Προ των ευθυνών τους θέτει η Άλτερ Έγκο τις ανεξάρτητες Αρχές

Συνεχίζεται το σήριαλ της άρνησης της Digea να συμβληθεί με την Άλτερ Έγκο συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να εκπέμψει το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού της. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές, η Digea ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να συμβληθεί με την Άλτερ Έγκο καθώς δεν αποτελεί αδειοδοτημένο πάροχο τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ οι σταθμοί με τους οποίους ήδη συμβάλλεται λειτουργούν νόμιμα! Ωστόσο σύσσωμη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας εκπέμπουν παράνομα, κάτι το οποίο προσφάτως άλλωστε επιβεβαίωσε με τον δημόσιο λόγο του και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο ραδιόφωνο του Real Fm.
Εκτός από την Digea, την συγκεκριμένη έλλειψη νομιμότητας φαίνεται ότι συνεχίζουν να αγνοούν και τα μέλη του ΕΣΡ, τα οποία ενώ έχουν ήδη ορκιστεί από την προηγούμενη Δευτέρα και παρά την επισήμανση που τους έχει γίνει, συνεχίζουν να έχουν αναρτημένο στο επίσημο site τους τον πίνακα των παράνομων «νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας»! Με αυτήν τους την παράλειψη(;) τα νέα μέλη του ΕΣΡ εκτίθενται ήδη από την έναρξη της θητείας τους, καθώς εμμέσως νομιμοποιούν μία γνωστή στο πανελλήνιο παρανομία, αντί να την εκθέσουν και να πιέσουν προς την τακτοποίησή της, έστω και προσωρινής.
Αυτό που φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι ότι ούτε το αρμόδιο Υπουργείο θέλει να πάρει επίσημη θέση στο θέμα, αλλά ούτε η ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ, παρά το γεγονός ότι βάσει του Συντάγματος τα μέλη των δύο ανεξάρτητων αρχών έχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την ανάδειξη των κακώς κειμένων και για την περιφρούρηση της νομιμότητας στους τομείς των Δικτύων και της Ραδιοτηλεόρασης.
Η Άλτερ Έγκο φαίνεται να αιτείται την άμεση εκπομπή του προγράμματός της έως την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην οποία επιθυμεί να συμμετάσχει εκ νέου, βάσει των όρων που θα προκηρυχθούν. Όπως επισημαίνουν κύκλοι του σχήματος, "αν τελικά αποδειχθεί ότι κράτος και θεσμοί αδυνατούν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα, κάτω από την πίεση συγκεκριμένων συμφερόντων, το επόμενο βήμα μάλλον θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου για άλλη μία φορά θα κληθούν να ασχοληθούν με την ανομία και το μπάχαλο των ΜΜΕ της χώρας μας".

www.parapolitika.gr