Να τι γίνεται στη διαιτησία

Βλέπουμε διαιτητές που κάνουν λάθη υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, τα οποία αν έκαναν στον Ολυμπιακό θα έβγαιναν από τους πίνακες. Όμως, οι συγκεκριμένοι ρέφερι όχι μόνο δεν τιμωρούνται ούτε για τα μάτια του κόσμου αλλά παίρνουν σερί ορισμούς. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και δεν τα αντιλαμβάνονται μόνο όσοι εθελοτυφλούν.

Βλέπουμε διαιτητές που κάνουν λάθη τα οποία δεν επηρεάζουν αποτελέσματα να μένουν εκτός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δυσανάλογο της σοβαρότητας των λαθών τους. Μόνο και μόνο επειδή στοχοποιήθηκαν από την προπαγάνδα, με τις απόψεις τις οποίας όλως τυχαίως συμφωνούν και τα καλά παιδιά της διαιτησίας.

Βλέπουμε ότι υπάρχει «μαύρη λίστα» διαιτητών καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων ΠΑΕ (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και κάποιοι δεν παίζουν καθόλου. Φυσικά και αυτό είναι παράνομο, αφού οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στη διαιτησία. Όμως, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης με την πολιτική τους, μέσω των ορισμών, συμφωνούν με τις απόψεις των ομάδων, που θέλουν μόνο τους προσκυνημένους διαιτητές σε αυτές και όχι τους ανεξάρτητους, συμβάλλοντας στη στοχοποίηση των ρέφερι, των βοηθών και των παρατηρητών και ταυτόχρονα στη μείωση της προσωπικότητάς τους. Να δούμε τι θα κάνει το δίδυμο της ΚΕΔ αν κάποιοι καταθέσουν αγωγές, όπως φημολογείται.

Βλέπουμε, επί θητείας των καλών παιδιών της διαιτησίας, ότι η συγκεκριμένη «μαύρη λίστα», όχι μόνο τηρείται ευλαβικά αλλά προστέθηκαν και καινούρια ονόματα. Οι κακές γλώσσες λένε πως η εξήγηση μπορεί να βρίσκεται σε διπλανό γραφείο με αυτό των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Βλέπουμε ότι οι εκθέσεις των παρατηρητών έχουν γίνει φέιγ βολάν. Κατά σύμπτωση για να… εξομαλυνθούν όσοι ρέφερι ευνόησαν συγκεκριμένες ομάδες. Με τον τρόπο αυτό στέλνουν και τα ανάλογα μηνύματα στη διαιτητική πιάτσα.