Η αποθέωση της ατιμωρησίας

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οταν στοχοποιούνταν διαιτητές, κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα, ακόμη και η κυβέρνηση. Οταν στοχοποιούνταν παράγοντες, πάλι συνέβαινε το ίδιο, επειδή ήταν της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ. Οταν οι ομάδες έβγαζαν ανακοινώσεις για τη διαιτησία, έμπαινε και η… σφραγίδα της προπαγάνδας, που υπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ και ανέβαιναν οι τόνοι. Φυσικά, καμία από τις ανακοινώσεις δεν έφτασε στην αθλητική Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.
Η αθλητική Δικαιοσύνη δεν ασχολούνταν, ενώ είχε… φάλτσα, αφού ο Μελισσανίδης απαλλάχθηκε για την επίθεση στον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο (Θεσπρωτίας) στο ημίχρονο του περσινού αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0. Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε το φύλλο αγώνα, που σύμφωνα με τον κανονισμό δεν χωρά ανταπόδειξη. «Στο 30' του αγώνα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μελισσανίδης Δημήτριος, ρωτώντας τον σε έντονο ύφος “αρχ…, τι ήρθες να κάνεις εδώ; Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμ…”. Μετά το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε πάλι ο ίδιος προς το μέρος του και τον απείλησε λέγοντας του: "Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις και τι κάνεις”», έγραψε μεταξύ άλλων στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής, Χάρης Καλογερόπουλος, ότι κατήγγειλε ο Κύρκος. Λίγες μέρες μετά κάηκε το αυτοκίνητό του στα Ιωάννινα.
Από την πλευρά του και ο Αλαφούζος είχε απειλήσει ευθέως τον διαιτητή, Σταύρο Μάνταλο (Καβάλας), μετά το τέλος του ματς Ξάνθη-ΠΑΟ 0-1. «Σου υπόσχομαι να ασχοληθώ μαζί σου, να μη ξανασφυρίξεις ποτέ, όταν θα αλλάξει η κατάσταση και θα πέσει η ΕΠΟ». Παράλληλα ο Μάνταλος έγραψε ότι τον άκουσε να λέει: «άντε γαμ… που…, γ… την Παν… μου». Η «πράσινη» ΠΑΕ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 ευρώ.

Αν αυτά τα έκαναν άλλοι, στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είχε διακοπεί το πρωτάθλημα;