Θέμα και με τα δυο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ! – Μέτριος ο Σιδηρόπουλος – Οι διαιτησίες της 14ης αγωνιστικής

Κραυγαλέο λάθος το πρώτο γκολ

ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0
Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας),
Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Παρατηρητής: Δάλλας (Ηπείρου)
Πρόκειται για φάσεις που διδάσκονται στα σεμινάρια. Όμως, ο βοηθός Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) δεν εφάρμοσε τον κανονισμό. Στο 1-0 του ΠΑΟΚ από τον Μάτος ο εκτεθειμένος Κρέσπο έκανε κίνηση προς τη μπάλα, άρα το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Επίσης, πριν το 2-0 υπάρχει φάουλ του Αθανασιάδη αλλά ο Γκράνας (Ξάνθης) έδωσε πλάγιο και από τη φάση αυτή ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα. Αν ο ρέφερι έπραττε σωστά δεν θα γινόταν η επίθεση. Στο 60’ ο Κρέσπο έκανε θέατρο, πέφτοντας στον κέντρο, καθώς δεν τον χτύπησε ο Μανούσος.

Τον αμφισβητούσαν οι παίκτες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας),
Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος: Σελίμος (Λακωνίας)
Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλονιάς)

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι υπήρξαν στιγμές που παίκτες και των δυο ομάδων, αναλόγως την περίπτωση, αμφισβητούσαν τις αποφάσεις του. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε αγχωμένος, προφανώς επηρεασμένος από το λάθος του στο Παρίσι. Κατά τα άλλα στο Περιστέρι δεν είχε φάσεις μέσα στις περιοχές.
Στο 17’ δεν είδε χέρι εκτός περιοχής από παίκτη του ΠΑΟ, σε επίθεση που έκανε ο Ατρόμητος. Στο 26’ από χέρι του Μπεργκ που δεν έδωσε ξεκίνησε επίθεση του ΠΑΟ.
Ακόμη οι κίτρινες, ούτε φάουλ δεν έκαναν, στους Ιμπάρμπο και Ζέκα είναι ανύπαρκτες, ενώ θα μπορούσε να δώσει κάποιες άλλες. Και στον ΠΑΟ έδωσε κάποια φάουλ με μεγάλη ευκολία που είναι ζήτημα αν ήταν...
Απόδειξη ότι ο Σιδηρόπουλος είχε μια μέτρια διαιτησία.
Κανένα πρόβλημα οι Κωσταράς, Δημητριάδης. Δυο συνολικά τα οφσάιντ που σήκωσαν.

Σωστή η αποβολή αλλά…

ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 10/12  4-0
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Μπετσόγλου (Δωδ/νήσου),
Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος: Μιχελής (Πειραιά)
Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

Σωστή η αποβολή η αποβολή του Ναμάσκο, καθώς αν τον περνούσε ο Πέκχαρτ θα βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Όμως, γιατί ο Μπλάνας έπρεπε να ρωτήσει και τον βοηθό Μπετσόγλου που επίσης συμφώνησε;
Δεν είναι καλό ένας ρέφερι να βλέπει χρώματα ομάδων, δεδομένου ότι κάποια αμφισβητούμενα φάουλ τα έδινε υπέρ της ΑΕΚ. Ο Μπλάνας χρειάζεται βελτίωση και ίσως οι αρμόδιοι θα πρέπει να σκεφτούν αν πρέπει να του βάζουν πιο έμπειρους βοηθούς και τέταρτο.
Ο Λεβαδειακός ζήτησε ένα πέναλτι αλλά δεν υπάρχει χέρι του Λαμπρόπουλου. Δεν ήταν σωστό που σε μια φάση άφησε πλεονέκτημα υπέρ της ΑΕΚ σε φάουλ υπέρ της κοντά στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Αποτυχημένες επιλογές – Τα μούσκεψαν Κουτσιαύτης, Φραγκιαδάκης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. – ΒΕΡΟΙΑ 0-0
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου),
 Ζησιμόπουλος (Πειραιά)
4ος: Τσαμούρης (Πειραιά)
Παρατηρητής: Μπέγκος (Αργολίδας)

Λάθος του Φραγκιαδάκη στο 15’, ο οποίος δεν μέτρησε γκολ του Σαρπόγκ της Βέροιας, αν και αντίπαλός του έχει αποκρούσει τη μπάλα. Λάθος του Κουτσιαύτη στο 86’, ο οποίος δεν έδωσε κραυγαλέο πέναλτι υπέρ του Βίτι, τον οποίο ανέτρεψαν και ο Γιαννούλης και ο Ντοναρούμα. Ηταν και κόκκινη κάρτα.

Λευκή σελίδα

ΞΑΝΘΗ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας),
Βασιλόπουλος (Εβρου)
4ος: Φωτιάδης (Σερρών)
Παρατηρητής: Ταπαντζάς (Θράκης)

Μια καλή προπόνηση για τον Μάνταλο, ο οποίος ορίστηκε μετά από καιρό. Πάντως, έδειξε αυτοπεποίθηση στα σφυρίγματά του. Το ματς δεν είχε φάσεις μέσα στις περιοχές, ούτε σκληρά μαρκαρίσματα, απόδειξη ότι το έβγαλε χωρίς κάρτες.

Ακολούθησε το ρυθμό, όμως έπρεπε να τολμήσει

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 2-0
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου),
Πυλαρινός (Ζακύνθου)
4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Μπερσής (Αρκαδίας)
Δεν έδειξε να έχει άγχος ο Γρατσάνης στο πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία. Ο Τρικαλινός ρέφερι ακολούθησε το ρυθμό του αγώνα, που σε κάποιες στιγμές ήταν πολύ γρήγορος, φροντίζοντας ταυτόχρονα να είναι κοντά στις φάσεις. Χαρακτηριστικό της άνεσης είναι ότι το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ξεκίνησε από πλεονέκτημα, το οποίο τού βγήκε και αυτό είναι στα συν για να έναν διαιτητή. Ακόμη δεν έβγαζε άσκοπα κάρτες, όμως στο 26’ θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Περόνε, ο οποίος είχε μια από το 21’, επειδή πάτησε τον Μύγα. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη τόλμη...
Πολύ καλοί και οι δυο βοηθοί…

Φάσεις… σαλάτα!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κοντιζάς (Πειραιά),
Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)
Δυο πολύ δύσκολες φάσεις έτυχαν στον Κατσικογιάννη. Στο 27’ έδωσε έμμεσο φάουλ υπέρ του Πανιωνίου, όταν ο Σπίνουλας σήκωσε απρόσεκτα το πόδι του και χτύπησε τον Γιαννούλη στο κεφάλι. Ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι, όμως κατά την άποψή μας ο ρέφερι αποφάσισε σωστά. Βέβαια ο Κατσικογιάννης θα έπρεπε να βγάλει και την κίτρινη στον Σπίνουλα. Επίσης, στο 85’ ο Βενέτης φαίνεται να σπρώχνει πρώτος τον Ανσαριφάρντ και μετά να… απαντά ο δεύτερος. Ο ρέφερι έδωσε φάουλ σε βάρος του Πανιωνίου αν και πάντα (κατά την άποψή μας) έπρεπε να κάνει το πρώτο.
Στο 52’ ο Μασούντ έκανε θέατρο για να πάρει πέναλτι και σωστά ο Κατσικογιάννης του έδειξε πέναλτι.
Για την ιστορία ο Πανιώνιος έβγαζε δυσαρέσκεια για τον Κατσικογιάννη. Αφενός θεωρούν ότι οι δυο πρώτες φάσεις (27’ και 85’) που αναφέρουμε είναι πέναλτι, αφετέρου ότι ο Κατσικογιάννης ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι της Κέρκυρας και, πάντα κατά την άποψή τους, δεν καταλόγιζε τα φάουλ που έκαναν οι Φαίακες…

Γενικά οι βοηθοί, με εξαίρεση τον Καραγκιζόπουλο στην Τούμπα και τον Φραγκιαδάκη στην Τρίπολη, πήγαν καλά...