Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε - Αφού η ΚΕΔ τα κάνει μπάχαλο στους ορισμούς, μπάχαλο (διαιτητικό) γίνεται και στα παιχνίδια - Αποδεδειγμένα δεν επιλέγουν τους καλύτερους αφού το γήπεδο είναι ο καθρέπτης για όλους

***Ηδη το ντουέτο άρχισε να δέχεται κριτική και επισκέψεις παραγόντων
*** Η 15η αγωνιστική ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετά τις γιορτές τελειώνει και η περίοδος χάριτος για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Αφού το ντουέτο της ΚΕΔ τα κάνει μπάχαλο στους ορισμούς, βάζοντας διαιτητές ή βοηθούς μόνο για να βάζει, χωρίς να κοιτάνε αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της κατηγορίας ή στις απαιτήσεις των αγώνων, το ίδιο θα γίνεται και στα παιχνίδια. Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε, αφού τις δυο τελευταίες αγωνιστικές (14η και 15η) τα λάθη έπεσαν… βροχή, άρα οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν μπορούν να είναι… πέρα βρέχει. Απόδειξη ότι κάποιες ομάδες αντέδρασαν, όμως στο δεύτερο γύρο που θα έχουν ανάγκη τους βαθμούς, οι ψίθυροι θα γίνουν κραυγές.
Δεδομένων των λαθών στις τελευταίες δυο αγωνιστικές, αποδεικνύεται ότι η ΚΕΔ δεν βάζει τους καλύτερους. Ειδικά η 15η αγωνιστική ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών αφού λάθη δεν έγιναν μόνο στο ματς Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1. Στα υπόλοιπα επτά ματς τα… φάλτσα των διαιτητών ή των βοηθών ήταν εξόφθαλμα. Την 14η αγωνιστική διαιτητικά «ναυάγια» είχαμε στα μισά παιχνίδια της Λίγκας που και πάλι είναι κοντά.


14η  αγωνιστική 

Αστέρας Τρίπολης – Βέροια       0-0           
Λάθος του Κουτσιαύτη στο 86’, ο οποίος δεν έδωσε κραυγαλέο πέναλτι υπέρ του Βίτι, τον οποίο ανέτρεψαν και ο Γιαννούλης και ο Ντοναρούμα. Ηταν και κόκκινη κάρτα.

Παναιτωλικός – Ηρακλής            2-0         
Στο 26’ ο Γρατσάνης θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Περόνε, ο οποίος είχε μια από το 21’, επειδή πάτησε τον Μύγα

ΠΑΟΚ – Πλατανιάς         3-0         

Στο 1-0 του ΠΑΟΚ από τον Μάτος ο εκτεθειμένος Κρέσπο έκανε κίνηση προς τη μπάλα, άρα το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει και ο Καραγκιζόπουλος έπρεπε να καταλογίσει το οφσάιντ. Επίσης, πριν το 2-0 υπάρχει φάουλ του Αθανασιάδη αλλά ο Γκράνας (Ξάνθης) έδωσε πλάγιο υπέρ του και από τη φάση αυτή ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός       0-2           
Δυο πέναλτι δεν έδωσε ο Παπαπέτρου στον Ολυμπιακό

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

Ξάνθη – Λάρισα               1-0           
Μια καλή προπόνηση για τον Μάνταλο.

ΑΕΚ – Λεβαδειακός        4-0         
Κανένα πρόβλημα για τον Μπλάνα. Σωστή η αποβολή του γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Πανιώνιος – Κέρκυρα   1-0         
Δυο πολύ δύσκολες φάσεις έτυχαν στον Κατσικογιάννη. Στο 27’ έδωσε έμμεσο φάουλ υπέρ του Πανιωνίου, όταν ο Σπίνουλας σήκωσε απρόσεκτα το πόδι του και χτύπησε τον Γιαννούλη στο κεφάλι. Ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι, όμως κατά την άποψή μας ο ρέφερι αποφάσισε σωστά. Βέβαια ο Κατσικογιάννης θα έπρεπε να βγάλει και την κίτρινη στον Σπίνουλα. Επίσης, στο 85’ ο Βενέτης φαίνεται να σπρώχνει πρώτος τον Ανσαριφάρντ και μετά να… απαντά ο δεύτερος. Ο ρέφερι έδωσε φάουλ σε βάρος του Πανιωνίου αν και πάντα (κατά την άποψή μας) έπρεπε να κάνει το πρώτο.

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός      0-1         
Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, όμως είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες των δυο ομάδων αμφισβητούσαν τις αποφάσεις του.

15η αγωνιστική

Βέροια – Ξάνθη 0-4 
Ο Θάνος καταλόγισε λάθος πέναλτι.    

Πλατανιάς - Ατρόμητος  3-0 
Οσο για το πρώτο γκολ, κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη, αν η μπάλα πέρασε ή όχι ολόκληρη τη γραμμή στην κεφαλιά του Καρυπίδη. Όμως, με το λάθος που έκανε ο Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας) στο 90’, όπου έκοψε επίθεση του Πλατανιά, αν και ο παίκτης του καλύπτεται τουλάχιστον ένα μέτρο, γέλασε πολύς κόσμος. Ηταν πρόκληση!   

Κέρκυρα – ΠΑΟΚ             0-5         
Στο 34’ ο Βενέτης (όπως είδαμε στην τηλεόραση) ακούμπησε με το χέρι τον Ροντρίγκες, ο παίκτης του ΠΑΟΚ βούτηξε και να το ανύπαρκτο πέναλτι από τον Καραντώνη.

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός     3-1 
Αν ο Κατσικογιάννης δεν ήταν φοβισμένος θα ήταν άριστος. Το μοναδικό ματς της αγωνιστικής που δεν έγινε διαιτητικό λάθος!!!             

Λεβαδειακός – Πανιώνιος          1-4           
Για… κλάματα ο Μπαλτάς στη Λιβαδειά. Το τρίτο γκολ του Πανιωνίου είναι οφσάιντ και ο βοηθός από την Αχαϊα έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ο φίλος του Κουκουλάκη, που τον έπαιρνε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στους ομίλους του Europa League, μπήκε την Τετάρτη στους πίνακες, καθώς το καλοκαίρι έμεινε εκτός, τον όρισαν σε ένα εύκολο ματς, όμως εξέθεσε την ΚΕΔ. Σοβαρό λάθος και από τον Κιοτζένη ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μπεν.

Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης    1-1 
Και τα δυο γκολ είναι διαιτητικά λάθη. Ο Σιδηρόπουλος δεν είδε ότι στο γκολ του Αστέρα ο Μπέρτος σκόραρε με το χέρι. Νωρίτερα, μια από τα ίδια και στο γκολ του Ηρακλή! Πριν ο Κυριακίδης στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Περόνε, που έκανε την πάσα, ήταν οφσάιντ που δεν καταλόγισε ο βοηθός Κουράκης.          

Λάρισα - Παναθηναϊκός              0-0        
Στο 8’ ο Παπαδόπουλος έβγαλε κίτρινη αντί για απευθείας κόκκινη σε σκληρό μαρκάρισμα του Μπεργκ. Δευτερόλεπτα μετά έπρεπε να τον αποβάλλει για αγκωνιά στον Γκόλια, όπως έκανε και σε άλλες φάσεις, με μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση την αγκωνιά στον Φατιόν στο 77’.
Η αποβολή του Ζέκα στο 81’ είναι σωστή, καθώς γρονθοκόπησε εκτός φάσης τον Αναστασόπουλο. Όμως, ο Παπαδόπουλος είχε πλάτη στο περιστατικό και η απευθείας κόκκινη βγήκε μετά από υπόδειξη του Ακρίβου.
Ο Παπαδόπουλος τα έκανε μούσκεμα στον πειθαρχικό έλεγχο. Ηταν θεατής στα σκληρά μαρκαρίσματα. Αρχισε τις εκπτώσεις στις κάρτες και έχασε τον έλεγχο. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι στον Μολέδο (37’, 92’), ή στον Φατιόν στο 88’ που πάτησε το πόδι και έριξε αγκωνιά στον Βλαχοδήμο.
Όταν μπήκε ο Λέτο, ο Παπαδόπουλος είχε να ανεχθεί και τις διαμαρτυρίες του Αργεντινού. Αλλωστε οι Ζέκα και Μπεργκ δεν τον… άφηναν σε ησυχία. Φάνηκε ότι ο Θεσσαλονικιός χρειάζεται δουλειά για να ανέβει επίπεδο.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα        1-1 
Σωστή η αποβολή του Αραβίδη, ο οποίος έριξε κουτουλιά σε αντίπαλο. Μπορεί ο Τίκας να μην τσίμπησε στην πτώση του Μάνταλου, ο οποίος έπιανε και το πόδι του, στο 26’, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για την πτώση του Πατίτο στο 31’, η οποία δεν είναι από την ενέργεια του Μπουκουβάλα που απλά ακουμπά τον αντίπαλό του. Ένα πέναλτι, με λάθος του ρέφερι, που έχασε ο Μάνταλος.

Το πρόσωπο του αγώνα είναι ο διεθνής βοηθός Κωσταράς (Αιτ/νιας). Πολύ σωστά δεν μέτρησε γκολ του Μιχαήλ στο 91’. Πρόκειται για μια οριακή φάση και αποφάσισε σωστά, όμως στο 94’ έκανε ένα λάθος με το οποίο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Μαμπουλού, ο οποίος έκανε το 1-1, είναι ένα μέτρο ακάλυπτος! Με άλλα λόγια ο Κωσταράς έκανε εξόφθαλμο λάθος…