι (Παπαπέτρου στα Γιάννινα, ο Ευαγγέλου με τον Λεβαδειακό).