Ζητείται ... Τσολάκογλου (1)

Ως παραχώρηση υψηλής συμβολικής σημασίας επιχειρείται να παρουσιαστεί προς τις Ενώσεις η επιλογή να προέρχεται από τις ίδιες ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ,. όταν, με το καλό, η ΠΔΕ οργανώσει την εκλογή των νέων αξιωματούχων της ΕΠΟ όπως το σχετικό έγγραφο της FIFA,  από 14/10/2016, αναφέρει.
Στην "παραχώρηση" αυτή θα κληθούν να συμπράξουν, δια της ψήφου τους, οι Ενώσεις σε μια Γενική Συνέλευση, την οργάνωση της οποίας θα επιμεληθεί ο Κωστάκης και στις εργασίες της οποίας θα κυριαρχήσει ένα απλό, σκληρό και καίριο δίλημμα.
 " Σας παρουσιάζουμε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο έχει την έγκριση της FIFA, η οποία και επιμελήθηκε την σύνταξή του. Το ψηφίζετε ως έχει και πάμε παρακάτω. Αν δεν το δεχθείτε θα αντιμετωπίσετε, με δική σας ευθύνη, την ακραία επιλογή του Grexit".
Αυτή η" take it or leave it" λογική της FIFA θα παρουσιαστεί δια στόματος Κωστάκη και δεν θα επιδέχεται αντίρρηση, καθώς, για να μην γελιόμαστε, είναι "απιθάνως απίθανο" να βρεθεί πλειοψηφία στο ανώτερο όργανο της ΕΠΟ να σηκώσει το βάρος της αναστολής της ιδιότητας μέλους, με την οποία θα απειληθεί η ΕΠΟ.
Αυτή την απολύτως "δημοκρατική" διαδικασία η FIFA έχει την δυνατότητα να την επιβάλλει με συνοπτικές διαδικασίες. Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΠΟ θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της Γουατεμάλας.
Κι εκεί το σώμα της Συνέλευσης αρνήθηκε τις αλλαγές που η FIFA θεώρησε επιβεβλημένες και η πρώτη συνέπεια ήταν η αποβολή της Ομοσπονδίας από τη δύναμη της FIFA.
Στο ίδιο καταστατικό θα υπάρχει σαφής αναφορά στους νέους αριθμητικούς συσχετισμούς μεταξύ ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου καθώς και στις ... άλλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, που θα αποτελούν στο σώμα της νέας Γενικής Συνέλευσης.
Τον...Τσολάκογλου σε αυτή τη διαδικασία ποιος θα τον υποδυθεί; Υπάρχει πρόθυμος για το ρόλο;

Υ.Γ. Αύριο για τα της εκλογής της νέας διοίκησης και του "ελεγχόμενου ψηφοδελτίου".