Ο Μπίκας εκτίθεται καθημερινά… - Οι πίνακες είναι έτοιμοι

*** Αν αυτά γίνονταν με την προηγούμενη ΚΕΔ, η προπαγάνδα θα έγραφε ή όχι ότι… πάμε για «στημένους πίνακες»;
***Ρέφερι των χαμηλότερων κατηγοριών θα τρέξουν αγωνιστικά τεστ, χωρίς να έχουν σφυρίξει ούτε ένα ματς
***Και με δικά τους έξοδα…
***Καλύβας, Τσαχειλίδης κρύβονται από τις ευθύνες τους…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αποφάσεις πέρα από κάθε λογική παίρνει ο Γιώργος Μπίκας. Ο επικεφαλής της διαιτησίας εισηγήθηκε να γίνουν αγωνιστικά τεστ διαιτητών σε λιγότερο από μια εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 8 και 9 Νοεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, μια απόφαση που ήρθε ως… κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των ρέφερι και των βοηθών, συνολικά 530, όλων των κατηγοριών. Πρόκειται για παραλογισμό της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, κατόπιν εισήγησης του Μπίκα, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Ποτέ στο παρελθόν οι ρέφερι δεν ειδοποιήθηκαν για αγωνιστικά τεστ 5-6 μέρες νωρίτερα. Η FIFA και η UEFA δίνουν στους διεθνείς ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενώ το ίδιο κάνει και ο Βασάρας στη Ρουμανία. Ο Βασάρας είναι και υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας στην ΕΠΟ και θα είναι σκάνδαλο αν επιτρέψει να συμβεί αυτό.
Όσες φορές στο παρελθόν γίνονται αγωνιστικά τεστ, αυτά ανακοινώνονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Ο λόγος είναι να προετοιμαστούν οι διαιτητές, επειδή άλλη προπόνηση θα έκαναν αν είχαν να τρέξουν τα σαράντα 75αρια και άλλη τώρα που κάνουν συντήρηση. Με άλλα λόγια υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών και αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι, επειδή οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα… κόψουν τα σπριντ.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και με αφορμή με την υλοποίηση της χθεσινής εισήγησής του ο Μπίκας εκτίθεται καθημερινά. Πρώτα διέρρεαν ότι θα βγάλουν πίνακες χωρίς αγωνιστικά τεστ, με τη δικαιολογία ότι είναι επιτροπή διορισμένη από την FIFA. Τελικά αποφάσισαν να σεβαστούν τον κανονισμό αλλά το κάνουν με τρόπο που δείχνει… πανικό!!!
Ο Μπίκας έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αλλαγές στους πίνακες. Όμως, ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι ο αρχιδιαιτητής δείχνει να έχει μεγάλη πίεση για αλλαγές. Θα μπορούσε να ορίσει τα τεστ μετά από ένα μήνα, όμως έκαναν και οι προηγούμενες ΚΕΔ και μέχρι τότε να χρησιμοποιεί όποιους διαιτητές θέλει.

Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι ο αρχιδιαιτητής δείχνει να έχει μεγάλη πίεση για αλλαγές

Τα έχουν όλα έτοιμα…
 Τα δημοσιεύματα της προπαγάνδας για το ποιοι διαιτητές θα φύγουν έπεφταν… βροχή από το περασμένο Σάββατο που ο Μπίκας ανέλαβε επίσημα αρχιδιαιτητής. Άλλωστε μετά τη συνέντευξη Τύπου του Κουτσοκούμνη, υπό την προεδρία του η ΚΕΔ με τους Τσαχειλίδη, Καλύβα συνεδρίασε άτυπα για πέντε ώρες και ασχολήθηκε με τις αλλαγές. Αυτά δεν τα διέψευσε κανείς.
Άρα, ο δεύτερος λόγος που εκτίθεται ο Μπίκας ως επικεφαλής της ΚΕΔ είναι πως φαίνεται ότι τα έχουν όλα έτοιμα. Άλλωστε δεν διέψευσαν όλη την ονοματολογία. Δεν τους ενδιαφέρει, που όπως φαίνεται προκύπτει, έλλειψη αξιοπιστίας;


Απαντήσεις
Τι έχουμε με τη διαιτησία; 1) Δεν διαψεύδεται η ονομοταλογία, 2) Ηθελαν να κάνουν αλλαγές χωρίς αγωνιστικά τεστ, 3) Μόλις είδαν ότι δεν γίνεται τα έβαλαν μετά από πέντε μέρες. Αν ήταν η προηγούμενη ΚΕΔ, η προπαγάνδα θα έγραφε ή όχι ότι… πάμε για «στημένους πίνακες»; Αλλωστε δεν το έκαναν κάθε χρόνο, δεν το έκαναν και το καλοκαίρι; Δεν θα μιλούσαν για σκάνδαλο; Ζητούνται απαντήσεις…

Πράξεις
Στο χέρι των Μπίκα, Τσαχειλίδη και Καλύβα είναι να διαψεύσουν μέσω των αποφάσεων τους με τη στελέχωση των νέων πινάκων ότι δεν θα γίνει το χατίρι συγκεκριμένων ΠΑΕ, δηλαδή των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ, βγάζοντας τους ανεπιθύμητους σε αυτούς διαιτητές. Οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν, ούτε φυσικά να έχουν άποψη.

Εψαχναν…
Αληθεύει ότι η ΚΕΔ των Μπίκα, Τσαχειλίδη, Καλύβα ψάχνονταν μέχρι την τελευταία στιγμή για το είδος των αγωνιστικών δοκιμασιών; Δεν ήξεραν αν πρέπει να γίνει το yo yo τεστ για τους διαιτητές και το Ariet για τους βοηθούς ή αν θα τρέξουν όλοι μαζί από σαράντα 75αρια; Επίσης, είναι δυνατόν να μην προβλέπεται δεύτερη ευκαιρία, όπως το καλοκαίρι, από τη στιγμή που αλλάζουν οι πίνακες;

Με… τίποτα
 Μετά από τρεις περίπου μήνες οι διαιτητές υποχρεώνονται να τρέξουν ξανά αγωνιστικά τεστ, προκειμένου να αξιολογηθούν. Η πλάκα είναι ότι κάποιοι που βρίσκονται στους πίνακες της Football League και της Γ’ Εθνικής δεν έχουν πάρει ούτε ένα ματς. Και πλέον καλούνται να υποβληθούν σε νέα έξοδα και νέα ταλαιπωρία.

 Ορισμοί στο… σκοτάδι
Η νέα ΚΕΔ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Οι ορισμοί στην Football League και στη Γ’ Εθνική δόθηκαν στη δημοσιότητα, πριν επικυρωθεί από τη διοικούσα η τοποθέτηση των Τσαχειλίδη, Καλύβα ως μέλη του κεντρικού οργάνου της διαιτησίας. Εμείς, όμως, αναφερόμαστε για ορισμούς στο… σκοτάδι, επειδή δεν έγινε γνωστό ποιος ορίζει σε ποια κατηγορία. Με τις προηγούμενες ΚΕΔ, μπορεί να μην ανακοινώνονταν ποιος ορίζει σε ποια κατηγορία, όμως το διέρρεαν και όλοι γνώριζαν.

Σημαίνουν και ευθύνη
Παραμένει άγνωστο αν ο Τσαχειλίδης όρισε την Football League και αν ο Καλύβας τη Γ’ Εθνική ή αν το έκαναν από κοινού. Και είναι απαράδεκτο που δεν έγιναν ανακοινώσεις, επειδή ορισμοί σημαίνουν ευθύνη. Αντίθετα είναι γνωστό ότι ο Μπίκας θα ορίζει και διαιτητές και παρατηρητές στην Superleague. Ο επικεφαλής της διαιτησίας δεν είναι δυνατόν να ορίζει και αυτούς που θα κρίνουν τους ρέφερι, αφού ουσιαστικά οι παρατηρητές κρίνουν και τις επιλογές του.

 «Ο κ. Μπίκας ζήτησε και πήρε, ομόφωνα, έγκριση από τα μέλη της ΠΔΕ προκειμένου να προχωρήσει σε αναμόρφωση των πινάκων αξιωματούχων αγώνων, ύστερα από διεξαγωγή αγωνιστικών δοκιμασιών, βάσει του άρθρου 34 παρ. 7 του κανονισμού διαιτησίας», μας πληροφορεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της χθεσινής συνεδρίασης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ).


Φυσικά η ΠΔΕ δεν ασχολήθηκε με… καυτά θέματα. Ποια είναι αυτά; Με τις απειλές του Σπανού, ο οποίος επίσης έπιασε από το λαιμό το βοηθό διαιτητή Κούρεντα (Τρικάλων), όπως επίσης και με την… πρόβλεψη του Δημητριάδη ότι την περασμένη Κυριακή ο Παππάς (Αθηνών) ταξίδεψε τελευταία φορά με τη ιδιότητα του διαιτητή. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την εξομάλυνση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;