Έρχονται… μαύρες μέρες για τις μικρομεσαίες ΠΑΕ της Superleague – Η NOVA ενεργοποιεί τρεις ρήτρες ύψους 6,8 εκατ. ευρώ

***Τινάζονται στον αέρα οι προϋπολογισμοί των μικρομεσαίων, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τη χασούρα




Δεν πληρώνει η NOVA, σε απελπισία οι ομάδες

Η NOVA ενημέρωσε την Super League ότι δεν προτίθεται να καταβάλει το 1.2 εκατ. Ευρώ που αντιστοιχούν στην δόση του Οκτωβρίου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Στην επίθεση περνάει η NOVA… Το συνδρομητικό κανάλι που πληρώνει περίπου 40 εκατ. Ευρώ ετησίως για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της Super League ενημέρωσε σε συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη 16/11 τους ανθρώπους της Λίγκας, σε σύσκεψη που είχε μαζί τους, ότι δεν προτίθεται να καταβάλει την δόση Οκτωβρίου που προβλέπεται στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, και ανέρχεται σε 1.2 εκατ. ευρώ.
Η Nova επικαλείται απώλεια συνδρομητών από τις αλλεπάλληλες διακοπές στο περσινό αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα, για τις οποίες μάλιστα, έχει ενεργοποιήσει ή θα ενεργοποιήσει συγκεκριμένες ρήτρες:
Α) 1.2 εκατ. ευρώ για τα play offs του περασμένου Μαϊου που δεν είχαν γίνει την προγραμματισμένη ημερομηνία εξαιτίας της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
Β) 2.8 εκατ. ευρώ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος που αναβλήθηκαν με απόφαση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και θα γίνουν τον Γενάρη.
Γ) Επιπλέον 2.8 εκατ. ευρώ για την 11η αγωνιστική που επρόκειτο να γίνει το επόμενο τριήμερο αλλά αναβλήθηκε.
Μάλιστα, όταν έγινε η σύσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 22 Νοεμβρίου. Ο πονοκέφαλος λοιπόν, για τους "16" της Super League είναι τεράστιος αφού θα πρέπει να βρουν άλλη πηγή εσόδων για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους ενώ να σημειωθεί ότι η επόμενη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου από το συνδρομητικό είναι τον Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: www.sport.24.gr