Νόμος… μονόδρομος

Ηγγικεν η ώρα… Οσο και αν προσπαθούν να το καθυστερήσουν, η κλεψύδρα αδειάζει. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Σύμφωνα με πληροφορίες η FIFA άρχισε να αναρωτιέται γιατί δεν προχωρά το έργο της εξομάλυνσης του ελληνικού ποδοσφαίρου σύμφωνα με τα ζητήματα που θέτει η επιστολή της, με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2016, επιστολή που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απεστάλη μετά από σχετική συνεδρίαση και απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής.
Μπορεί ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και οι αφανείς, παρόλα αυτά γνωστοί σε όλους, συνομιλητές του να βρήκαν… πεδίο δόξης μόνο στη διαιτησία – άλλο μεγάλο θέμα οι παρανομίες και οι… υπερβάσεις των κανονισμών αλλά δεν είναι του παρόντος – όμως τα «καυτά» ζητήματα δεν είναι δυνατόν να μείνουν κάτω από το χαλί, όχι πάντως για πολύ καιρό. «Να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των εθνικών νόμων σε στενή συνεργασία  με τη FIFA και την UEFA», είναι το βασικό καθήκον της ΠΔΕ/ ΕΠΟ όπως προκύπτει από την επιστολή της FIFA στις 14 Οκτωβρίου που επαναλαμβάνουμε είναι «προϊόν» συνεδρίασης της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
Τι σημαίνει αυτό; Λέγεται και Ρήτρα Ανεξαρτησίας, ή αν προτιμάτε λέγεται και αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου που με ευθύνη του… Βουλευτή Καλοχαιρέτα αγνοείται, επειδή όχι απλά παραμένει υπό κρατική κηδεμονία και παράλληλα ασφυκτιά στις… δαγκάνες ανθρώπων που μόνο σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν, όπως δείχνουν με την στείρα πολιτική τους, συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ που χωρίς τη στήριξη από το κράτος δεν θα είχαν κανέναν λόγο στο ποδόσφαιρο και ειδικά στη διαιτησία, όπως φυσικά επιβάλλεται από τους κανονισμούς.
Μόνο με έναν τρόπο κατοχυρώνεται η Ρήτρα Ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου. Ο νόμος είναι… μονόδρομος. Ηδη άρχισε να συζητείται η επαναφορά του άρθρου 29 παρ.12 του 3479/2006 που είχε ψηφιστεί επί Γιώργου Ορφανού αλλά κατάργησε ο Κοντονής, κοιμίζοντας την FIFA.
Το επίμαχο σημείο ανέφερε: «Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του αθλήματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μελών της ρυθμίζονται αυτόνομα από την Ε.Π.Ο. και τα όργανά της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, καθώς και αυτούς που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ακόμη και αν προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις στο ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και στην εν γένει αθλητική νομοθεσία.

Θέματα οικονομικού ελέγχου για τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει η Ε.Π.Ο. από το κράτος, ελέγχου νομιμότητας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας υπόκεινται στην αποκλειστική ρυθμιστική αρμοδιότητα του κράτους».