Βαρούχας: «Ηταν πέναλτι στον Φορτούνη»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 τις αμφισβητούμενες φάσεις στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό και έκρινε πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι στην ανατροπή του Φορτούνη. Παράλληλα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Λίλα.
Αναλυτικά:
-για το τετ-α-τετ του Μαμπουλού: «Έχουμε μια φάση στο 3’, που φεύγει ο Μαμπουλού. Ο βοηθός έχει καλή θέση και είναι στην ίδια ευθεία. Είναι σωστή η υπόδειξη. Σε αυτές τις φάσεις δεν μπορείς να κακίσεις κανέναν γιατί είναι πολύ οριακές».
-την πρώτη κίτρινη στον Λίλα: «Ο Μιλιβόγεβιτς σήκωσε το πόδι του ψηλά και έπρεπε να δοθεί φάουλ. Ο Λίλα δεν έχει κάνει κάτι και δεν ξέρω αν διαμαρτυρήθηκε για να πάρει κίτρινη κάρτα. Αν διαμαρτυρήθηκε, σωστά πήρε κίτρινη κάρτα. Πάντως φάουλ δεν έκανε».
-το πέναλτι που ζήτησε ο Φορτούνης: «Η φάση του πέναλτι θέλει πολλή συζήτηση. Ψάχνουμε να βρούμε αν πατάει τη γραμμή ή όχι ο Φορτούνης. Ένα μέρος του παπουτσιού του Φορτούνη πατάει τη γραμμή, άρα είναι πέναλτι. Φαίνεται στο βίντεο καθαρά, αλλά ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει άμεσα και χωρίς ριπλέι. Είχε άποψη και είπε ότι είναι φάουλ. Είναι μια πολύ δύσκολη φάση».
-την αγωνιστική κατάσταση του γηπέδου: «Δεν θα πρέπει να μείνει ασχολίαστη η εικόνα του αγωνιστικού χώρου των Ιωαννίνων. Είναι κάτι που έχω επισημάνει εδώ και τρία χρόνια. Είναι αμαρτία να παίζουν εκεί τα παιδιά. Οι άλλες ομάδες παίζουν μια φορά εκεί, ενώ ο ΠΑΣ συνέχεια. Κρίμα, γιατί ο κ. Πετράκης έχει φτιάξει καλή ομάδα».

-τις οφειλές προς τους διαιτητές: «Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι οι διαιτητές είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο και μετά και θα πρέπει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ να το διευθετήσει. Να μην έχουμε μόνο απαιτήσεις από αυτούς, αλλά να ξέρουμε και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν απέναντί τους».